Švedijos pradinukai mokomi neprisirišti prie įgimtos lyties

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-03-29 23:38:46, skaitė 807, komentavo 0

Švedijos pradinukai mokomi neprisirišti prie įgimtos lyties

Švedijos pradinukai mokomi neprisirišti prie įgimtos lyties

Daugelis valstybės finansuojamų Švedijos vaikų darželių yra priėmusios vadinamąją „gender-neutral“ politiką. Remdamiesi ja, darželiai mažamečius moko atmesti jų prigimtinį polinkį į vyriškas ar moteriškas veiklas. Vietoj to reikalaujama užsiimti veiklomis, kurios įprastai tapatinamos su konkrečiam vaikui priešinga biologine lytimi. The New York Times teigimu, Švedijos ikimokyklinėse įstaigose socialinės lyties klausimai yra itin svarbi problema, o mokytojai „daro ką gali dekonstruodami“ lytį. 

Nuo pat 1998-ųjų Švedijos mokymo planuose įtvirtinta nuostata, pagal kurią mokytojai privalo „priešintis tradiciniams lyčių vaidmenims ir lyčių modeliams“. Daug švedų vaikų šiose programose dalyvauti pradeda nuo 1 (!) metų. 

Šio didžiulio masto socialinio eksperimento pradžioje „berniukai ir mergaitės ikimokyklinėse įstaigose daliai dienos būdavo atskiriami ir mokomi bruožų, kurie įprastai asocijuojami su kita lytimi.“ Dabar Švedijos ikimokyklinės įstaigos jau samdo įvairias trimečių „problemas“ sprendžiančius vadinamuosius „socialinių lyčių specialistus“.

Švedijos ikimokyklinėse įstaigose nėra neįprasta, jei berniukai nešioja sukneles. Trimetis vardu Otto prisipažįsta niekada iš niekieno negirdėjęs, jog berniukai įprastai suknelių nenešioja. Vis tik Otto mama „norėtų, kad tai tęstųsi kiek įmanoma ilgiau.“

Būtina įsisąmoninti, jog tai tėra vienas daug platesnio masto socialinio eksperimento pavyzdys. Intensyviai dažnėjantys tokio tipo socialiniai eksperimentai ateityje gali turėti katastrofiškas pasekmes. 

Buvusi žvalgybos analitikė Stella Morabito perspėja, kad visiška visuomenės „deseksualizacija“ suteiks valstybių valdžioms neregėto masto galią valdyti savo piliečius. 2016 m. Morabito teigė: „Jei panaikini lyčių skirtis teisėje, tai gali panaikinti ir valstybės pripažįstamus biologinius šeimos ryšius, ir tuomet valstybė gali reguliuoti asmeninius santykius bei konsoliduoti iki tol nematyto masto galią. 

Ar teisiškai deseksualizuotoje visuomenėje valstybė pripažintų jūsų, kaip vyro ar žmonos, santykius? Mamos ar tėvo? Dukters ar sūnaus? Visi šie terminai numato lytį. Sistema, kuri nepripažįsta vyro ir moters egzistencijos, būtų laisva ignoruoti bet kokio vaiko tėvystę. Jūs galėtumėte būti pripažintas savo vaiko „teisėtu globėju“, bet tik jei tam pritaria valstybė. Bet kas gali būti jūsų vaiko globėjas, jei valstybė nusprendžia, kad tai vaiko „geriausias interesas“.“

versta iš lifesitenews.com