Baltarusijos diktatorius išsigando žinutės, kurią planavo atvežti konservatoriai ir jų bendraminčiai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/baltar... 2017-09-09 09:44:32, skaitė 1098, komentavo 0

Baltarusijos diktatorius išsigando žinutės, kurią planavo atvežti konservatoriai ir jų bendraminčiai

screen-shot-2017-09-08-at-16-39-21.png
Konservatorių mokslininkas L. Kasčiūnas (kairėje). Nuotr. facebook.com

Konservatoriai pranešė, kad Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos režimas išsigando Lietuvos parlamentarų.

Paaiškėjo, kad Baltarusijos Jungtinės piliečių partijos pirmininko Anatolijaus Lebedko kvietimu Seimo nariai Audronius Ažubalis, Rasa Juknevičienė, Gintaras Steponavičius, Laurynas Kasčiūnas, Rimantė Šalaševičiūtė ir Egidijus Vareikis rugsėjo 10 d. turėjo vykti į Baltarusiją ir dalyvauti Minske vyksiančioje tarptautinėje saugumo konferencijoje kartu su atstovais iš Latvijos, Lenkijos bei Ukrainos, tačiau Baltarusija atsisakė išduoti vizas Lietuvos Seimo nariams.

Pasak konservatorių mokslininko Lauryno Kasčiūno, „į Baltarusiją norėta vykti su labai aiškia žinute – Lietuva nori nepriklausomos Baltarusijos, kuri nevirstų kieno nors kariniu forpostu“.

„Vis dar norime tikėti, kad Minsko ir Maskvos sąjunginiai ryšiai dar nevirto „tyliąja“ Baltarusijos absorbcija, kai svarbiausi sprendimai dėl šios šalies ateities jau priimami ne Minske, o Maskvoje. Tikimės, kad po karinių pratybų „Zapad“ Rusijos kariniai daliniai išvyks iš Baltarusijos ir kad šalyje neatsiras naujos Kremliaus karinės bazės“, - pasakė L. Kasčiūnas.

Vizos į Baltarusiją negavęs Seimo narys Audronius Ažubalis pabrėžė, kad šis Baltarusijos institucijų sprendimas liudija, jog visos kalbos apie dialogą su A. Lukašenka yra visiškai tuščios. Jokių demokratėjimo apraiškų Baltarusijoje nėra ir šiuo metu – būti negali.

„Toks Baltarusijos režimo sprendimas – tai tikras akibrokštas Lietuvos Respublikos Seimo nariams“, - skelbiama konservatorių pranešime visuomenei.

Šaltinis: lrs.lt