Gamta ar kalendorius?

Autorius: Petras Dargis Šaltinis: http://petrasdargis.lt/rasinia... 2015-06-02 09:43:49, skaitė 4056, komentavo 0

Gamta ar kalendorius?

- Iš kur sniegas, jeigu dar ne gruodžio pirmoji?

Šiandien galite daug sužinoti apie savo draugus. Nepraleiskit progos!

Birželio pirmoji, rugsėjo pirmoji, gruodžio pirmoji, ir kovo pirmoji yra tos dienos, ir tiktai tos dienos, kai zombiams ateina vasara, ruduo, žiema ir pavasaris. Pūga gali siausti lapkričio vidury, bet zombiams tai bus dar ne žiema. Zombiui žiema tik gruodžio pirmąją, nors iš tiesų ji gerokai vėluos, o saulė dar ridensis žeme.

Ar tai skvarbu, kada kam ateina metų laikai?

Kaip pastebėjau, stebėdamas žmones - taip.

Yra du dideli tipai žmonių. Vienus aš pavadinčiau stebėtojais. Jie stebi aplinką ir patys mėgina daryti išvadas. Tai žmonės, kurie gali mąstyti savarankiškai. Jie ne būtinai tikės, kas pasakyta ar parašyta. Pirmiausia patikrins, palygins, gal paskaičiuos... Tada patikės arba ne.

Antriesiems realūs, plika akimi matomi pokyčiai nėra svarbu. Jiems daug svarbiau kitų nustatyti kalendoriai, taisyklės, dogmos ir principai. Televizorius, laikraštis arba kitoks atspindys daug svarbiau už realų gyvenimą. Tuos žmones pavadinau zombiais. Nežinau, gal per stipru, bet nesugalvojau tikslesnio vardo.

Dabar tikriausiai norėtumėt diskutuoti - pritarti arba protestuoti. Bet neskubėkit parodyti savo esmės. Verčiau mėginkit patikrinti. Pirmiausia - save. Kas jums svarbiau - kalendoriaus diena ar nutįsę voratinkliai, paraudę beržai ir pirmieji upeliai per sniegą? Mūsų tautos Anūko žodžiai apie klestinčią Lietuvą ar minios jaunų žmonių Vilniaus oro uoste?..

Jeigu aptikot, kad jus pavadinčiau zombiu, nenusiminkit nei kiek. Jūs - normalus žmogus, evoliucijos produktas. Tokių absoliuti dauguma. Pūgos, audros jūsų nelies.

Evoliucija pakeitė kryptį. Prie minios pritapti svarbiau, negu prie gamtos. Kalendorius svarbiau už gamtą. Valio! Mes nugalėjom.