Dėmesio: prieš pat „Zapad“ pradžią padidėjo grėsmė valstybės viduje (NSGK pirmininkas neišduoda paslapties)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/demesi... 2017-09-07 08:31:55, skaitė 1286, komentavo 0

Dėmesio: prieš pat „Zapad“ pradžią padidėjo grėsmė valstybės viduje (NSGK pirmininkas neišduoda paslapties)

Nors labai ilgą laiką buvo skelbiama, kad teroristinės Rusijos ir diktatoriaus valdomos Baltarusijos puolamojo popūdžio karinės pratybos „Zapad“ turėtų baigtis invaziją į Europos Sąjungos ir NATO valstybę Lietuvą, tačiau prieš pat prasidedant puolamojo pobūdžio pratyboms, specialistų nuomone, tokia grėsmė sumažėjo.

Nors provokacijų iš išorės tikimybė neatmetama, tačiau dabar gerokai didesnė grėsmė yra ne iš užsienio, o mūsų valstybės viduje.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas informavo, kad Lietuvos pasirengimas (jei Rusija nuspręstu pulti Lietuvą dabar) yra daug geresni negu prieš ketverius metus (po konservatorių valdymo palikimo).

„Lietuvos pasirengimas, kalbu ir apie jos saugumo kokybę, yra daug geresnis, žymiai aukštesnės kokybės, nei tai buvo pastarųjų „Zapad“ pratybų metu 2013 metais, kai Lietuva praktiškai buvo viena. Dabar mes turime gynybos planus, NATO turi atskirus planus, mūsų pajėgos integruotos, ir tai nauja kokybė“, - po uždaro NSGK komiteto posėdžio žurnalistams pasakė žaliasis valstietis.

Pask V. Bako, gerokai išaugo ne tik Lietuvos gynybiniai pajėgumai, bet ir pačių žmonių sąmoningumas.

Tačiau nors sąmoningumas išaugo, vienas momentas valstybės nacionalinio saugumo politiką formuojantį žaliajį valstietį ypač neramina – tai puolamojo pobūdžio „Zapad“ pratybų metu galimos provokacijos mūsų valstybės viduje.

Mes matome tam tikrų žmonių grupių bandymą įsitraukti į tokias destruktyvias veiklas, parodyti valstybę kaip, sakysim, kuri pažeidinėja žmogaus teises. Bet labai svarbu, bent jau kad šiuo laikotarpiu, nu žmonės, visuomenė, matydama tam tikrų marginalizuotų grupių, arba žmonių, kurie tiesiog pyksta ant visko, ant valstybės ant savo, ant politikų, ant politikų reikia pykti, bet galima tai daryti labai konsruktyviai. Tai mano toks būtų gal kvietimas, šiuo laikotarpiu, nepasiduotų vidinėms provokacijoms ir tokiems vidiniams bandymams supriešinti visuomenę viduje“, - nurodė jau beveik metus Seime dirbantis V. Bakas, taip didelę dalį savo laiko skiriantis rezultatyviai kovai su politine korupcija.

Paprašytas įvardinti, kokias marginalizuotas ir destruktyvias grupes turėjo omenyje, NSGK pirmininkas neišdavė paslapties, tik pasakė, kad nenorintis to detalizuoti.

Ekspertai.eu primena, kad anksčiau ne kartą jau buvo skelbta, kad Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Zapad“ pagaliau turėtų baigtis ne tik karine intervencija į NATO ir ES valstybę Lietuvą, bet ir Baltarusijos okupacija.

Būtina priminti, kad Rusija kiekvieną dieną stengiasi palaužti Lietuvą ne tik savo skleidžiama propaganda, bet realiai grasina kariniu susidorojimu.

Lietuvos užsienio reikalų ministras, socialdemokratų Juknevičiene tituluojamas buvęs jaunuolis Linas Linkevičius yra informavęs, kad Rusija galėjo pulti NATO šalį Lietuvą dar iki 2017 m. sausio 20 d., t. y. dar tik rengiantis naujai išrinktam prezidentui Donaldui Trampui (Donald Trump) užimti JAV prezidento postą. Laimei ši prognozė nepasitvirtino.

Kiek anksčiau konservatorių politikos specialistai mūsų šalies žmonėms buvo pranešę, kad Rusija visai netoli Vilniaus rengiasi invazijai į Lietuvą, kuri bus paskutinė.

Baltijos šalių gynybos ekspertai yra įspėję, kad siekdami užkariauti Lietuvą ir Baltijos šalis, pirmiausia rusai puls Švediją, kuri nepriklauso NATO, ir užims strategiškai svarbią Gotlando salą.

Taip pat yra tikimybė, kad puolimo prieš Lietuvą provokaciją gali suorganizuoti iš priešiškos šalies atvažiavę turistai į Klaipėdą.

Nereikia pamiršti, kad be to Rusija atnaujina ketvirčio amžiaus senumo bylas apie iš TSRS kariuomenės dezertyravusius kareivius ir imasi teisinio jų persekiojimo. 

Galiausiai Rusija gali pradėti Trečiąjį pasaulinį karą užimdama Latvijos miestus, o Juodkrantėje laipinasi Rusijos specialiosios paskirties karinių daliniai ir t.t.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas š. m. sausio pabaigoje Lietuvos visuomenę informavo, kad ties Lietuvos-Rusijos siena telkiamos beprecedentės rusų karinės pajėgos ir technika.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, dar šių metų vasario mėnesį viešėdama Baltijos valstybių viršūnių susitikime Rygoje, pasakė: „Matome, kad grėsmės yra įvairios, jos didėja, tame tarpe mes laukiame su nerimu „Zapad 2017“ pratybų, kurių metu koncentruojamos labai didelės ir agresyvios pajėgos, demonstratyviai karui ruošiamasi su Vakarais“.

Naujausia žinia – Baltarusija kitų metų sausio mėnesį planuoja siųsti į Lietuvą savo baletą, kurie, pasak kai kurių Lieuvos politiko mokslininkų, gali būti pavojingesni už garsiuosius žaliuosius žmogeliukus ir taip palaužtų Lietuvos žmonių stiprybę.

Susiję:

Faktai patvirtina, kad Rusija aktyviai ruošiasi pulti NATO ir Europos Sąjungą