Kanadoje įteiktas pirmas belytis gimimo liudijimas

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-05-11 09:56:45, skaitė 830, komentavo 1

Kanadoje įteiktas pirmas belytis gimimo liudijimas

image.jpg

Kanadoje, Ontarijo provincijoje, biologiniam vyrui, teigiančiam, kad jis nesitapatina nei su vyriška, nei su moteriška lytimi, suteiktas pirmas gimimo liudijimas, kuriame biologinės lyties įrašo vieta pažymėta „X“ ženklu.

„X“ ženklu Ontarijuje dabar galės būti žymimi tie, kurie mano, kad jų socialinės lyties tapatybė (gender identity) yra kita nei vyriška ar moteriška.

Pagal naują tvarką gimimo liudijimą pasikeitęs Joshua M. Fergusonas, Vankuveryje gyvenantis filmų kūrėjas, teigia, kad šis naujas Ontarijo įstatymas padės išsaugoti transeksualų bendruomenės narių gyvybes.

Bet už šeimą pasisakantys kanadiečiai šį įstatymą kritikuoja kaip žalingą genderistinės ideologijos primetimo atvejį. Jie atkreipia dėmesį į tai, kad lytinės tapatybės sutrikimas yra psichikos liga ir kad naujos žmonių kategorijos neturėtų būti konstruojamos remiantis „seksualine dezorientacija“.

Praeitą rudenį Kembridžo universitetas atliko tyrimą, kurio metu nustatė, kad 96 proc. Škotijos transeksualių studentų bandė save žaloti, 40 proc. bandė nusižudyti.

2011 metų švedų studijos duomenimis, transeksualūs asmenys, lyginant su kitais švedais, 19 kartų dažniau bando nusižudyti, net jei galima ir atlikta vadinamoji lyties pakeitimo operacija.

Parengta pagal 'Ontario issues first genderless birth certificate to ‘non-binary’ trans activist'