Atmosfera Ispanijoje kaista – milijonas separatistų gąsdina valdžią

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/atmosf... 2017-09-14 09:04:25, skaitė 1160, komentavo 2

Atmosfera Ispanijoje kaista – milijonas separatistų gąsdina valdžią

screen-shot-2017-09-13-at-08-47-49.png
Nuotr. facebook.com

Spalio 1-oji turėtų tapti Katalonijos referendumo dėl atsiskyrimo nuo Ispanijos diena. Tik iki šiol neaišku, ar referendumas įvyks.

Rugsėjo 11 d. Barselonoje į gatves išėjo apie milijonas žmonių minėti Katalonijos Nepriklausomybės dieną. Taip jie parodė pasiryžimą pasakyti Sí (Taip) už teisę atsiskirti nuo Ispanijos ir tapti nepriklausoma respublika.

Tačiau Ispanijos valdžia daro viską, kad šis referendumas neįvyktų. Dauguma Ispanijoje gyvenančių žmonių pasipiktinę ne tuo, kad jiems reiktų rinktis pasakyti taip arba ne, bet tuo, kad varžoma demokratija ir daroma daug neteisėtų veiksmų, kuriais ne tik suvaržomos Katalonijos valdžios laisvės, bet ir bauginami piliečiai.

Katalonai dalijasi žinutėmis Facebook paskyrose, kuriose praneša savo draugams apie tikrąją padėtį šalyje. Jų teigimu, Aukštasis Teisingumo Teismas ir ispanai teisėjai grasina visiems Katalonijos politikams ir pareigūnams, kad tik neįvyktų apsisprendimo referendumas.

Tų grasinimų kasdien vis daugiau. Visos Ispanijos valdžios institucijos naudojasi baimės politika, nes neturi jokių argumentų. Jie nenori leisti žmonėms išsakyti tai, ką jie mano. Ispanijos vyriausybės atsakymas dėl masinio Nepriklausomybės renginio atėjo vos per parą.

Prokuratūra per Aukštajį Katalonijos Teisingumo Teismą (TSJC) ir Ispanijos vyriausybės delegaciją Katalonijoje įspėjo daugiau nei tūkstantį katalonų viešųjų biurų. Katalonijos vyriausybė gavo teisinius įspėjimus rugsėjo 12-osios vidurdienį.

Prokuroro skundas kaltina katalonų vyriausybę nepaklusnumu, melu ir visuomenės lėšų išvogimu, o už šiuos nusikaltimus gali būti skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Apie tai kiek įmanoma vengia užsiminti nepriklausoma Lietuvos žiniasklaida, nes Europos Sąjungoje vykstantys neramumai bei demokratijos suvaržymai nepraeina pro lietuviams subalansuotų žinių atrinkimo aparatą.

Lietuviškoji propaganda daugiausia apsiriboja tik ne ES vykstančiomis naujienomis – Rusija ir Ukraina.

Daugiau skatykite čia – „One million Catalans march for independence on region's national day“.