Apie Valatką kuris save vadina žurnalistikos Guru.

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-07 21:55:40, skaitė 1136, komentavo 5

Apie Valatką kuris save vadina žurnalistikos Guru.

Valatka. Žurnalistas? Ar propagandistas? Man kilo klausimas kai delfis papasakojo jog Rusija įtraukė į nepageidaujamų asmenų sąrašus Tapiną Valatką ir kitus žurnalistus.

Yra tokie kažkokie žurnalistikos standartai. Iš "Žinių Radijo" toks Aurimas Musnickas vis pasakoja pasakoja, bet nepastebėjau, kad pats prisilaikytų. Perednis uždavinėja Prezidentės patarėjams iš anksto suderintus klausimus. Ukrainos Reikalų Ministrui Linkevičiui irgi iš anksto paruošti ir suderinti klausimai. Fiaaaa. Tai va.

Žurnalistas informuoja nepiršdamas savo asmeninės nuomonės ir niekaip nevertindamas asmens reiškinio ar įvykio. Žurnalistas tik pateikia turimus faktus. Žurnalistas apklausia abi aptariamo veiksmo puses. Žurnalistas nebijo pasakyti tiesą, net jei ta tiesa kitokia nei pagrindinė srovė pvz apie perversmą Ukrainoje.

Propagandistas nekonstitucinį perversmą Ukrainoje vadina revoliucija.

Propagandistas apie asmenį įvykį ar reiškinį turi nuomonę. Dažnai ta nuomonė nupirkta už darbo vietą duonos kasnį alkoholio stakaną. Ir tą nuomonę propagandista pasakoja kabindamas etiketes bei būdvardžius. Propagandistas formuoja nuomonę. Propagandisto tikslas nėra jus visapusiškai informuoti. Propagandistas uždirba už nuomonės formavimą. Paskaitom Valatką. Dabar stebėkit. Aš savo nuomonės jums neperšu ir Valatkos nevertinu. Kaip ir "valstiečių".Jums pateikiu tik Valatkos citatas.

Iš vieno neilgo straipsnelio apie kažką:

- Karbauskio kolchozas
- Seimo durnynas
- klausantis Seimo agronomų
- fermos vedėjos lygio manipuliacija
- Vaikinas aiškiai tiū-tiū
- pakvipo tikru Karbauskio karvės mėšlu
- Valstiečiai valdžioje primena trejų metų vaiką
- sacharininių Prezidentės ir valstiečių sveikinimų su Skaliko diena
- Karbauskis ir jo Sančas Pansa Širinskienė
- ne Karbauskio baudžiauninkams suvaldyti tokį procesą.

Klausimas jums. Tai informacija ir faktai ar propaganda formuojanti nuomonę? O kas yra Valatka- žurnalistas ar propagandistas?

Valatka dar rėžė apie partizanus kurie nužudė stribus ir stribų vaikučius:

- Kepenis išplatino, jautrią filmuotą žinutę apie tai, kaip banditai arba miškiniai, kuriuos kažkodėl tai vadina partizanais, sušaudė tris stribus.

V A L A T K A !? Tai nebuvo stribai! Atsiprašysi? Valatka neatsiprašė.

Universalūs požymiai atpažinti propagandą ir suprasti jog protą bando **sti propagandistas:

- Etikečių kabinimas tai yra išankstinis nuomonės formavimas.
- "Neteisingų" komentaru valymas po straipsniais. Būdas formuoti nuomonę tildant oponentus ir sudarant iliuziją, kad dauguma palaiko propagandistą.
- Pasakoma tik dalis tiesos pridedama melo.
- Dvigubi standartai ivykiams. Vienos bombos demokratiškos ir geros, nes JAV, o kitos agresoriškos ir blogos  nes Rusijos.
- Įžeidžiantys ir žeminatys reiškinių įvykių ir asmenų apibrėžimai.
- Kitokios nuomonės demonizavimas užkabinant watniko etiketes.

Reklamos ir propagandos tikslas yra parduoti savo prekę visaip ją giriant ir peikiant kitos firmos prekę...

Kiekvienas, pasakytas ar parašytas žodis gali būti propaganda. Jeigu jūs tikite tuo ką sakote, tai yra tiesa, jeigu jūs ka nors sakote, bet tuo netikite, tai yra propaganda. Svarbiausia yra nemeluoti sau paciam.

ŽINIASKLAIDA skleidžia svarbia informacija, tikrindama faktus. Žiniasklaidos tikslas – informuoti apie realius ivykius, apie tiesą, todel faktai būna tikrinami, o melas – atmetamas. Tai yra esminis žiniasklaidos kriterijus: teisingas informavimas, kalbant apie patikrinamus faktus.

Politinė PROPAGANDA tiesiog skleidžia melą, kuris skirtas vienaip ar kitaip paveikti propagandos gaveją. Teisingumas cia nesvarbus – svarbu tik kaip nors ką nors įtikinti tuo, ko nori propagandos skleidėjai. Jei melas atrodo įtikinamiau ar tiesiog baisiau – tai kam tada tiesa?

p.s. Jeigu politikoje žmogelis iš vienos pusės mato skleidžiamą propagandą, o iš kitos tiesą - jam yra išplautos smegenys. O jei žmogelis mato propagandą iš abiejų pusių - jis ŠAUNUOLIS. Jis - žmogus.

Ir nebeskaitau Užkalnio ir tokios Wilimaitės. Neskaityk nekomentuok po jais ir tu. Negaišk laiko. Skaityk ldieną. Tai tau padės atskirti informaciją nuo propagandos.

Nu va maždaug taip.