"Urban Legend" žanras Lietuvoje: ar VSD gali nužudyti per daug žinantį žmogų?

Autorius: Laurynas Ragelskis Šaltinis: http://pastebin.com/47WADLLv... 2015-06-24 21:22:00, skaitė 5895, komentavo 0

Jeigu skaitote masinę nuomonę formuojančią žiniasklaidą, tuomet tikriausiai atsimenate ne per seniausiai jų kriminalų skyriuose, su patiems etiškiausiems žiniasklaidos organams būdingu kanibališku pasimėgavimu, aprašytą ir apčiulptą istoriją apie nužudytą trisdešimtmetį Kauno programerį.

Siužetas trumpai: nužudytas prabangiai gyvenęs trisdešimt kelių metų vienišas vyriškis, užsiiminėjęs programavimu. Įtariamasis - septyniolikmetis iš ubagų šeimos. Pagal situaciją - turtingas pederastas, gal prisišniojęs degtinės, gal prisinarkašinęs, susikivirčijo su savo "podružke" ir liko papjautas. Viskas.

Masinė žiniasklaida tokiu atveju pradeda turšktis socialinėje kloakoje, lenda prie "istorijos herojų", kapsto į paviršių visą buitinį mėšlą prie kurio tik prieina ir UŽ KURIO VIEŠINIMĄ JAI NIEKO NEGRESIA. Ji to nedaro tik tuomet, jeigu pajaučia arba jeigu žino, kad GRĘSIA...

Tuo tarpu bet kokia iš šitų užribio istorijų realiai aktualios yra tik tuo atveju, kai už jų slypi VISUOMENEI SVARBŪS ĮVYKIAI.

Žemiau esantis tekstas - feisbuke ir kitur internete klaidžiojantis gandas ir labai prašau būtent taip į jį žiūrėti. Mano nuomone, tai virtualybėje skendinčio kolektyvinio anonimuso sukurtas fantastinis-detektyvinis prozos kūrinys - tipiška "urban legend" ("miesto legenda" - šiuolaikinis miesto folklioras, siaubo istorijos, perduodamos iš lūpų į lūpas), kuriame paminėti vardai, sutampantys su realių asmenų vardais yra grynas atsitiktinumas. Kol teismas ir Lietuvos Saugumas neįrodys kitaip.

Kažin kiek tiesos šiame komentare?

Kaip suprantu jis buvo parašytas lryte, bet administratorių ištrintas: http://pastebin.com/47WADLLv citata:

Wobbex 2015-06-06 17:31

Aurimas Rapalis priklausė tarptautinei hakerių grupei Anonymous. Šitai tarptautinei grupuotei priklauso tik 4 Lietuviai. Kartą prigėręs, jis pasigyrė vienam verslininkui, kad turi nuhakintas KGB operatyvininkų bylas. Jam tai atrodė kaip pramoga, o VSD iškart įžvelgė jį kaip kliūtį Lietuvos nacionaliniam saugumui. Velionis disponavo tokia informacija, kaip pvz.: kad Pagėgių didžiausias kontrabandininkas pateko į Seimą ir netgi tapo antikorupcinio skyriaus pirmininku...

Aurimo vadovaujami nepilnamečiai kauniečiai hakeriai įsilaužė į VSD, į Teismų, į Seimo tinklalapius, į bankų sistemas ir nusikopijavo pagrindinę informaciją. Į Rapalio rankas pateko tokia informacija, kuri galėjo sukelti griūtį. Būtent Rapalis iškniso apie Rusijos Kremliaus trolius, kurie įsilauždavo į Lietuvos saugumo sistemas. Deja bet velionis darė biznį iš gėjų ir pedo filmų. Jis nebuvo pedofilas, tiesiog per scamm saitus darėsi kapeiką. Rapalis dirbo ir su agurkiniais - per dabar jau uzdaryta saitą Silk Road 2.0 pervesdavo milijonines sumas.

Rapalis, skirtingai nei Kiguolis, turtų nedemonstravo, bet turint milijonus išlikti nepastebimam Lietuvoje - neįmanoma. Jis būtų gyvenęs, jeigu ne atsitiktinai pas jį papuolusi slapta VSD ir KGB informacija apie Konservatorių sąsajas su FBI ir Darbiečių sąsajas su KGB ir Kremliumi. Šis vaikis galvojo, kad tai tik pramoga ir pokštas ir keliems savo bičiuliams padalino kopijų failus.

Deja, bet velionis buvo gėjus ir tai labai nuo visų slėpė. Jis net draugavo su mergina kad nuslėpti savo orientaciją. Iš kitos pusės, jis buvo vienas iš kiečiausiu pasaulinių scamerių.  Dalis rimtos informacijos atsidūrė pas jo labai gerą bičiulį gyvenantį Londone. Tai yra bomba. Tai yra informacija dėl kurios "nusižudė" Martišauskas ir dėl kurios "nusižudė" Paukštė. Ir dėl kurios gali sugriūti Prunskienės, Šleževičiaus ir Pakso gyvenimas.

Šituo vaikiu paprasčiausiai buvo pasinaudota. Byla bus nugramzdinta gilyn į stalčius ir viskas pasibaigs taip kaip su Daške. 

Tamsi byla.

Visa slaptą informaciją, kuria disponavo velionis težino tik du žmonės. Vienas JAV, kitas UK. Aurimas buvo užverstas, nes pasidarė per daug pavojingas dėl nuhakintos ypač slaptos informacijos apie korumpuotas Lietuvos partijas ir jų politinius vadovus.

---
Kaip sakė du kartus į Lietuvos TSR Komunistų partiją stojęs, tačiau abu kartus nepriimtas, komjaunuolis muzikologas, Marksizmo-leninizmo estetikos dėstytojas, V. Landsbergis: "O kas galėtų paneigti, tokią galimybę?.."