Prezidentės inicijuojami pokyčiai gerins šalies įvaizdį ir leis pritraukti į Lietuvą dar daugiau talentų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/prezid... 2017-10-19 22:18:23, skaitė 1120, komentavo 0

Prezidentės inicijuojami pokyčiai gerins šalies įvaizdį ir leis pritraukti į Lietuvą dar daugiau talentų

screen-shot-2017-10-19-at-07-37-19.png
Prezidentė D. Grybauskaitė (kairėje) starto akimirkos metu. Nuotr. prezidentas.lt

Neseniai iniciatyvą „Rinkis Lietuvą“ paskelbusi šalies vadovė ypatingą dėmesį skiria į Lietuvą grįžtantiems mūsų šalies piliečiams.

Spalio 18 d. startavusios programos „Work in Lithuania“ tikslas – skatinti užsienyje gyvenančius lietuvius karjeros siekti savo gimtinėje. 

Pasak prezidentės, „šioje informacinėje platfarmoje bus visa informacija apie įsidarbinimo galimybes Lietuvoje, darbo sąlygas ir perspektyvas“.

„Atlyginimai šalyje auga, o ekonominė situacija kasmet vis gerėja, bet Lietuva vis dar stipriai pralaimi konkurencinę kovą pritraukdama ir išlaikydama talentingus žmones. Pasaulio ekonomikos forumo paskelbtame tyrime pagal talentų pritraukimą mūsų šalis užėmė 117, o pagal jų išlaikymą – tik 109 vietą“, - informuoja Prezidentūros viešųjų ryšių skyrius.

„Turime pritraukti ir susigrąžinti gabiausius mūsų žmones, turinčius gerą išsilavinimą ir įgijusius patirties. Didžiausias mūsų turtas ir yra žmogus – jo talentas ir gebėjimai“, - pasakė prezidentė.

Šalies vadovė ragina jaunimą rinktis Lietuvą, grįžti į Lietuvą ir dirbti Lietuvoje.

Tiesioginių užsienio investuotojų skaičius Lietuvoje nuolat auga, o nedarbo lygis mažėja 7 metus iš eilės (ir šiuo metu sudaro tik 7 proc.), beveik 70 proc. darbdavių teigia, kad jiems vis dar trūksta kvalifikuotos darbo jėgos. Todėl vien tik šiuo metu mūsų šalyje yra daugiau kaip 9 tūkst. laisvų darbo vietų. Todėl, pasak šalies vadovės,

„Dabar rinktis Lietuvą yra tinkamiausias laikas“, - nurodė D. Grybauskaitė.

„Work in Lithuania“ – tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ projektas. Jo metu bus ne tik skatinami į Lietuvą grįžti gyvenimą svetur pasirinkę mūsų šalies piliečiai, bet ir inicijuojami pokyčiai, gerinsiantys šalies įvaizdį bei leisiantys jai konkuruoti dėl talentų pritraukimo visame pasaulyje.

Šaltinis: prezidentas.lt