Šiuolaikinė vergija: 8-ios laisvo žmogaus pavertimo vergu priemonės

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/06... 2015-06-16 19:31:25, skaitė 6304, komentavo 0

Šiuolaikinė vergija: 8-ios laisvo žmogaus pavertimo vergu priemonės

1. Ekonominis būtinumas vergams pastoviai dirbti. Šiuolaikinis vergas priverčiamas dirbti be perstojimo kol jis numirs, t. y. per mėnesį vergo gaunamo darbo užmokesčio užtenka tiktai mėnesinėms būsto, maisto ir transporto išlaidoms. Kadangi pinigų užtenka tik vienam mėnesiui, šiuolaikinis vergas priverčiamas dirbti visą gyvenimą kol numirs. Pensija tėra fikcija, kadangi vergas-pensininkas atiduoda visą savo pensiją butui ir maistui apmokėti, o daugiau pinigų jam nelieka.

2. Antras paslėptas mechanizmas, verčiantis vergus dirbti, yra dirbtinos paklausos tariamai reikalingos prekėms, kurios vergui primetamos TV reklamų, „viešųjų ryšių“ ir žurnalų, sukūrimas. Šiuolaikinis vergas įstumiamas į nesibaigiančias lenktynes dėl „naujovių“ ir tuo būdu priverčiamas be perstojimo dirbti.

3. Trečias paslėptas ekonominio išnaudojimo mechanizmas yra paskolų sistema, kurios „padedami“ ir turėdami mokėti palūkanas šiuolaikiniai vergai būna vis labiau ir labiau įtraukiami į skolas.

Kiekvieną dieną šiuolaikinis vergas vis labiau ir labiau įsiskolina, nes jis ima naują paskolą tam, kad padengtų senos paskolos palūkanas – šitaip susidaro paskolų piramidė. Pastoviai virš  šiuolaikinio vergo kabančios paskolos verčia jį dirbti net ir už varganą atlyginimą.

4. Ketvirtasis mechanizmas – tai valstybės mitas. Šiuolaikinis vergas mano, kad dirba valstybei, bet iš tiesų jis dirba pseudo-valstybei, kadangi jo pinigai patenka į darbdavių kišenes, o valstybės sąvoka yra naudojama vergams apmulkinti, kad vergai nekeltų nepatogių klausimų, pavyzdžiui: kodėl vergai dirba visą gyvenimą, bet vis tiek lieka skurde? Kodėl vergai negauna pelno? Kam konkrečiai atitenka pinigai, kuriuos vergai sumoka mokesčių forma?

5. Penktasis užslėpto vergų išnaudojimo mechanizmas – infliacija. Kylančios kainos, bet nekylantis vergo darbo užmokestis įtvirtina užmaskuotą vergo apvoginėjimą. Šitaip šiuolaikinis vergas vis labiau ir labiau grimzta į skurdą.

6. Šeštasis mechanizmas, kuriuo vergas priverčiamas dirbti veltui: galimybių judėti ir įsigyti nekilnojamo turto kitame mieste ar šalyje atėmimas. Šis mechanizmas šiuolaikinius vergus priverčia dirbti vienoje vietoje ir kęsti nepalankias sąlygas, nes vergui kitokių galimų sąlygų nėra ir vergai nebeturi kur bėgti. [galima pridurti, kad taip pat veikia ir atvirkštinis vergų valdymo būdas – jų mobilumas ir valdoma migracija – tuo būdu išbarstant ir suskaldant šiuolaikinius vergus, išardant jų bendruomenes; puikus šito pavyzdys yra Lietuva.  – Red.]

7. Septinasis mechanizmas – nuslėpimas informacijos apie tai, kokia tikroji vergo darbo jėgos ir jos kuriamų prekių vertė. Darbdavys taip pat pasiima dalį vergo atlyginimo per buhalterinę apskaitą, pasinaudodamas tuo, kad ne vergai, o jis kontroliuoja vergų sukuriamą pridėtinę vertę.

8. Kad šiuolaikiniai vergai nereikalautų savosios pelno dalies, kad jie nereikalautų to, ką uždirbo jų tėvai, seneliai ir proseneliai, vykdomas istorijos falsifikavimas iškraipant faktus apie tai, per tūkstančius metų daugybės vergų kartų sukuriami ištekliai būdavo grobstomi į darbdavių kišenes.

Šaltinis: http://www.manrise.ru/content.php?id=980