Birželio 3-iosios grupė - "Aviatorių grupė"?

Autorius: Ramūnas Alaunis Šaltinis: https://www.facebook.com/ramun... 2015-06-14 15:42:22, skaitė 5327, komentavo 0

Birželio 3-iosios grupė -

Birželio 9 d. Vilniuje, Seimo spaudos konferencijų salėje įvyko spaudos konferencija, kurioje Birželio 3-iosios grupės nariai pristatė savo viziją, veiklos kryptis ir nedelsiant spręstinus klausimus. Spaudos konferencijoje dalyvavo: Seimo narys Audrius Nakas, Kovo 11-osios Akto Signataras Zigmas Vaišvila, aviacijos ekspertas, Lietuvos aeroklubo prezidentas Jonas Mažintas.

Birželio 3-iosios grupė kviečia burtis neabejingus piliečius. Bet kyla klausimas, neabejingus kam? Visi mes esame kažkam daugiau, mažiau neabejingi: ES, NATO aljansui, Rusijai, propagandai, istorijai ar alkoholiui.

Bėda ta, kad jame jau dalyvauja sisteminiai Seimo nariai, tokie kaip Audrius Nakas. Pati "Drąsos Kelio" partija, kurios narys yra A. Nakas palaiko Kijevo chuntą. Be to, klausantis jo kalbų tik patvirtina kad A. Nakas mažai susigaudo politekonomikoje.

Birželio 3 grupės esminės Idėjos taip ir neturi. Z. Vaišvila į Lietuvos teisingumo sistemą žiūri per Sausio 13 įvykius ir OMONO veiksmus, bet tai užgožia pagrindines dabarties problemas. O į Lietuvos vidaus gyvenimą Z. Vaišvila žiūri per AN-2 katastrofa. Tai absurdiška. Ar pats Zigmas Vaišvila nejaučia, kad nukrypsta į antraeiles detales?

Dar daugiau, Lietuvos aviatorių klubo vadovas Jonas Mažintas siūlo pasižiūrėti į tarpukario Lietuvą ir primena, kad Antanas Smetona buvo aeroklubo prezidentas. Gerb. Jonai Mažintai, bet juk Smetona buvo Lietuvos darbo žmonių engėjas! Smetona atstovavo tik bankininkų ir pramonininkų interesus. J. Mažintas siūlo pažiūrėti ir į "okupuotos Lietuvos" aviaciją, kurią jis labai gerai vertina. J. Mažintas taip pat paskelbė pareiškimą dėl AN-2 lėktuvo žūties.

Taigi, pagrindinės Birželio 3 -iosios grupės kalbos tik apie aviaciją ir apie sausio 13 -ą... O kai pradedama kalbėti apie Lietuvos užsienio politką. iš karto pakreipiama kita linkme - "tai jau kita tema". Susidaro įspūdis, kad ta Birželio 3-iosios grupė, tai aviatorių grupė.

Negana to, dar Z. Vaišvila bando įsivaizduoti, kas būtų, jei Rusija pultų Lietuvą, aišku, dėl prezidentės Grybauskaitės vykdomos politikos. Tai reikia taip ir sakyti, kas būtų Lietuvai, jei Grybauskaitė išprovokuotų karą prieš Rusiją.

Gerbiamieji grupės nariai, iniciatyvinė grupė neturėtų būti sąskaitų suvedinėjimo grupė. Sausio 13-oji, Medininkai, OMONAS, AN-2 katastrofa turėtų būti palikti istorikams, politikams, teisininkams, ekspertams.

Suburti iniciatyvinę grupę ir atstovauti tautos vardu reikia būti to vertiems.

Žmonės, pasivadinę "Birželio 3-iosios grupe", atsipeikėkite!

LDiena.lt: "Lietuvos TSR persitvarkymo sąjūdis", tai kas dabar nutylint vadinama tik "sąjūdžiu", buvo įsteigtas realizuoti Tarybų Sąjungos Komunistų partijos patvirtintą "TSRS Persitvarkymo" programą. Visi mūsų "sąjūdiečiai" - tai paprasčiausi kompartijos politikos tiesioginiai vykdytojai ir atstovai vienoje iš tarybinių respublikų...

Valio, draugai!