Rusijos Federacijos valstybės paslaptis Lietuvoje profesionaliai tarnauja savo šeimininkui iš Rytų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rusijo... 2017-08-17 09:30:41, skaitė 1202, komentavo 0

Rusijos Federacijos valstybės paslaptis Lietuvoje profesionaliai tarnauja savo šeimininkui iš Rytų

screen-shot-2017-08-16-at-19-23-13.png
A. Zuokas. Nuotr. facebook.com

Rusija giriasi dujų eksporto augimu, pranešė tik kokybiškos informacijos portalas 15min.lt cituodamas rusų leidinį vedomosti.ru.

Skelbiama, kad „netgi Lietuva importavo 2 kartus daugiau“.

Atskleidžiama, kad „Turkija, Vokietija ir Austrija pirmą 2017 m. pusmetį importavo 21 proc. daugiau dujų – 44,5 mlrd. kubinių metrų“.

„Tik Jungtinėje Karalystėje ir Italijoje „Gazprom“ pardavimai mažėjo. Estija, Latvija ir Lietuva rusiškų dujų importą padidino atitinkamai 90, 75 ir 125 procentais“, - rašoma straipsnyje.

Liepą „Gazprom“ eksportas toliau augo, ir buvo 15 proc. didesnis nei prieš metus, jis didėja ir rugpjūtį.

„Mūsų įsigijimų portfelis formuojamas iš esmės pagal geriausią kainą ir skirtumas nuo praėjusių metų yra toks, kad praėjusiais metais mes jau antrą ketvirtį įsigijome nemažus SGD kiekius, o šiais metais didesni SGD kiekiai bus įsigyti III ketv. Bendros proporcijos per metus išlieka panašios“, - situaciją  išaiškino „Lietuvos dujų tiekimo“ (LDT) generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Kad apibendrintos biografijos NKVD gaisrininko (vėliau tremtinio) duktė, kolaborantė, Lietuvos Nepriklausomybės priešininkė, komunisto Mykolo Burokevičiaus bendražygė, Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, fotosesijų su vaikučiais ir karine technika fanė, Konstitucijos garantas, daugelio tautinių ir tremtinių renginių dalyvė ir iniciatorė – Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė su savo partija šaltakraujiškai ir profesionaliai tarnauja savo šeimininkui iš Rytų, seniai nėra naujiena.

Buvęs Vilniaus meras, liberalas Artūras Zuokas taip pat išreiškė pasipiktinimą, kad prezidentė ir ją aptarnaujantis politinis personalas tiesiogiai dirba Rusijai.

Įdomi žinia iš GAZpromo. Pasirodo Lietuva yra GAZPROMO dujų importo lyderė regione. Nesuprantu Lietuvos vyriausybės veiksmų: 2014 m. išperkame iš „Gazprom“ įmonės „Lietuvos dujos“ akcijas už 130 mln. eurų. Keturis kartus brangiau nei Gazprom 2004 m. mokėjo Lietuvos valstybei už 34 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų. Pasistatome suskystintų dujų terminalą, kurio išlaikymas dienai kainuoja apie 160 000 eurų, kuriuos valstybė (tiksliau vartotojai) moka ofšorinei kompanijai, viešai sakome, kad savo pinigais rusiškų tankų gamybos neremsime…

O valstybinės įmonės „Lietuvos dujų tiekimo“ (LDT) generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas 15min paaiškina, kad :„šiemet rusiškų dujų vartojimas augo dėl sezoninių svyravimų… Komercinė logika paprasta -iš kurio šaltinio būna pigesnės dujos, iš to ir perkamos.“

Ne kartą sakiau garsiai, kad visi sprendimai kuriuos prastumė LR prezidentė Dalia Grybauskaitė ir jos paskirtos vyriausybės, nesvarbu – konservatorių ar socialdemokratų, naudingi Rusijos įmonėms ir politikams. Kokių dar reikia faktų?“, - klausia A. Zuokas.