Paralelinės Visatos naujienos: "Judėjimą prieš miškų kirtimą kursto bei naudoja ir Kremliaus propaganda?"

Autorius: Rasa Pakalkienė Šaltinis: https://www.lzinios.lt/lzinios... 2018-09-19 23:51:11, skaitė 650, komentavo 1

Paralelinės Visatos naujienos:

LDiena.lt: jūsų dėmesiui siūlome "Lietuvos žinių" pasakojimą iš Paralelinės Visatos, kurį sukurpė nusipelniusi presstitutė ir durnalistė Rasa Pakalkienė, įkvėpta miškakirčių honorarų ir BūkimeVieningi.lt straipniuko apie išgamas NATO'istus bei juos aptarnaujančius išgamas litchujus.

Ypatingai atidžiai siūlau perskaityti žemiau esančio rašinėlio paskutinį sakinį, nes jame yra tiesiog visa kvintesencija to parsidavėliško kumečio nusižeminimo, su kuriuo jis keturlinkas laižo savo pono batus.
---

Tuo metu, kai vieni visuomenės atstovai protestuoja dėl miškų kirtimo Lietuvoje, kiti tuo stebisi ir svarsto, ar anie kartais netampa Rusijos propagandos aukomis. Mano, kad miškus ginančiais žmonėmis gali būti manipuliuojama.  Vienoje interneto svetainėje, lietuvių kalba skleidžiančioje melagingas žinias ir Kremliaus propagandą, jau pasinaudota pastaruoju metu išaugusiu dėmesiu ir susirūpinimu dėl miškų kirtimo Lietuvoje.

Šiandien prie Vyriausybės miškų mylėtojai kartu su Sąjūdžiu už Lietuvos miškus prašė ministrų „atšaukti nuosprendį Lietuvos miškams, pirmiausia – saugomoms teritorijoms.“ Visuomeninės organizacijos nusprendė teismui skųsti Vyriausybės sprendimą nuo kitų metų didinti metines miškų kirtimo normas. Kilus visuomenės nepasitenkinimui dėl Labanoro regioniniame parke kertamų valstybinių miškų, visuose juose mėnesiui stabdomi kirtimai. Apie tai pranešė aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Taip socialiniuose tinkluose kilusi banga dėl medžių kirtimo darosi vis didesnės ir labiau matoma. Tačiau ne visi mano, kad su šia istorija susijęs tik rūpestis Lietuvos gamta, augmenija, medžiais, miškais...

„Generalinė repeticija“?

Žurnalistas, rašytojas, scenaristas ir režisierius Jonas Banys, socialinio tinklo paskyroje „Facebook“ paskelbė tokią savo poziciją: „Prieš dalindamiesi informacija apie neva nusikalstamą Labanoro girios kirtimą, pasidomėkite, kokiais šaltiniais remiatės. Nes aktyviausiai apie nusikalstamai kertamus miškus klykia tie FB profiliai, kurie vos prieš savaitę transliavo Kremliaus propagandines žinutes. Toks vaizdas, kad visas propagandinis tinklas gavo užduotį išpūsti miškų kirtimo reikalą iki kiek įmanoma didesnio skandalo, su siekiu formuoti visuomenės nuomonę, jog valstybė nusikalstamai niokoja brangiausią Lietuvos žmonių turtą. Geriausias rodiklis – kažkoks veikėjas niekada nesirūpino jokiais medžiais, ir staiga – kasdien po dvidešimt postų šia tema.“

J. Banio nuomone, blogiausia, kad nesusipratę tautiečiai labai lengvai pasiduoda, reaguoja, dalinasi ir aktyviai prisideda prie informacinės provokacijos vykdymo.

„Kam Kremliui reikalingas skandalas dėl miškų kirtimo? Greičiausiai, kad niekam. Tiesiog vyksta generalinė repeticija ir resursų koordinavimo pratybos prieš artėjančius rinkimus“, – svarstė jis.

Paprašė pateikti skaičius

Karolis Žukauskas, Vilniaus mero patarėjas, socialiniame tinkle uždavė nemažai klausimų: „Kieno politinis projektas yra isterijos dėl kertamų miškų sukėlimas? Kad Rusijos letena čia jau uždėta, akivaizdu iš kai kurių veikėjų ir kanalų, dalyvaujančių šiame žaidime. Bet įdomu, kokiam politikui ar politiniam judėjimui bus suteiktas kreditas nuo visos šios mobilizacijos? Vienoje grupėje lyg ir mačiau ženklų, kad Puteikis parodomas, kaip vienintelis, kuriam rūpi miškai, bet tai gali būti tik aktyvių fanų padrikos žinutės. Kokie dar variantai?“.

Jis vardijo, kokių dar buvo bangų, per kurias kilo dalies visuomenės pasipiktinimas ir audringa reakcija. Iš išvardijo tokią „grandinę“: Garliava, skiepai, antiskalūninė isterija, atominės uždarymas, chemtreilai, žemės pardavimas užsieniečiams, Norvegijos „Barnevernet“ grobiami vaikai, kertami miškai.

K. Žukauskas klausė: „Kas galit nuspėti ateitį, kokia bus sekanti isterijos banga, nurimus pastarajai?“

Vėliau savo įrašą papildė kitais klausimais: „Komentaruose kilus nemažai šaršalui, jau parašiau kokį 10 prašymų – ar kas nors iš garsiai rėkiančių apie kertamus Lietuvos miškus, turi ir gali pasidalinti skaičiais? Kiek kertama šiemet, kiek anksčiau ir pan.? Kol kas niekas jų man nedavė, postina nuotraukas ir siuntinėja visur. Bet gal nuo skaičių reikėtų pradėti? Kol kas akivaizdu, kad vyksta gražus manipuliacinis žaidimas su galbūt realiomis, galbūt ir nerealiomis priežastimis, bet kad viskas išpūsta iki isterijos lygio – visiškai akivaizdu.“

Galiausiai pats įdėjo lentelę su skaičiais apie miškų plotus Lietuvoje ir perklausė: „Tai miškų Lietuvoje mažėja?“

Mano, kad žmonėmis mapipuliuojama

Arūnas Armalis, ryšių su visuomene agentūros „Opinio“ vadovas, paprašė nebeįtraukinėti į grupę „Apginkime Lietuvos miškus“ ir panašias, jeigu tokių yra.

„Aš ne šiaip sau iš jos „iššoku“ kiekvieną kartą. Aš matau labai akivaizdų manipuliavimą žmonėmis per labai jautrią temą. Plačiau apie tai jau parašė ir Karolis Žukauskas, ir Jonas Banys ir kiti, – parašė jis feisbuke. – Nesikartosiu. Tačiau ir „statistiniu vienetu“ tose manipuliacijose būti nenoriu. Pats sprendžiu, kokių grupių info noriu matyti. Na štai. Dabar laukiu komentarų, koks aš neteisus ir išsidrauginimo. Bet geriau taip, nei šuoliavimas pasibaidžiusiu arkliu į musmirių lauką.“

Savo įrašą jis papildė, kad pats yra „prieš durnus kirtimus“. Tačiau teigė, kad jam nepakanka informacijos, kad pritartų „rėkiantiems, jog dabar miškuose vyksta apokalipsė“.

„Kol kas matau tik iš fragmentinės info tikslingai lipdomą labai neskanią istoriją“, – teigė A. Armalis.

Ir patikino, kad nedirba nė su vienu miško savininku ar politiku, organizacija ar institucija. „Ir su kirvių pardavėjais ne“, – ironiškai garantavo.


Kuo giliau į mišką, tuo daugiau propagandos? / Romo Jurgaičio nuotrauka

Nuo miškų iki NATO „okupantų“

Vienoje interneto svetainėje, lietuvių kalba skleidžiančioje melagingas žinias ir Kremliaus propagandą, jau pasinaudota pastaruoju metu išaugusiu dėmesiu ir susirūpinimu dėl miškų kirtimo Lietuvoje.

Būtent šiandien atsidaro įrašas dėl medžių kirtimo Pabradės kariniame poligone, kuriame, beje, mokymuose dalyvauja ir mūsų sąjungininkų pajėgos iš kitų NATO priklausančių valstybių.

„Tam, kad svetimų šalių kariai turėtų kur pašaudyti, bus iškirsta 500 hektarų valstybinio miško, taip būtent 500 hektarų!“ – piktinosi vienas komentatorius. Ir pridėjo gerokai seniau daryto televizijos reportažo įrašą.

Kitas komentatorius NATO vadino okupantais, liejo apmaudą esą „privalome susigrąžinti savo užgrobtą valstybę“ ir aljansą vadino tokiais žodžiais, už kuriuos jau galima patraukti teisinėn atsakomybėn.