Akmenės apylinkės teismo teisėja Daiva Domeikienė terorizuoja kaimynus, buvo užgrobusi valstybinę žemę

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/simon... 2018-08-14 13:40:17, skaitė 1711, komentavo 0

Akmenės apylinkės teismo teisėja Daiva Domeikienė terorizuoja kaimynus, buvo užgrobusi valstybinę žemę

LDiena.lt: Buvo gautas tokio turinio pranešimas iš asmens prisistatančio kaip "Daiva Domeikienė" (raštas nepakeistas):

Laba diena, iš viešai paskelbto straipsnio sužinojau, jog jūs nurodėte, jog esate ldiena valdytojas, todėl siunčiu jums prašymą pašalinti iš ldienos straipsnį -

LDiena.lt http://ldiena.lt/straipsnis/10096/akmenes-apylinkes-teismo-teiseja-daiva-domeikiene-terorizuoja-kaimynus-buvo-uzgrobusi-valstybine-zeme „Akmenės apylinkės teismo teisėja Daiva Domeikienė terorizuoja kaimynus, buvo užgrobusi valstybinę žemę“, autorius: Simonas Kroydonas, šaltinis: https://www.facebook.com/simon... 7536-08-14 (2018 m.);

Iš viešai paskelbto straipsnio matyti, jog jūs nurodėte, jog ldienoje talpinamų straipsnių autorių identifikuoti neįmanoma.

Prašomo pašalinti straipsnio pirminis šaltinis nebeegistuoja, o viešai paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija žemina mano garbę ir orumą, todėl manau, kad šioje situacijoje tik jūs, psl. valdytojas, galite man padėti.

Straipsnis buvo pašalintas ir iš http://www.tiesoskariai.lt/straipsniai-65/lt/-simonas-zagurskas-----kas-per-stebuklu-salis-ta-lietuva----328.html „SIMONAS ZAGURSKAS. KAS PER STEBUKLŲ ŠALIS TA LIETUVA?!!“‘

Pažymiu, jog šiuose straipsniuose paskelbtos žinios neatitinka tikrovės, nes Daiva Domeikienė nepersekiojo ir nepersekioja asmenų, nebuvo ir nėra užgrobusi valstybinės žemės, nėra bausta už valstybinės žemės užgrobimą, nei ji, nei jos vyras nėra dalyvavę eismo įvykyje, bei iš jo pasišalinę, jos sesuo nėra tas pats asmuo, tai yra Neringa Grinytė/griniutė, kuri studijavo Karo akademijoje, bei iš jos pasišalino, taip pat ji nėra „Šiaulių policininkų mafijos narė“, nėra ir nebuvo sulaikyta, teisiama, teisėjai Daivai Domeikienei niekas nesiūlė ir nesiūlo kyšio, bei kt.

Ačiū.

Lauksiu jūsų atsakymo.

Daiva Domeikienė

Negalėdami patikrinti rašiusio asmens tapatybės, bet ir nenorėdami galimai pažeisti galimai apkalbėtos galimai teisėjos Daivos Domeikienės teisių, su visu rimtumu skelbiame, kad visa žemiau esanti informacija apie teisėją Daivą Domeikienę, ja prisistačiusio asmens teigimu, YRA TIKROVĖS NEATITINKANTI. Tam kad kiekvienas LDiena.lt skaitytojas žinotų kokia būtent informacija apie teisėją Daivą Domeikienę NEATITINKA TIKROVĖS, prašau įdėmiai skaityti ir netikėti NĖ VIENU ŽEMIAU apie ją PARAŠYTU ŽODŽIU:

---

Akmenės apylinkės teismo teisėja Daiva Domeikienė terorizuoja kaimynus,buvo užgrobusi valstybinę žemę.Ši moteris teisėja patapo itin keistomis aplinkybėmis nes prieš tai Šiaulių kolegijoje dirbo asistente.

Teisėja Daiva gyvena Šiauliuose Medelyno rajono ribose.Kadangi nelabai turėjo pinigų tai nusipirko sklypą šalia Medelyno esančiame Vinkšnėnų kaime.Šalia sklype ilgus metus viena moteris augino avytes.Jos ten ganėsi,rupšnojo žolę,bet jau teisėjo padėjėja dirbusi Daiva pasakė,kad jokių avių čia nebebus,Liepė išvaryti iš kito žmogaus sklypo besiganančias avis,sakė pakeis ir savivaldos įstatymus.

Vėliau teisėja toje sklypo dalyje laikė savo asmeninius daiktus,o vėliau ir tą sklypo dalį už kapeikas iš valstybės išsinuomojo.Sakė avių daugiau nebebus ganoma,ji čia įsigijo sklypą ji pusiau teisėja ir dabar viskas bus taip,kaip pasakys ji.

Kadangi jauna teisėjūkštė sugalvojo perimti iš moters žemę ji pradėjo rašyti įvairius skundus,pvz kad nelegalūs statiniai,nors ten tik maža būdelė ,kad galėtų avys nuo karščių ar lietaus pasislėpti.Tada apsilankydavo statybų inspektoriai ir tikrindavo dėl tariamų nelegalių statinių.

Teisėja Daiva savo kaimynams nuolat kviečia policiją,fotografuoja,terorizuoja,persekioja,pati garsiai iš namų leidžia muziką,o jos vyras Darius kieme turi autoservisą kur remontuoja automobilius.Prieš du metus prie Medelyno žiedo teisėjos kompanija išgėrę keturačiais važinėjosi,ir avariją padarė,bet visas incidentas buvo nuslėptas ir reikalas tyliai buvo sutvarkytas.

Kaimynai neapsikentė ir surašė skundus,kad ji kaip teisėja turinti rodyti visuomenei pavyzdį atvirai tyčiojasi ir išsidirbinėja.O ji ir sako,visi įgaliotiniai jos pažystami ir iš tiesų.Šiaulių apygardos teismas kaip ir Vilniečiai nutartis atmeta.Varnas varnui akies nekirs,o teisėja Daiva nesnaudė ir kaimynus toliau skundė,Žemėtvarkos tarnybos viską tikrindavo,bet nieko nerasdavo,tada Daiva apskųsdavo proceso tvarka vilniečiams.

Žmonės kaimynai pradėjo skųstis,kad vyras kieme taisantis automobilius drąskosi po gatvę,dideliu greičiu važinėja,kelia dulkes,bet kolegos teisėjai tyli.Ir Daiva Akmenėje buvo kolegė teisėjo Nerijaus Masiulio žmogaus,kuris dabar nagrinėja mano bylą.

Abu jie dirbo Akmenės rajono administraciniame teisme.Tuo metu Akmenės prikuratūrai vadovavo buvęs generalinis prokuroras Darius Valys.Akmenė-Šiauliai-Vilnius.Taip yra gimdomi lojalūs klanui tarnaujantys teisėjai ir prokurorai,kurių užduotis,fabrikuoti bylas ir uždaryti sistemą kritikuojančius žurnalistus į kalėjimą.

Daiva Domeikienė prieš ištekant buvo Grinytė.Daivos sesuo Neringa Grinytė kuri tuo metu dirbo tyrėja buvo Šiaulių policininkų mafijos nusikalstamo susivienijimo narė ir buvo sulaikyta kartu su visa gauja ir šiuo metu bus teisiama.

Kriminalistė Neringa Grinytė spalvinga asmenybė.2010 metais studijavo karo akademijoje ir atliekant tarnybą dezertyravo,kadangi baisiai norėjo ištekėti.Visi cirkai baigėsi tuo,kad įsidarbinus kriminaliste tapo Šiaulių policininkų mafijos nare.Visą šitą procesą nuosekliai aprašė Aurimas Drižius,kuris man mėgsta papriekaištaut,kad patingiu patikrinti faktus.

Žmonių žodis man įstatymas,o faktai kalba patys už save.Žurnalistas Saulius Chadasevičius aprašė Šiaulių policininkų mafijos veiklą.Šis neregėtas skandalas Lietuvos teisėsaugą sukrėtė dar 2013 m. sausio 23 d., kai Šiaulių apskrityje sulaikyti keturi pareigūnai ir dar keli asmenys, įtarti narkotikų platinimu. Tarp sulaikytų ir netrukus suimtų Šiaulių apskrities VPK Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnų buvo ir šio skyriaus viršininkas Tomas Ruchtinas. Generalinės prokuratūros kuruojamą ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo, labai didelio narkotinių medžiagų kiekio užvaldymo, neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, jų platinimo bei kitų nusikalstamų veikų atlieka Policijos departamento Imuniteto skyrius.

15min.lt šaltiniai atskleidė, kokiais principais veikdavo narkomafija. Pavyzdžiui, operacijos metu su įkalčiais sulaikomi narkotikų pardavėjai. Dalis kvaišalų patenka į oficialius protokolus. Tuo tarpu kita dalis konfiskuotų narkotikų oficialiai neįforminama.Kišenėse dalį kvaišalų pasilikę pareigūnai vėliau skambindavo pažįstamiems nusikaltėliams, ragindami juos realizuoti šias prekes.Kitas policininkų ir nusikalstamo pasaulio atstovų draugystės variantas – kai įkliūvantys veikėjai būdavo tiesiog paleidžiami už materialinį atlygį.

Buvo sulaikoma vis naujų įtariamųjų.Šio ikiteisminio tyrimo metu iš viso buvo sulaikyta iki dešimties pareigūnų ir dar būrys kartu „dirbusių“ civilių asmenų. Daugėjant ikiteisminio tyrimo duomenų, tyrėjai sulaikė naujų įtariamųjų. Rugpjūčio pradžioje teismas sostinėje tris naujus įtariamuosius, tarp jų ir G.Vaitkų bei G.Ainą, leido suimti. Kaip žinoma, dėl narkotikų įkliuvo toli gražu ne pirmą dieną policijoje dirbę pareigūnai, jų stažas skaičiuojamas nuo 8 iki 19 metų.

Jų profesiniai pasiekimai buvo vertinami teigiamai. Apie nusikaltėlius pasakodavo studentams Policininkas G.Aina buvo pagarsėjęs ne tik kaip uolus kovotojas su nusikaltėliais, bet ir svarbių socialinių projektų dalyvis. Pavyzdžiui, 2012 m. gruodžio 4 d. Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto Konferencijų salėje vyko paskaita–diskusija apie prekybą žmonėmis. I ir II kurso studentams, būsimiems socialiniam darbuotojams,

G.Aina pasakojo, kokį reikšmingą darbą policija atlieka prekybos žmonėmis prevencijos bei kontrolės srityse. Pareigūnas pabrėžė, kad už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas gresia itin griežtos laisvės atėmimo bausmės. Šis paskaita studentams buvo surengta katalikiškos organizacijos, visame pasaulyje vykdančios humanitarinę veiklą ir padedančios vargstantiems, „Lietuvos Caritas“ pastangomis. „Lietuvos Caritas – tai organizuota geros valios žmonių, motyvuotų Katalikų Bažnyčios socialiniu mokymu ir humanistinėmis nuostatomis, veikla, kuria siekiama mažinti skurdą, socialinę atskirtį ir pažeidžiamiausiems visuomenės sluoksniams tarnauti Kristaus dvasia“, – tokia yra vizija organizacijos, kuriai G.Aina savanoriaudamas talkino.

Viena geriausių Šiaulių policininkių Dar vieną bylą, susijusią su Šiaulių policijos korupcijos skandalu, Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo praėjusią savaitę.Teismas svarstė Daivos Doliebaitės ir jos advokato skundą dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo 2013 m. liepos 18 d. nutarties dėl laikino nušalinimo nuo pareigų termino pratęsimo. Šiaulių apskrities VPK ONTB 1–ojo skyriaus vyresnioji tyrėja D.Doliebaitė mano, kad ji nušalinta nepagrįstai, todėl reikalavo grąžinti ją į pareigas. D.Doliebaitės pavardė figūravo per iškilmes 2012 m. spalio 25-ąją, kai Kriminalinės policijos dienos išvakarėse, tradiciškai buvo susumuoti visus metus vykusio konkurso „Geriausieji Šiaulių apskrities kriminalinės policijos pareigūnai“ rezultatai.

Šventinio minėjimo metu konkurso nugalėtojams ir prizininkams įteikti atminimo ženklai „Metų seklys“. 2012 metų konkurso 1-osios vietos laimėtojais pripažinti Šiaulių apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai D.Doliebaitė, T.Ruchtinas, G.Vaitkus, taip pat dabartinės teisėjos Daivos sesuo Neringa Grinytė ir Ričardas Pocius.R.Pocius buvo pareigūnų trijulėje, kurią dar 2013 m. sausio 24 d. suėmė Vilniaus teismas.

Šiaulių policininkuų byla tęsiasi ir yra vilkinama jau penkerius metus,mat paaiškėjo,kad Šiaulių prokurorai tapo teisiamų Šiaulių policininkų skydu.Žurnalistas Lekavičius išsiaiškino,kad policininkų mafijos parankiniais tapę prokurorai ne tik nebuvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, bet ir kilo karjeros laiptais.

Kodėl?

Prokurorai, kurie privalėjo kontroliuoti policininkų darbą, patys ne tik leido persekioti nekaltus žmones, bet ir vykdė nusikaltėliais tapusių pareigūnų prašymus, už kuriuos buvo sumokėti didžiuliai kyšiai.

Pagal policininkų dūdelę ne kartą šoko ir eiliniai prokurorai, ir tuometis Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vadovas Kastytis Šikšnys.

Šis prokuroras iš savo vadovų ne tik nesulaukė jokių nuobaudų, bet ir buvo paaukštintas – nepraėjus nė dvejiems metams po to, kai buvo demaskuota policininkų gauja, jis tapo Šiaulių apygardos prokuratūros vadovu.

„Manau, kad K.Šikšnys ir buvęs artimiausias jo patikėtinis Sandis Povilauskas galėjo būti tikrieji šios policininkų gaujos įkvėpėjai“, – sakė nuo policininkų ir prokurorų savivalės nukentėjęs Pakruojo verslininkas Romutis Stočkūnas.

Prokuroro K.Šikšnio vardas ne kartą buvo minimas tardymo izoliatoriuje, kur narkotikų kontrabanda įtariamą Kęstutį Purvinį 2012 metais aplankė Šiaulių organizuotų nusikaltimų tyrimo biuro (ONTB) skyriaus viršininkas Tomas Ruchtinas ir vyriausiasis tyrėjas Ričardas Pocius.

„Kas man gresia?“ – pokalbio metu pareigūnų paklausė įtariamasis.

Policininkai jam paaiškino,kad pagal Baudžiamąjį kodeksą už jo padarytą nusikaltimą numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų, tad geriausiu atveju jis bus įkalintas 12 metų. Tai išgirdęs K.Purvinis labai susinervino ir ėmė prašyti pareigūnų, kad jie padėtų sušvelninti bausmę. „Skolingas neliksiu – kiek pasakysite, tiek sumokėsiu“, – maldavo K.Purvinis.

Susitarė dėl kainos Toks pasiūlymas pareigūnus nudžiugino. Jie iškart pasakė galintys padaryti, kad bausmė būtų sušvelninta nuo 12 iki 8 metų. „Tačiau už tai reikės sumokėti 40 000 litų – 10 tūkstančių litų už vienus metus. Prokuroras K.Šikšnys mums tai jau pažadėjo“, – tikino pareigūnai.

Įtariamajam šis pasiūlymas patiko, tad vyrai ėmė aptarinėti būdus, kaip perduoti pinigus. Buvo sutarta, kad nurodytu laiku pareigūnai privažiuos prie K.Purvinio namo, paliks pravirą automobilio langą, per kurį ir bus įmestas vokas su pinigais.

Netrukus K.Purvinis iš kalėjimo paskambino žmonai ir smulkiai išaiškino, kaip perduoti pinigus. Prokurorė paprašė 8 metų Po poros dienų viskas buvo padaryta taip, kaip ir sutarta. Tarnybiniu automobiliu pareigūnai privažiavo prie K.Purvinio namo, o priėjusi moteris per atidarytą galinį langą įmetė pinigus. R.Pocius suskaičiavo pinigus ir 10 tūkstančių litų – T.Ruchtino dalį – įdėjo į automobilio dėtuvę. Netrukus Šiaulių apygardos teisme prasidėjo procesas, kuriame buvo teisiamas K.Purvinis.

Kaip ir buvo suplanuota, sakydama baigiamąją kalbą K.Šikšnio pavaldinė prokurorė Violeta Bartuškienė paprašė teismo skirti mažesnę bausmę, negu numato įstatymai, – 8 metus laisvės atėmimo. Kaltintoja teigė, kad K.Purvinis visiškai pripažino savo kaltę, turi nepilnamečių vaikų, o jo finansinė padėtis labai bloga.

Nors paprastai teismai skiria tokią bausmę, kokios prašo prokuroras, arba net šiek tiek mažesnę,šįkart buvo kitaip – kaltinamasis buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo. Toks teismo sprendimas pribloškė pinigus paėmusius policininkus.Tad T.Ruchtinas iškart nuėjo pas K.Šikšnį ir ėmė prašyti, kad jis apskųstų per griežtą teismo nuosprendį.

Prokuroras nedelsdamas ėmė vykdyti policininko prašymą, ir jau kitą dieną apeliacinis skundas buvo paruoštas.

Nors per visą prokuratūros istoriją vos ne pirštais galima suskaičiuoti atvejus, kai prokurorai skundžia per griežtą teismo sprendimą ir prašo jį sušvelninti, K.Šikšnys tai padarė asmeniškai. Jis prašė, kad Apeliacinis teismas vietoj 10 metų kaltinamajam skirtų 8 metus, – dvejais mažiau negu minimali įstatyme numatyta bausmė. Tačiau norint prašyti tokių lengvatų yra būtinos išimtinės aplinkybės – nepakanka vien nuoširdaus kaltinamojo prisipažinimo. Tačiau jokių išimtinių aplinkybių byloje nebuvo, tad prokurorui K.Šikšniui teko jas sugalvoti. Bandė apmulkinti kolegiją Skunde Apeliaciniam teismui prokuroras bandė apmulkinti teisėjų kolegiją ir pamelavo, esą K.Purvinis, nors ir pirko didelį kiekį narkotikų, jais neprekiavo.

Šios medžiagos nepasiekė vartotojų, nesukėlė neigiamų pasekmių. Dėl to yra pagrindo pripažinti, jog žalos konkretiems asmenims, jų sveikatai nebuvo padaryta. Ši aplinkybė turi įtakos parenkant teisingą bausmę“, – savo skunde rašė prokuroras. Tačiau bylą perskaičiusiems teisėjams nuo tokio akivaizdaus melo net atvipo žandikaulis – tai, kad kaltinamasis prekiavo narkotikais, ne tik buvo įrodyta ikiteisminio ir teisminio tyrimo metu, bet ir jis pats ne kartą prisipažino platinęs kvaišalus.

„Klubuose susipažindavau su žmonėmis, kuriems reikėjo tų medžiagų, ir parduodavau.„Žolę“ pardavinėjau gramais... Narkotikais pradėjau prekiauti išėjęs iš kalinimo įstaigos.Tiek amfetaminą, tiek „žolę“ parduodavau po 30–40 litų už gramą“, – ikiteisminio tyrimo metu ir bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme teigė K.Purvinis.

Savo skunde K.Šikšnys, norėdamas išbalinti kaltinamąjį, pažėrė ir daugiau perliukų. Pavyzdžiui, įrodinėjo, kad K.Purvinis pareigūnams padėjo surasti paslėptus narkotikus ir atskleisti nusikaltimą. Nors iš tiesų taip nebuvo. Priešingai – narkotikų prekeivis ne tik neparodė, kur yra kvaišalai, bet ir neišdavė nė vieno savo bendrininko. Iškart po to, kai skundas buvo atmestas, K.Purvinis pareikalavo, kad pažado neištesėję policininkai grąžintų kyšį. Tačiau skirtis su pinigais policininkai nenorėjo. Nusprendę, kad pusę darbo padarė – bausmę sumažino dvejais metais, sugrąžino pusę pinigų – 20 tūkstančių litų.Šie pinigai K.Purvinio žmonai buvo paduoti Šiaulių policijos komisariato kieme.

Tuo pat metu, kai už pinigus buvo bandoma sušvelninti bausmę K.Purviniui, policininkai ėmėsi žygių padėti kitam narkotikų prekeiviui – Sigitui Kačinskui. Šįkart veiksmus reikėjo derinti su K.Šikšnio pavaldiniu prokuroru S.Povilausku. Nuo teisėsaugos besislapstančio S.Kačinsko reikalais ypač rūpinosi žinomas Šiaulių narkotikų prekeivis Raimondas Ripinskas.

Jis užsuko į Šiaulių policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo biuro skyriaus viršininko Remigijaus Zyko namus ir pareiškė, jog S.Kačinskas yra pasirengęs gerai sumokėti, kad būtų išspręstos jo problemos.

Viršininkui teko pasitarti

Jau kitą dieną gaujai priklausantys policininkai surengė pasitarimą, kuriame svarstė, kaip būtų galima išsukti S.Kačinską ir gerai užsidirbti. Už kovą su narkotikų prekeiviais atsakingo skyriaus vadovas T.Ruchtinas iš pradžių tvirtino, kad padėti S.Kačinskui sunku, – įrodymų apie jį surinkta labai daug, be to, jis siejamas su organizuotų nusikaltėlių susivienijimu. Tačiau vėliau jis, pasakęs, kad reikia pasitarti, paprašė laiko pagalvoti.

Po trijų dienų T.Ruchtinas savo kolegoms parodė penkis pirštus – tai reiškė, kad už 50 tūkstančių eurų galima išspręsti S.Kačinsko problemas. Vyrai pasitarė ir nusprendė kainą pakelti iki 60 tūkstančių eurų. Pasitarti – į Amsterdamą S.Kačinską tokia kaina tenkino, tačiau jis pareikalavo, kad policininkai atvyktų pas jį į Amsterdamą, kur jis slapstėsi nuo teisėsaugos. Taip du Metų sekliais pripažinti pareigūnai – T.Ruchtinas ir tyrėjas Ričardas Pocius – 2012 metų liepą „Air Baltic“ lėktuvu iš Rygos išskrido į Olandijos sostinę, kur apsistojo keturių žvaigždučių viešbutyje „Iron Horse“.

Kelionę ir nakvynę viešbutyje pareigūnams apmokėjo narkotikų prekeivis R.Ripinskas. Amsterdame su įtariamuoju S.Kačinsku,kuriam buvo išduotas Europos arešto orderis, susitikę policininkai aptarė visas detales.Priminsiu ir dvigubus standartus kad mane korupcijos temomis rašantį žurnalistą Simoną Zagurską šiauliečių kolegos suėmė be jokio tarptautinio arešto orderio,dėl politinio straipsnio feisbuke.

Taigi Buvo nutarta, jog pirmiausia policininkai padarys, kad būtų panaikinta S.Kačinsko paieška ir suėmimas. Už tai bus sumokėta 30 tūkstančių eurų. Kiti 30 tūkstančių eurų atiteks, kai teismas paskirs bausmę, nesusijusią su laisvės atėmimu.

Prokuroras sprendimą pakeitė Grįžę į Lietuvą pareigūnai su bylą kontroliuojančiu prokuroru S.Povilausku ėmė tartis, kad būtų pakeistos S.Kačinskui skirtos sankcijos. Taip, nepraėjus nė dviem mėnesiams, prokuroras S.Povilauskas priėmė sprendimą panaikinti S.Kačinskui anksčiau skirtą kardomąją priemonę – suėmimą. Vietoj jos buvo skirtas piniginis užstatas. Iškart po šio sprendimo T.Ruchtinas užėjo pas kito skyriaus viršininką R.Zyką. „Pradžia padaryta – pasakyk savo žmogui (R.Ripinskui. –), kad S.Kačinskas mokėtų pinigus“, – pasakė T.Ruchtinas savo kolegai.

Netrukus R.Ripinskas prie policijos komisariato R.Zykui per kelis kartus perdavė žadėtus 30 tūkstančių eurų, o S.Kačinskas netrukdomas grįžo į Lietuvą.Vyrus išskyrė prokuroras Pakruojo verslininkas R.Stočkūnas su prokuroru S.Povilausku ir jo viršininku K.Šikšniu kelis kartus susidūrė tiesiogiai.Teko pabendrauti ne tik prokuratūros kabinete, bet ir miške. „Kai aš dėl vienos finansinės bylos buvau kviečiamas pas prokurorą S.Povilauską, ten nuolat sutikdavau T.Ruchtiną ir R.Pocių. Jie buvo lyg neišskiriami draugai“, – prisiminė R.Stočkūnas. Jis teigė kartą prokuroro kabinete vos nesusimušęs su T.Ruchtinu.

T.Ruchtinas žvilgsniu parodė į mane ir paklausė prokuroro: „Kas čia per tipas sėdi?“ – prisiminė R.Stočkūnas. Tuomet verslininkas bandė paaiškinti, kad jis – ne kažkoks tipas, o į apklausą iškviestas liudytojas. „Jeigu čia sėdi – vadinasi, tipas. Dar paburbėsi – padarysim tave „ožiu“ – mums dirbsi“, – šaukė T.Ruchtinas.

Tuomet vyrai net apsistumdė – juos išskyrė į vidurį atsistojęs S.Povilauskas. Liepė skambinti buhalterei Su šiais pareigūnais R.Stočkūnui dar teko susidurti ir Bubių miške, kur policininkų gaujos nariai dažnai rengdavo savo susirinkimus.

„Kartą man paskambino prokuroras S.Povilauskas ir pasiūlė atvažiuoti pasikalbėti į Bubių mišką. Pamaniau, prokurorai – lyg tikri „bachūrai“, – kalbėjo R.Stočkūnas. Nuvažiavęs į sutartą vietą miške verslininkas pamatė prokuratūros tarnybinį automobilį „Volkswagen Passat“.

Kai vyriškis ten persėdo, be prokuroro, salone dar buvo prokuratūros vairuotojas ir T.Ruchtinas su R.Pociumi. „Tai, va, skambini dabar buhalterei ir nurodai, kad ji žmogui pervestų 480 tūkstančių litų“, – iškart, anot R.Stočkūno, rėžė prokuroras. Verslininkui nebeliko ką daryti ir jis nurodymą įvykdė – pinigai buvo pervesti. Pakišti narkotikų atsisakė Iškart po skambučio R.Stočkūnui buvo duota nauja užduotis. „Man pasakė, kad turiu nuvykti į vieną sodybą ir nurodytoje vietoje palikti paketą. Supratau, kad tai narkotikai, kuriuos vėliau pareigūnai turėjo surasti“, – sakė R.Stočkūnas. Tačiau verslininkas kategoriškai atsisakė vykdyti šią užduotį.

Tyrimą tada jau atliko savi Jau prasidėjus vadinamosios Šiaulių policininkų gaujos ikiteisminiam tyrimui R.Stočkūnas nuvažiavo į Generalinę prokuratūrą. Verslininkas visą šią istoriją papasakojo tyrimą kontroliuojančiam prokurorui Gedgaudui Norkūnui. „Tačiau arba jam buvo jau per daug informacijos, ar jis nepatikėjo mano pasakojimu, tačiau susidomėjimo neparodė“, – sakė R.Stočkūnas. Bet verslininkas nenuleido rankų ir kreipėsi į tuometį Šiaulių apygardos prokuratūros vadovą Aivarą Povilaitį.

Tyrimą atlikti buvo nurodyta S.Povilausko draugui K.Šikšniui. Buvo apklaustas prokuroras S.Povilauskas ir T.Ruchtinas. Jie neneigė, kad su verslininku R.Stočkūnu buvo susitikę miške, tačiau pateikė savo versiją. Pareigūnai tvirtino, jog į mišką juos pakvietė pats verslininkas, nes esą norėjo parodyti vieno narkotikų prekeivio sodybą.Esą šis žmogus kreipėsi į jo žmoną, kuri yra chemikė, prašydamas pagaminti kai kurių narkotikų.

K.Šikšnys šia versija esą patikėjo ir priėmė sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.O čia pasitvirtino faktas,kad Vilniaus prokurorai gina kolegas iš Šiaulių.Ikiteisminio tyrimo metu nebuvo gauta jokių duomenų apie prokurorų nusikalstamas veikas.2012 metų kovo 6-ąją Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė baudžiamojoje byloje surašė kaltinamąjį aktą, kuriame pažymėjo, kad K.Purvinis prisipažino kaltu dėl jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų.

Valstybinį kaltinimą baudžiamojoje byloje palaikiusi prokurorė siūlė Šiaulių apygardos teismui K.Purvinio atžvilgiu taikyti Baudžiamojo kodekso 54 str. 3 d. nuostatą ir nuteisti jį 8 metų laisvės atėmimu, tačiau teismas neatsižvelgė į prokurorės siūlymą. Aukštesnysis prokuroras pateikė apeliacinį skundą, kuriame siūlė K.Purvinio atžvilgiu taikyti BK 54 str. 3 d. nuostatą ir nuteisti jį 8 metų laisvės atėmimo.

Apeliaciniame skunde buvo pateiktas faktinių aplinkybių bei nuteistojo asmenybės vertinimas. Tai, kad apeliacinės instancijos teismo vertinimas nesutapo su apelianto skunde pateiktu vertinimu, nėra išimtis teismų praktikoje.“

Laisvo Laikraščio žurnalistas Alvydas Veberis atliko dar gilesnį šios bylos žurnalistinį tyrimą ir išsiaiškino,kad baudžiamają bylą suklastojusiam Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro skyriaus viršininkui Tomui Ruchtinui teismas skyrė 4,5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendį buvusiam policininkui vasario 22 dieną paskelbė Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmų teisėjas. Aukštas pareigas policijoje ėjęs T. T.Ruchtinas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir įgaliojimų viršijimo, padarant didelę žalą fizinių asmenų interesams, neteisėtą narkotinių medžiagų įgijimą, laikymą bei gabenimą turint tikslą jas platinti, dokumentų klastojimą ir melagingų parodymų davimo organizavimą, pranešė prokuratūra“.

Kitas šio susivienijimo kaltinamasis Pavelas Osipovas į teismo posėdžius Panevėžio apygardos teisme vežiojamas iš įkalinimo įstaigos etapais. Ekskomisaras Ričardas Pocius ikiteisminio tyrimo metu ilgiausią laiką praleido belangėje.

Jis buvo įkalintas metus ir aštuonis mėnesius. Kiti kalėjo trumpiau.Iš 40 nusikalstamo susivienijimo narių dalis nubyrėjo. Teismo slenksčius tebemina likusių 18. Kol kas jiems nuosprendis nepaskelbtas. Ketvirti metai, teismo procesas tebesitęsia Panevėžio apygardos teisme.

Kita narkotikus platinusių ir su banditais bendradarbiavusių Šiaulių policininkų byla yra jau kitame teisme.Buvusiam Šiaulių policininkui gali tekti atlyginti žalą dėl nepagrįstai įkalintų šiauliečių.

2015 metais pradėtą šios bylos ikiteisminį tyrimą atliko Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai. Nustatyta, kad 2012 metais T. Ruchtinas, būdamas Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro skyriaus viršininku, veikdamas priešingais tarnybai interesais, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir viršydamas įgaliojimus, suklastojo ikiteisminio tyrimo medžiagą.

Neteisėtais veiksmais jis organizavo duomenų rinkimą apie Šiauliuose gyvenančius sutuoktinius Malinauskus, įtariant, kad jie galbūt daro nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Suklastojo įrodymus sutuoktinių baudžiamajam persekiojimui pradėti, organizavo melagingų parodymų davimą, kaltinant šiuos asmenis narkotinių medžiagų platinimu. Remiantis klastotais ikiteisminio tyrimo duomenimis ir melagingais parodymais, 2013 metais Šiaulių apylinkės teismas sutuoktinius Malinauskus pripažino kaltais.

Moteriai skyrė trejų metų ir trijų mėnesių, vyrui – trejų metų laisvės atėmimo bausmes. 2014 metais Šiaulių apygardos teismo ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartimis nuteistųjų apeliacinis ir kasacinis skundai buvo atmesti. Sutuoktiniai nuo 2014 m. kovo mėn. atliko jiems teismo nepagrįstai skirtas laisvės atėmimo bausmes. 2015 m. pradžioje Generalinės prokuratūros prokuroro nutarimu buvo pradėtas naujas procesas dėl aplinkybių į kurias teismai nekreipė dėmesio.

2015 m. lapkritį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartimi pirmosios, apeliacinės ir kasacinės instancijų nuosprendis bei nutartys buvo panaikinti ir baudžiamoji byla sutuoktiniams Malinauskams nutraukta.

Teismas konstatavo, kad T.Ruchtinas padarė tyčinius tris apysunkius ir vieną sunkų nusikaltimus, jo veiksmai buvo iš anksto suplanuoti ir taikomi tikslingai. Pakankamai ilgai vyko baudžiamasis nukentėjusiųjų persekiojimas, jiems buvo skirtos griežčiausios kardomosios priemonės, jie buvo nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis, jas atliko pataisos namuose. „Tokiais veiksmais buvo pažeisti esminiai žmogaus laisvės ir privataus gyvenimo principai, todėl kaltinamajam skirtina laisvės atėmimo bausmė“, – paskelbė Plungės apylinkės teismas.

Šis buvo nuosprendis apskųstas apeliacine tvarka.T. Ruchtinui bei kitiems buvusiems Šiaulių policijos pareigūnams kaltinimai dėl dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje, piktnaudžiavimo, įvairaus dydžio narkotinių medžiagų pasisavinimo, disponavimo narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, pareikšti ir kitoje baudžiamojoje 80 tomų byloje, kurioje net 40 nusikaltimo epizodų.

Galima tik ,,pasidžiaugti“ tokiais darbščiais komisarais, kurie vykdė šalies teisingumą“. Šiuo metu didelės apimties baudžiamoji byla nagrinėjama Panevėžio apygardos teisme.

Pareigūnai veikė kaip nusikalstamas susivienijimas. Tai pirmas toks atvejis Lietuvos policijos istorijoje. Jie kaltinami pagrobę ir pasisavinę svetimą turtą, papirkę valstybės tarnautojus, piktnaudžiavę tarnybine padėtimi ir viršiję įgaliojimus,neteisėtai disponavę šaunamaisiais ginklais,šaudmenimis, turėdami tikslą platinti neteisėtai pasisavinę įvairius narkotinių medžiagų kiekius ir jais disponavę, suklastoję dokumentus, davę melagingus parodymus, melagingai pranešę apie nebūtą nusikaltimą ir suklastoję įrodymus asmens baudžiamajam persekiojimui pradėti.

Per ikiteisminį tyrimą surinktais duomenimis,gerai išmanydami kriminalinės žvalgybos, ikiteisminio tyrimo taktiką ir metodus, policininkai piktnaudžiaudami tarnyba rinko informaciją, pasisavino neteisėtai laikomas akcizais apmokestinamas prekes – cigaretes, ir jas realizavo, reikalavo ir priėmė įvairaus dydžio kyšius už tai, kad teisės pažeidimai būtų nuslėpti.

Kaip skelbė BNS, valstybė sutiko atlyginti žalą nepagrįstai nuteistiems ir kalėjusiems šiauliečiams Malinauskams.

Vilniaus miesto apylinkės teismas patvirtino taikos sutartį tarp ieškovų Malinauskų bei Teisingumo ministerijos, Generalinės prokuratūros, policijos.Patvirtinus taikos sutartį, civilinė byla dėl žalos atlyginimo buvo nutraukta. Kadangi sutarties sąlygos pripažintos neviešomis, kokią sumą turės sumokėti valstybė, nežinoma. Šiaulietė Tatjana Malinauskienė už nepagrįstą baudžiamąjį persekiojimą iš valstybės siekė prisiteisti 100 tūkst. eurų.

T. Ruchtinas anksčiau buvo pelnęs policijos Metų seklio apdovanojimą“.Taip sakant, profesionalūs nusikaltėliai arba pakeliami pareigose arba apdovanojami ordinais ir medaliais. Kas per stebuklų šalis ta LIETUVA...

Šiaulių AVPK ONTT pareigūnai, kuriems pateikti kaltinimai, tai:

Remigijus Dereškevičius, Remigijus Zykas, Tomas Ruchtinas, Ričardas Pocius, Renatas Ivanovas, Gediminas Aina, Gediminas Motiejūnas, Giedrius Vaitkus, Vytenis Maščinskas, Rolandas Grigalaitis, Arūnas Jankus, Arminas Lipskis, Arvidas Budrys, Gintautas Golovnia, Raimondas Ripinskas, Pavelas Osipovas, Kęstutis Purvinis, Robertas Paštuolis.

Iš 18 kaltinamųjų 14 yra buvę policininkai. Ikiteisminis tyrimas dėl Šiaulių AVPK ONTB pareigūnų buvo pradėtas 2012 metais, kai Generalinę prokuratūrą ir Lietuvos kriminalinės policijos biurą pasiekė informacija apie kvaišalais prekiaujančius šiauliečius kriminalistus.

Surinkti įrodymai bylojo, kad penki šiauliečiai kriminalistai į nusikalstamą susivienijimą susibūrė dar 2011 metais. Visuomenė apie kvaišalų prekeivių gaują subūrusius pareigūnus sužinojo 2013-ųjų sausio 23-iąją, kai buvo sulaikyta dalis įtariamųjų. Nustatyta, kad šiauliečiai pasisavino keturis iš kvaišalų prekeivių atimtus kokaino paketus. Dalis pagrobto 2,4 kilogramo kokaino buvo parduota. Už kilogramą kvaišalų buvo paimta 100 tūkstančių litų (28 962 eurai).Pareigūnų susivienijimo ir jai talkinusių asmenų byla Panevėžio apygardos teisme pradėta nagrinėti 2014-ųjų rugsėjo 17-ąją ir iki ir iki šiol dar nebaigta.

Žurnalisto Alvydo Vėberio šaltinis papasakojo,kaip jis talkino čigonų taborui. Jis daugybę kartų lankėsi pas juos, su jais bičiuliavosi, o keletą kartų teko jam betarpiškai vežti narkotikus į taborą. Kad visuomenei parodyti, kaip efektyviai dirba LR policija, kovojanti su nusikalstamumu, tabore buvo įrengtas policijos patikros postas. Įvažiuojant į jų teritoriją pareigūnai privalėjo tikrinti ten gyvenančius čigonus, kontroliuoti narkotikų verslą, jų pristatymą, narkomanų srautus.

Kartą vaikinas su romų tautybės pilnu ekipažu atvyko į taborą. Bagažinė buvo pilna narkotikų. Kiekvieną automobilį tikrindavo policijos pareigūnas. Nors romai jį įspėjo, kad važiuotų į taborą drąsiai, tačiau kai prie automobilio priėjo pareigūnas drąsa išgaravo.

Pasakojantysis tvirtino, kad jam net kojos drebėjo, išmušė prakaitas. Grėsė kalėjimas ilgiems metams tačiau tereikėjo pasakyti pas ką važiuoja (pareigūnas tą pavardę žinojo, nes to čigono rankose narkotikų kontrolė) ir be patikros įvažiavo į jų teritoriją.

Dar labiau mano kolegos pašnekovą nustebino įmitusio pareigūno prabanga.Jis buvo daugiau panašus į čigonų baroną, nei į policijos pareigūną.Ant rankų spindėjo aukso žiedai, stambios aukso grandinėlės ant kaklo ir rankos. Kad mano pašnekovas nemeluoja galima įsitikinti ir tuo, kad darant tabore neplaninius reidus jie apie tai iš anksto žino.Viename televizijos reportaže apie tai kalbėjo taboro gyventojas.

Jie už tam tikrą atlygį gaudavo iš policijos pareigūnų telefonu žinutę.

Vykstant alkoholio prekybos draudimams ar konservatorių,liberalų lyderiai nėra ,,stogas‘‘ pelningesniam verslui? Juo juk užsiima ne vargdieniai, o komisarai ir valdžia?

Vargetos ir jų vaikai, kurie vis dar likę Lietuvoje, negalėdami išgyventi, tampa šio verslo tarpininkais mokyklose, baruose, klubuose, gatvėse, taksi... ir kur tik nori. Taip ir norsi nusiraminimui užtraukti dainą: ,,Lietuva Tėvyne mūsų, tu didvyrių žeme...“ Kraupu net pagalvoti iki kokio lygio nusirito ta ,,didvyrių“ žemė? Visiškas dugnas visomis prasmėmis.

Kas įdėmiai skaitėte šį straipsnį pastebėjote,kad iš sulaikytos gaujos sąrašo dingo tyrėja Neringa Grinytė.

Kodėl ?

Atsakymas labai paprastas.Jos sesuo teisėja Šiaulių Medelyno mikrorajono kaimynus terorizuojanti Daiva Domeikienė savo seserį galimai išsuko.

Teisėjos Daivos Domarkienės dosje-

Gimimo metai ir vieta: 1980 m. Šiauliai.
Išsilavinimas 2003 m. Lietuvos teisės universitetas (Mykolo Romerio universitetas). Teisininko kvalifikacija
Teisinio darbo patirtis: 
2001-11–2002-02 Šiaulių miesto 2-ojo policijos komisariato kvotos skyrius, tardytoja
2002-02–2002-08 Tardymo skyrius prie Šiaulių m. vyriausiojo policijos komisariato, tardytoja
2002-08–2003-05 Tardymo valdybos prie Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato, Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus, tardytoja
2003-05–2004-10 Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos 2-asis skyrius, tyrėja
2003-12–2004-03 Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros skyrius, tyrėja
2004-10–2015-10 Šiaulių apygardos administracinis teismas, teisėjo padėjėja
2010-09–2012-06 Šiaulių valstybinė kolegija, asistentė
2015-10– iki šiol Telšių apylinkės teismo Akmenės rūmai (iki 2017-12-31 Akmenės rajono apylinkės teismas), teisėja,

Teisėja Daiva gyvena Narcizų gatvėje Medelyno mikrorajono užribyje.Teisėjos vyras Darius namuose remontuoja mašinas.Taigi minint nepriklausomybės dieną Medelyne prie pat sustojimo žiedo kur apsisuka autobusai įvyko avarija,buvo ir atvažiavus greitoji.

Keturračiais važinėjęs teisėjos vyras sukėlė avariją,ir pasišalino,o įvykis buvo nuslėptas.Beje šalia to žiedo yra maža parduotuvėlė,kurioje mačiau pardavinėjant ir Laisvą Laikraštį.

Per avariją buvo nukentėjusių,kai kurie,net atsidūrė ligoninėje,bet viskas buvo užglaistyta.Žmonės sako,kad incidente dalyvavę keturračių vairuotojai buvo neblaivūs.Nors ir greitoji atvažiavus buvo.Šitoj istorijoj figūravo ir buvusio Šiaulių mero Genadijaus Mikšio sūnus,Čia viskas vyko prieš porą metų Liepos 7 dieną svenčiant Lietuvos valstybinę šventę.

Kaimynai teisėją Daivą apibūdino,kaip itin kerštingą konfliktišką asmenybę,dažnai paleidžiančią savo šunis,vienas jų-rotveileris.Teisėja išsidirbinėja iš savo kaimynų tiesiogine šio žodžio prasme.Pvz pasileidžia per langą garsiai muziką.Kaimynai prašo pritildyti,o ji atsako.Tranki muzika dar niekam nepakenkė,ir dar labiau pagarsina ją.o jeigu koks kaimynas nusprendžia išsirūkyti mėsos,iškart teisėja Daiva kviečia policiją,kuri atvažiuoja labai greitai ir surašo įspėjimus.

Kaimynė nusprendė savo žemę apsitverti elektriniu piemeniu,kad avytės nepabėgtų,o teisėja jau rašo skundus,kad jos vaikai gali nusitrenkt,ir reikalauja elektrinį piemenį pašalinti.Policija šokinėja pagal jos dūdelę.

Mano žiniomis ką tik iškepta teisėja namuką pasistatė iš kredito,bet žinant jos aplinką,ir faktą,kad jos buvęs kolega Akmenėje Nerijus Masiulis nagrinėja man sufabrikuotą bylą,ir tai,kad Daiva stengsis kuo greičiau grąžinti kreditą ji tikrai pasinaudos jai pasiūlytu kyšiu.

Žiniasklaida nuslėpė faktą,kad teisėja Daiva buvo nubausta už valstybinės žemės užgrobimą,joje laikė šuns voljerą,lentas,akmenis galybę savo daiktų.Teisėja ir svetimose žemėse elgiasi kaip savo,nukarpo ne savo augalus,nupurškia ,nunuodija augalus,ir galbūt pavyks gauti fotoįrodymų kuriuos patalpinsiu komentarų skiltyje.

Akivaizdu Daiva yra statytinė ir jeigu jau pačioje karjeros pradžioje tokie viražai,bandau įsivaizduot kiek nekaltų žmonių ji pasiųs į kalėjimus ateityje.

Vinkšnėnų gyventojų duomenimis ši teisėja bandys teisiškai pakeisti taisykles savo naudai.Viską ką kaimynai parašo,ką bendruomenės įgaliotinis parašo,visi skundai yra atmetami.Korumpuoti teismai juos atmeta.

Žmonės kaimynai bijo veltis į konfliktus su ja,Štai vienas daro projektus su Nacionaline mokėjimų agentūra ir tikrai nenori,kad teisėja pasiųstų priokurorus,kad prie jo dėl ko nors prisikabintų.Žmonės turi savo gyvenimus ir pasirodžius šiai teisėjai gyvenimas daugeliui gyventojų tapo nebe toks mielas koks buvo iki šiol.

Štai atvažiavo statybų inspektorius ir klausia,tai kur tie nelegalūs pastatai.Kaimynė parodo pirštu į kelias avių būdeles.Inspektorius ir sako,tai kaip teisėja sau leidžia sistemą šokdint dėl tokių niekų.

Kaimuose iki 80 kvadratų būdoms jokių leidimų nereikia.Prieš tai moteris visą laiką nuomavosi iš valstybės žemės lopinėlį,bet dabar to daryti jau nebegali,nes ponia teisėja išsinuomavo tą lopinėlį ir šilauogių prisisodino.

O štai jums ir įrodymas,kaip teisėjai teisėjus dengia: