Ar patyčia iš lietuvių nacionalinį saugumą dabojančio asmens tėra nevykęs pokštas, ar Rusijos minkšta ataka?

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/ar-pat... 2017-07-25 10:18:34, skaitė 1316, komentavo 0

Ar patyčia iš lietuvių nacionalinį saugumą dabojančio asmens tėra nevykęs pokštas, ar Rusijos minkšta ataka?

Iš Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko, žaliojo valstiečio Vytauto Bako pasityčiojo dienraštis „Vakaro žinios“.

„Tarybiniais laikais valdžia į Vakarus vykstančius piliečius užversdavo krūva primygtinių rekomendacijų. Seimūnas Vytautas Bakas pakeitė geografinę, bet ne mąstymo kryptį. Dabar rekomendacijomis bus užverčiami į Rytus vykstantys piliečiai“, - ironizuoja „Vakaro žinios“ straipsnyje „V. Bakas mūsų turistams siūlo tarybines rekomendacijas“.

Pasak dienraščio „nuo propagandos poveikio geriausiai apsaugotų piliečių sąmoningumas, bet Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui vadovaujantis ponas Bakas mano, kad padėti gali tik valdžios apynasris“.

„Po Plungės moksleivių kelionės į Rusiją ministerijoms teks padirbėti. Ponas Bakas įsitikinęs, kad reikia atnaujinti rekomendacijas vykstantiems į Rytus. Vyresni Lietuvos gyventojai rekomendacijas keliautojams puikiai pamena. Jie vargu ar norėtų grįžti į laikus, kai valdžia nurodinėjo, kur galima važiuoti ir su kuo kalbėtis. Ponui Bakui tokia tvarka patiktų, bet pirmiausia jis turėtų parengti rekomendacijas seimūnams, kad šie nesielgtų su piliečiais kaip su gyvuliais“, - rašoma straipsnyje.

Ekspertai.eu primena, kad liepos 19 d. valstybinio transliuotojo LRT laidoje „Panorama“ V. Bakas informavo, kad „reikia daugiau aiškinti, kas yra minkštoji galia ir kad Rusija būtent per kultūrinius mainus skleidžia propagandą“.

„Noriu pasakyt meram, apskritai žmonėms kultūros, kurie organizuoja vaikų laisvalaikį, kad, na, išgirstų valstybės nacionalinio saugumo politiką formuojančius žmonės, ekspertus, kad dabar yra ypač jautrus laikas ir visa Rusijos veikla susijusi ypač su kultūriniais įvairiais mainais susijusi su komunikacija, tai yra akivaizdi propaganda“, - pranešė Lietuvos nacionalinio saugumo politiką formuojantis žaliasis valstietis.
 

Ekspertai.eu atkreipia dėmesį, kad „valstybės nacionalinio saugumo politiką“, be V. Bako formuoja Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, prezidentė Dalia Grybauskaitė, buvęs jaunuolis, Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, V. Bako pavaduotoja konservatorė Rasa Juknevičienė bei kiti garbūs asmenys. O minimi saugumo politikos ekspertai, tai konservatoriai kasčiūnaikojalos bei likęs didelis pluoštas TSMPI auklėtinių ir bendradarbių.

Tad dabar paklauskime savęs – ar „Vakaro žinių“ publikacija tėra nevykęs ir nekaltas pokštas, ar tai, vis tik, Rusijos minkštosios galios ataka prieš svarbiausią asmenį valstybėje, kuris formuoja valstybės nacionalinio saugumo politiką ir prašosi būti išgirstas?

Priešas nesnaudžia, būkime budrūs.

Susiję:

Žalieji valstiečiai didina apsukas, kovodami su Rusijos propaganda ir siekdami Lietuvos žmonių gerovės