Dėl pamintos valstybės piliečių nuomonės konservatoriai pakilo į kovą: Lukiškių aikštės paviršius turi būti lygus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/del-pa... 2017-11-30 20:43:40, skaitė 1707, komentavo 1

Dėl pamintos valstybės piliečių nuomonės konservatoriai pakilo į kovą: Lukiškių aikštės paviršius turi būti lygus

vytis-anti-01.png
Nežinomo autoriaus paminklo projektas, kuris, galimai dėl korupcijos. nepateko į konkursinę programą.

Konservatoriai Laurynas Kasčiūnas, Žygimantas Pavilionis ir Audronius Ažubalis kreipėsi į Seimo Valstybinės istorinės atminties komisiją ir Seimo Kultūros komitetą, prašydami, kad būtų imtasi veiksmų siekiant piliečių ir Seimo valia Lukiškių aikštėje įamžinti valstybinei aikštei tinkamą Vyčio monumentą.

L. Kasčiūno teigimu, organizuojant Lukiškių aikštės paminklo konkursą buvo paminta Seimo valia ir daugumos piliečių išreikšta nuomonė dėl jiems priimtino monumento: tiek visuomenė reprezentatyviose apklausose, tiek išrinkti tautos atstovai Seimo balsavimu jau yra aiškiai pasisakę už Vyčio monumentą Lukiškių aikštėje.

A. Ažubalis tvirtina, kad Kultūros ministerijos, Vilniaus m. savivaldybės ir ŠMC surengtas konkursas iš pat pradžių vyko nedemokratiškai, kadangi surengtas ignoruojant Seimo ir visuomenės išreikštą valią, ir neskaidriai, nes balsavimo procedūra organizuota nepašalinus galimybių abejoti piliečių valia.

Pasak Ž. Pavilionio, „negana to, paaiškėjo, kad konkursą laimėjęs memorialas neatitinka paveldosauginių reikalavimų: dar 2010 metais Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba priėmė sprendimą, jog Lukiškių aikštės paviršius turi būti lygus“.

Šaltinis: lrs.lt