Buvęs KGB papulkininkis perspėjo Lietuvą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/buves-... 2017-10-15 18:55:00, skaitė 1846, komentavo 0

Buvęs KGB papulkininkis perspėjo Lietuvą

screen-shot-2017-10-15-at-16-17-19.png
V. Putinas. Nuotr. birgun.net

Buvęs Valstybės saugumo komiteto (VSK, rus. KGB) papulkininkis (baigęs VSK akademiją Maskvoje), buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) kontržvalgybos vadovas, aktyvus konservatorių bendruomenės atstovas Kastytis Braziulis pranešė, kad „Rusijos prezidento, buvusio KGB karininko, V.Putino vadovaujamas Kremlius kartu su Rusijos dujų milžinu „Gazprom“ koncernu bei kitais Rusijos energetikos milžinais siekė ne tik papirkti ir įtakoti užsienio valstybių įtakingiausius valdžios asmenis, politinių partijų viršūnėles, bet ir turėti galimybę tiesiogiai įtakoti šeimos ūkius“.

Pakėlei dujų kainą, kenčia šeima. Nuleidai elektros kainą, džiaugiasi šeima. Lengva valdyti, manipuliuoti ir žaisti žmonių nuotaikomis, emocijomis. Kremlius sukūrė puikų planą užvaldyti kitas valstybes, tačiau šiems Kremliaus kėslams, kaip parodė dabartiniu metu vykstantys procesai, nebuvo lemta galutinai įsitvirtinti, nors jų įgyvendinimo keliu Kremlius toli nužingsniavo.
Kad būtų aiškiau pateiksiu paprastutį pavyzdį.

Yra automobilis, kurio paskirtis nuvežti žmones iš taško A į tašką B. Automobilis susideda iš kelių pagrindinių dalių, be kurių jis paprasčiausiai neveiktų. Variklis suka ratus. Ratai sukasi ir laiko automobilio kėbulą. Stabdžiai stabdo automobilį, kai to reikia. Vairas nukreipia automobilį važiavimo kryptį ten kur žmogui reikia. Automobilis – sudėtingas mechanizmas, kiekviena detalė yra svarbi ir turi savo paskirtį, tačiau jo važiavimo kryptis visiškai priklauso nuo žmogaus, kuris jį vairuoja.

Tas pat su valstybe, kuri yra sudėtingesnis organizmas. Tačiau valstybės vystymasis, kaip ir automobilio vairavimas priklauso nuo vieno ar kelių žmonių. Jie gali „nuvairuoti“ valstybę ten, kur jie patys nori; ten, kur visuomenė reikalauja; ten, kur stambus verslas pageidauja, arba ten, kur užsienio valstybės valdžia nurodo. Kam reikia kariauti, užimti teritorijas, žudyti žmones, jei gali papirkti, tikra ta žodžio prasme, kelias dešimtis įtakingiausių ir svarbiausius postus valstybėje užimančius žmones ir jų rankomis sėkmingai „vairuoti“ svetimą valstybę sau naudinga kryptimi.

Svarbu pabrėžti, kad yra visiškai nesvarbu kam priklauso įtakingiausia valstybėje grupė žmonių Rusijai, Amerikai, Vokietijai ar Baltarusijai. Visada ši žmonių grupė veiks savo asmeninių interesų naudai ir darys didelę žalą visuomenei. Jei valstybėje atsiranda kalbos apie tai, kad parlamentas yra netikęs, nereikalingas, o valstybę gali efektyviai valdyti tik nedidelė žmonių grupė, nes ji žino kaip tai daryti, tai šitos valstybės visuomenei ateina liūdnos dienos“, - savo analitinėje analizėjo perspėjo K. Braziulis.

Keli susiję:

Sugrįžo buvęs: Slava Ukraine, Herojam slava   

Buvęs: tas kas sako, kad Lietuva gali būti nepriklausoma ir laisva yra arba kvailas, arba suinteresuotas