Konservatoriai nurodė, kam turi būti naudojama dabartinė konstitucinė dauguma Gruzijos parlamente

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/konser... 2017-09-13 08:40:30, skaitė 929, komentavo 1

Konservatoriai nurodė, kam turi būti naudojama dabartinė konstitucinė dauguma Gruzijos parlamente

screen-shot-2017-09-13-at-08-16-31.png
Konservatoriai A Kubilius ir Ž. Pavilionis. Nuotr. lrs.lt

Prieš pat puolamojo pobūdžio „Zapad“ pratybas – konservatorių ir jų bendraminčių solidarumo vizitas į Gruziją.

Šiomis dienomis JAV Džono Makeino instituto kvietimu Tbilisyje susirenka geriausi transatlantinės šeimos saugumo ir užsienio politikos strategai aptarti Rusijos agresijos Europoje pasekmes prieš prasidedančias „Zapad“ pratybas bei ieškoti efektyviausių transatlantinio atsako būdų, pranešė konservatoriai.

Džono Makeino institutas, kuris taip pat yra ir neseniai įvykusios V. Adamkaus konferencijos organizatorius, pakvietė konservatorius Andrių Kubilių ir Žygimantą Pavilionį bei kitus Seimo narius pasisakyti dėl Rytų politikos, Transatlantinių santykių bei energetinio saugumo ateities regione.

A. Kubilius akcentavo, kad dabartinė konstitucinė dauguma Gruzijos parlamente turi būti naudojama ne dar didesniam valdžios šalyje įtvirtinimui, bet esminėms reformoms, būtinoms šalies integracijai į ES ir NATO.

A. Kubilius ir Ž. Pavilionis priminė, kad iki šiol buvęs Gruzijos premjeras yra „pasodintas“, o buvusiam šalies prezidentui Michailui Saakašviliui išduotas suėmimo orderis – toks „dialogas“ su opozicija nėra priimtinas, neatsižvelgiant į buvusių lyderių dabartinius veiksmus ar politiką.

„Nesugebėjus surasti nacionalinės vienybės šalyje esminiais integracijos į ES ir NATO klausimais Kremlius visada suras būdus kaip šią intervenciją sustabdyti“, - sakoma konservatorių pranešime.

Šaltinis: lrs.lt

Susiję:

Seimo nariai Tbilisyje aptars Lietuvos paramos Gruzijai veiksmų planą