Ko apie "vaiko pinigus" nesako Masinio Durninimo Organai?

Autorius: Laurynas Ragelskis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-11-30 22:47:28, skaitė 1608, komentavo 1

Ko apie

Kaip visada - velnias slepiasi detalėse, o kai presstitutai nori ką nors apšikti, tuomet būtent tas detales ir nutyli.

Taigi, ko presstitutai nesako apie "vaiko pinigus"? Ir dėl ko piktinasi išdurninti ubagai - t.y., absoliuti dauguma Lietuvos visuomenės.

1 - dėl tikrinimo. Jeigu kils ginčas dėl atskirai gyvenančių tėvų, kuriam iš jų priklauso vaiko pinigai, tuomet tikrąjį augintoją nustatinės soc. rūpyba. Lygiai taip pat, kaip dabar tikrina, kai tarp tėvų dėl vaikų vyksta kažkokie ginčai.

2 - Neapmokestinamo pajamų dydžio lengvata, žinoma, yra gerai su viena išlyga: priklausomai nuo darbdavio godumo ir jo buhalterio uolumo. Aiškinu: su darbdaviu suderėta alga yra, tarkim, 1.000 eurų į rankas. Buhalteris skaičiuoja algą ant popieriaus tokią, kad samdinys ir gautų lygiai tą 1000 - priskaičiavus už visus vaikus priklausantį NPD.

Tokiu būdu labai dažnai ši mokesčių lengvata patenka ne į darbuotojo biudžetą, o į darbdavio pelną. Juk Lietuvoje mokesčius valstybei nuo darbo užmokesčio sumoka ne samdinys, o jo ponas - vadinasi, ponas, kartu su savo buhalteriu ir skaičiuoja, kiek duoti savo samdiniui už darbą, o kiek atiduoti Mokesčių inspekcijai ir Sodrai už leidimą eksploatuoti samdinį.

Ar gal kas nors ėjote ginčytis su savo darbdaviu dėl to, kad tasai prie sutarto 1.000 damokėtų valstybės priimtas mokestines lengvatas?

Dabar gi, vaiko pinigai ir darbdavio buhalterija - bus visiškai atskirtos. Aišku, kad tai nepatinka godesniems darbdaviams (nes protingesni supranta, jog tie 30 eurų jų nenuskurdins) ir durnesniems samdiniams.

Vienareikšmiškai, kad ir kokia nedidelė suma tai bebūtų - bet tai bent jau pirmas žingsnelis į normalesnius piniginius santykius visuomenėje.