Tai turi žinoti kiekvienas moksleivis, mokytojas, mokyklos direktorius – kuo juos laiko LT funkcionieriai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/tai-tu... 2018-10-04 11:45:18, skaitė 561, komentavo 0

Tai turi žinoti kiekvienas moksleivis, mokytojas, mokyklos direktorius – kuo juos laiko LT funkcionieriai

Funkcionierių deklaracijos iniciatoriai. Nuotr. facebook.com

Spalio 3 d. „Aktualus skambutis“ buvo skirtas šviežiausiam Lietuvos funkcionierių kūriniui – šviečiamajai deklaracijai dėl Europos Sąjungos, siekiant pažaboti vis dažnėjančius informacinius išpuolius.

Advokatas, profesorius Stanislovas Tomas, kaip visada pasidalino šviečiamojo pobūdžio komentarais, kuriuos privalu žinoti ne tik mūsų šalies beraščiams funkcionieriams, bet daug svarbiau, kad apie tai turi būti informuotos visos mokyklos su visais moksleiviais, mokytojais ir direktoriais.

Nes apie tai, apie ką buvo kalbama šioje laidoje nepriklaudoma Lietuvos žiniasklaida bei Lietuvos funkcionieriai nei žino, nei kalba, nei skelbia.

Tačiau esant Europos Sąjungos piliečiais, tai būtina žinoti nuo mažens.

Įdomi ir kiek apmaudi detalė – net vis labiau agresyvėjanti Rusija, net ir nebūdama Europos Sąjungos nare, geriau vykdo Europos žmogaus teisių konvenciją. Daug geriau, negu laisva, demokratiška ir nepriklausoma Lietuva, kuri yra pasaulio sąžinės balsas pasauliniame kontekste, kaip yra paskelbęs vienas žaliasis valstietis.

O kaip sakė S. Tomas, kiekvienas Lietuvos moksleivis, Europos Sąjungos pilietis, tegul žino nuo pat mažens, kokioje valstybėje jis gyvena, nes būten tas moksleivis ne tik galės, bet ir privalės keisti Lietuvą.

P. S. Štai pirmiausia su kuo susipažinti turėtų LT funkcionieriai, prieš pradėdami skleisti savo komjaunuoliškas tiesas:

Pilietinių ir politinių teisių paktas
Europos žmogaus teisių konvencija
Europos socialinė chartija