Konservatoriai ir liberalai ignoravo EŽTT sprendimą, naikindami galimybę kandidatuoti R. Paksui. Laukia sankcijos

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/10/kons... 2018-10-26 09:06:30, skaitė 826, komentavo 0

Konservatoriai ir liberalai ignoravo EŽTT sprendimą, naikindami galimybę kandidatuoti R. Paksui. Laukia sankcijos

Seimas po pirmo balsavimo nepritarė Konstitucijos 74 straipsnio pataisoms (projektas Nr. XIIIP-1812(2), kuriomis buvo siūloma įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą byloje Rolandas Paksas prieš Lietuvą ir Jungtinių Tautų Žmogaus Teisių Komiteto sprendimą.

Konstitucijos 74 straipsnyje buvo siūloma įtvirtinti, kad asmuo, kurį Seimas už šiurkštų Konstitucijos pažeidimą arba priesaikos sulaužymą apkaltos proceso tvarka pašalino iš užimamų pareigų ar panaikino Seimo nario mandatą, gali būti renkamas Seimo nariu ar Respublikos Prezidentu ne anksčiau kaip po dešimt metų. Jei toks asmuo praėjus dešimt metų po pašalinimo iš pareigų apkaltos proceso tvarka buvo išrinktas Seimo nariu ar Respublikos Prezidentu ir prisiekė, jis taip pat gali būti skiriamas ministru, Ministru Pirmininku, o, turėdamas reikiamą kvalifikaciją, turi teisę pretenduoti į teisėjo ar valstybės kontrolieriaus pareigas.

Už siūlomas Konstitucijos pataisas pirmo balsavimo metu buvo 78, prieš – 15, susilaikė 4 Seimo nariai.

Seimo statuto 171 straipsnio 3 dalyje įtvirtinta, kad Konstitucijos keitimo įstatymo projektas laikomas Seimo priimtu, jeigu kiekvieno balsavimo metu už projektą balsavo ne mažiau kaip 2/3 visų Seimo narių.

Nepriimtas Konstitucijos keitimo įstatymo projektas Seimui iš naujo svarstyti gali būti teikiamas ne anksčiau kaip po vienų metų.

sarmatas.lt: Kadangi konservatoriai ir liberalai Lietuvos vardu nevykdo EŽTT sprendimo – valstybės laukia vienokios ar kitokios sankcijos, kurios, kaip mes jau žinome iš patirties, kris ant eilinių piliečių..

Balsavimas pagal frakcijas