LRT vadovai ir jų globojami prodiuseriai primena pajudintą širšių lizdą: Labai pavojinga kišti rankas prie jų neskaidriai valdomų viešųjų finansų - gali negyvai sugelti

Autorius: Darius Jarušauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/dariu... 2018-01-24 23:49:53, skaitė 4787, komentavo 13

LRT vadovai ir jų globojami prodiuseriai primena pajudintą širšių lizdą: Labai pavojinga kišti rankas prie jų neskaidriai valdomų viešųjų finansų - gali negyvai sugelti

Sėkmingas berniukas: Edmundas. Jakilaitis – 1.500 EUR už vieną laidą LRT Dėmesio centre.Tuo tarpu kitų paprastų žmonių atlyginimai už mėnesį.

Mokytojas (vidutiniškai) – 750 (dabar 685) 
Gydytojas (vidutiniškai) – ? (dabar 1120) 
Jaunesnysis gydytojas rezidentas – 463,75 (dabar 390,5) 
Vyresnys gydytojas rezidentas – 530 (dabar 497) 
Jaunesnysis mokslo darbuotojas – 571-722 (dabar 469-592) 
Vyresnysis mokslo darbuotojas – 857-1375 (703-1129)

Išvada: Mokytojui tenka arti du mėnesius, kad uždirbti tai ką Jakilaitis iš jūsų visų mokesčių mokėtojai pasiima per pusvalandį.Taip gerbiamieji skaitytojai.1500 eurų yra įvertinta keliolikos minučių laida su patyčiomis ir vedėjo monologais.

Seniai buvo laikas skaičiuoti valstybės pinigus .Gerai , kad nors ši valdžia tai daro - skaičiuoja.Dabar supratau Jakilaičio "nervą".Jaudinasi , kad gali 'užtrūkti turtėjimas" iš jūsų visų suneštų pinigų.Visi turintys piniginę bambagystę iš LRT pradėjo studijuoti trąšas.Man,net buvo keista kaip ilgus metus tylėjęs Haroldas Mackevičius staiga pradėjo važiuot ant Ramūno.Pasirodo ir Hario Dviračio Žinios siurbė Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus.Litais tai būtų milijonas,euras,ketvirtis milijono.

Tai pasirodo rusniškis Simas Knapkis jau prieš gerus metus pradėjo gaminti Jakilaičio ekspedicijai laivą.Kainavo laivas nepigiai arti 60 tūkst eurų pirminiais duomenimis.Valstybė finansavo,o dėl projekto su Siauru jau seniai viskas buvo sutarta.Konkursas tik formalumas.O laivas pagal sutartį turi atitekti prodiuseriams.

Įspūdingą vytinės tipo medinį laivą, kuriuo šiuo metu plaukia „Nacionalinė ekspedicija“, pastatęs laivadirbys Simas Knapkis sako, kad šiais laikais gauti užsakymą – retenybė. Dažniausiai tai būna išskirtiniai prašymai ir laivai. Šiuo metu kartu su „Nacionaline ekspedicija“ keliaujantis laivadirbys LRT RADIJO laidai „LRT RADIJO vasaros kelionės“ daugiau papasakojo apie retą amatą.

– Kiek laiko trunka pagaminti vieną laivą?

– Nuo pusės metų iki metų, priklausomai nuo laivo dydžio. Jei laivas septynių metrų, pradedant nuo brėžinių, medienos [džiovinimo], reikia pusės metų. Jei laivas yra dešimties ir daugiau [metrų], reikia metų. Jei laivas dar didesnis, prireikia dar kelių metų.

– Esate „Nacionalinėje ekspedicijoje“, plaukiate jūsų pagamintu mediniu laivu, kuris pavadintas „Vytautas Didysis“. Kiek laiko užtruko atlikti šį darbą?

– Viską apibendrinus, užtrukau apie tris mėnesius.

– Kur vėliau bus naudojamas „Nacionalinės ekspedicijos“ laivas?

– Dažniausiai užsakovas užsako laivą konkrečiam naudojimui.
Šis laivas užsakytas šių ir, kaip suprantu,kitų metų „Nacionalinei ekspedicijai“ Dniepro upe.Tai ekspedicinis laivas, kuris jau nebėra mano nuosavybė.Tai „Nacionalinės ekspedicijos“ laivas.

Jokia čia paslaptis,kad siurbdami LRT lėšas Jakilaitis, Siaurusevičius, Morkūnas, Trakimaitė, Šeškus, Jakilaitienė. Miliutė, Valinskas o anksčiau ir Tapinas pasistatė namus, įsigijo butus Vilniaus senamiestyje, kuriame gyvena turtingiausi Lietuvos žmonės, nusipirko prabangias jachtas, namus Ispanijoj, Kipre.

Jakilaitis savo vaikus į privačias mokyklas leidžia,privačios jodinėjimas žirgais pamokos,teniso kortai,prabangiausi slidinėjimo kurortai,kai tuo tarpu eiliniai LRT žurnalistai gauna arti minimumo.

Formaliai Jakilaitis Media-3 ar kaip ten ta jo firmelė vadinasi TV3 Play minimumą darbuotojams mokėjo,o kitką spėju į rankas davė arba iš vis nemokėjo,o kai mokesčių inspekcija užjudino tai šiek tiek padidino skaičius ir viskas.Jokių deklaracijų Jakilaičio žmonelė nedarė,o kam?

Kai policijos pareigūnus ubagais išvadino ir nagais apdraskė,ir ką? Dirba moteriškė.Siaurusevičius po Skydinės skandalo,darbovietėj su kolegomis prisigėręs irgi tebedirba.

Tai man primena laukinius 1990-tuosius kai korumpuoti prokurorai,teisėjai,policininkai arba kaip kontrabandos šulas Vilius Karalius atveždavo savo kolegoms nemokamo šnapso,picų ir prostitučių mainais už tylą,kai tuo tarpu sažiningi kolegos muitininkai,teisėsaugininkai vos sudurdavo galą su galu.Lygiai tas pats ir su LRT Siauro šeima-nusikalstamu korumpuotų žurnalistų susivienijimu.

Ir kiekvieną vakarą jie kišdavo laidas "Mūsų laisvės kaina".Tokia pseudo pompastika viskas buvo pripompuota.O patys tuo tarpu šimtus tūkstančių eurų gautų iš mokesčių mokėtojų į kišenes beriasi.Vat štai varguoliai jums ir jūsų laisvės kaina.

Profesorius ar mokytojas per mėnesį neuždirba tiek, kiek Jakilaitis per pusvalandį.Kai partizanai miškuose sėdėjo,kovodami už Lietuvą,jie šiltose kėdėse gaudami tūkstančius kabina mums pseudo patriotinius makaronus. Manyčiau,kad,net URM nedrįso po skandalo,su užsišventusia savo spaudos atstove Jakilaitiene už tokį elgesį pajudinti ponią.Viskas nurimo, Voratinklio centro kuris galimai užtikrina ramybę geriau neliesti.

Šaunuoliai vyrai ir moterėlės! Įvaldė pagrindinę Lietuvos verslininkų taisyklę.Geriausias biznis yra biznis su valstybe ir valstybės sąskaita. Kai taip gerai įsitaisai,tai ir kitiems paaiškinti gali kaip jie turi mąstyti,už ką balsuoti,kad jų biznis ir toliau klestêtų.O be to ir Užsienio Reikalų Ministerija, ir Prezidentūra gali miegoti ramiai.Savi neamsės ir kitiems to padaryti neleis.

Iš patinusių Jakilaičio paakių,rodančių begalinį stresą ir neišsimiegojimą,ko nepaslepia,net grimas jau pradedu suvokti faktus.Jakilaiciams,Siaurusevičiams & CO turetų nebesimiegoti naktimis. Dabar jau visiškai suprantu iš kur toks baisus toks totalinis,toks žūtbūtinis Ramūno Karbauskio ir jo vadovaujamos Valstiečių partijos puolimas.

LRT yra pinigu plovimo klondaikas.

Kaip jausdamas Jakilaitis ,kad gali būti prasti popieriai su LRT per Masiulio skandalą bendravo su MG Baltic vadovu Dariumi Mockumi kaip su draugu neužduodamas jokių aštrių klausimu.Puikiai suvokė kad gali tekti grižt į Mockaus valdomus TV kanalus,aišku jeigu nepasodins.

Trumpa Edmundo Jakilaičio dosjė

Karjera LNK,po pusmečio pastovi alga.Uspaskicho ėjimas į valdžią,pirmas informacinis palaikymas, pirmas oficialiai įsigytas džipukas,darbas žinių tarnyboje,šaliski reportažai,žiurkiavimas iš LNK apeinant kanalo administraciją,visa tai jau buvo Monika Garbačiauskaitė igyvendinusi Verslo žiniose,apgaudinėdama redaktorių Barysą.Spaudos konferencija BNS, parsidavimas Vainauskui,darbas Lryto TV,Vainausko koncerno nešvarių užduočių vykdymas,lindimas į užpakalį Zuokui, Stiopai, Masiuliui, play tv media3 steigimas, pinigų plovyklos organizavimas, girtuoklystės su Siauru ir darbas LRT.

Nesuprantu tik vieno, kaip jam pavyko konservatorius apgauti. 
O kur dar prodiuserio Šeškaus sugyventinė Turizmo Departemento laikinoji vadovė Indrė Trakimaitė?

Turizmo Departamentas ir LRT - koks sandėris išplauti valstybės biudžeto pinigus. Dar ir Užsienio reikalų ministerija tai atskira valstybė mafijos voratinklyje ,už ką Linas Linkevičius ir nejudinamas. LRT taryboje yra net 4 Prezidentės deleguoti nariai. Kodėl jie visą kadenciją nieko nematė,nieko nežinojo?

O gal nenorėjo žinoti? Įdomu, ką pasakys Prezidentė? Juk ne veltui 4 nariai skiriami prezidentūros.Mano turimais duomenimis Jakilaicio gauja pasiima dvigubai per viešųjų ryšių agentūrų informacinius turinio paketus. LRT dubliuoja, pvz. Publicum Media užsakytus informacinius paketus. Kitaip sakant nėra privataus ir viešojo intereso derinimo.

Kaip jis ten sakė apie Ramūną Karbauskį ? Ne tokių matėm.Tai va,išpindėjo bernelis ir prarado budrumą ir elementarų saiką.Taigi buvo minimas kandidatu į prezidentus,po ilgo tylėjimo pasakė,kad gal neis šį kartą. Ot bus gražu,jei ims ponaitį ir pasodins.O kad grūs jį iš LRT kartu su Generaliniu,tai abejonių nėra.

Viešieji pirkimai:

Jakilaičio, Šeškaus UAB Media3 - laimėta nuo 2012m - 50% 2016-17 metais jau 100%.

Jakilaitienės UAB TV play- laimėta 2012m -30% 2014-16 metais - 80%.

2016-2017 metais oho jau 100%.

Jogailos Morkūno VŠĮ Pirmoji kava iki 2014 m - 3% ,o jau paskui iki 2017 metų oho iki 65% Va kur mūsų jūsų mokesčių mokėtojų vargani ,sunkiai uždirbami pinigai keliauja.Pasirodo į šventuoliu apsimetusio veikėjo kišenę.Jų kūčių stalas buvo sotus,o jums mokesčių mokėtojai atiduodami trupiniai.Jakilaičio dukrelė arkliukais jodinėja, o mokytojo ar slaugės dukrai nėra už ką,net bandelės nusipirkti.

Kalbant apie Ramūną:

1. Pinigai uždirbti jo paties, iš legalaus verslo; 
2. Į valdžią išrinko žmonės, o ne skyrė kažkas į "šiltą vietelę" per pažintis;
3. Žiniasklaidos kanalų nevaldo, priešingai - šie jį bando 'sugraužti' visais būdais.

Na ir pabaigai chronologija:

Mazeikiu nafta
Ignalinos AE uždarymas
Radioktyviu atlieku saugyklos
Alita
Lietuvos telekomas, 
SNORAS,
Lietuvos laivininkystė
Elektrenu hidroakumuliacinė elektrinė
Valdovų rūmai, 
Vilniaus stadionas, 
Auksiniai šaukstai,

CŽV kalėjimas, 
Autokelių asfalto storio aferos, 
Gedimino prospekto akmens dangos afera. 
Išardyti geležinkelio begiai,

Zmones, atsipeikėkite !!!

Na o Jakilaičiui su Miliute ateina liūdnos dienos.Užsisuko LRT kranelis.Rita,gal,dar suspės Robertą Dargį suviliot su visam.Kiek žinau Rita vazineja pilkos spalvos džipu Toyota Landcruiser kuris priklauso Dargio valdomai Eikos bendrovei,o Dargio žmonelė apie tai viską žino,bet tyli.O kur gi ji eis?

Teks Ritai su Edmundu grįžti į komercinę TV ir abiems pokalbių laidose medžioti clickbaitus.