Tampa nesuprantama, kodėl kažkam Lietuvoje prireikė pasityčioti iš NATO, kai šalyje prieš patyčias paskelbta kova

Autorius: Audrius Nakas Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/tampa-... 2017-05-09 23:13:09, skaitė 3790, komentavo 1

Tampa nesuprantama, kodėl kažkam Lietuvoje prireikė pasityčioti iš NATO, kai šalyje prieš patyčias paskelbta kova


NATO išjuokiančio vaizdo klipo stop kadras.

 

Visada buvau NATO šalininkas Lietuvoje, nes maniau, kad dvipoliame pasaulyje Lietuvai reikia taikos garanto.

Net jutau apmaudą, kad iki šiol esame kaip kokie antrarūšiai tarp stiprių Europos valstybių, nes, skirtingai negu kaimyninėse šalyse, Lietuvoje NATO neįsteigė savo karinių bazių.

Ir štai netikėtai NATO Facebook ir Youtube paskyroje pamačiau Aljansą kompromituojantį vaizdo klipą.

Sutrikęs ėmiau svarstyti, kam tai naudinga? Kas kuria ir platina tokius garsiausią ir stipriausią gynybinę organizaciją niekinančius propagandinius vaizdelius? Ir kodėl šiam angliškai įgarsintam vaizdo klipui pasirinktas aiškią fizinę negalią turintis žmogus (apie šį žmogų asmeniškai nieko negaliu pasakyti, nes jo nepažįstu)?

Pirmiausia, labai sunku suprasti, ką tas karys-elfas kalba. Ne tik dėl prastos tarties, bet ir dėl prasmių, kurias jis nori perteikti. O antra – nežinau dėl kokių priežasčių ir kieno paskatintas, atlikdamas pasakų personažo elfo vaidmenį, tas žmogus ir kalba abrakadabra formulėmis: visa propaganda yra melas, todėl su ja galima kovoti tik tiesos pagalba, o tai reiškia, anot jo, kad su propaganda reikia kovoti propagandos pagalba.

Tikrai tampa nesuprantama, kodėl kažkam prireikė pasityčioti iš NATO? Juk Lietuvoje taip stipriai kovojama prieš patyčias – gal kokia institucija pražiūrėjo?

Žinoma, jau daug anksčiau keistai atrodė, kad LR žiniasklaida apie NATO kalba ir rodo kiekvieną be išimties dieną – kur koks Lietuvoje naikintuvas pakilo ar nusileido, kuopos pamaina pasikeitė ar viršila pirstelėjo... Tokio dalyko nesu pastebėjęs Europos ar pasaulio žiniasklaidoje.

Nes NATO tikslas tėra vienas – reikalui esant atlikti savo misiją, o ne nuolatos šmėžčioti televizijos ekranuose ir interneto portaluose. Juk ši organizacija – kaip apsauginis padoriam klube, o geram klube apsaugos beveik ar visai nematyti, ji pasirodo tik kai ateina laikas ir padaro savo darbą.

Jei toks NATO atstovaujantis vaizdo klipas tikrai yra pačių Aljanso vadovų daiktas, tai man kyla didelių abejonių dėl Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos, nes normali ir globaliai svarbi organizacija negali tokių nesąmonių skleisti. Kažkas čia ne taip.

Juk pamatęs taip padarytą „reklamą“, gali pagalvot, kad tai kažkokia idiotiška organizacija, kurią tiesiog norisi pasiųsti kuo toliau. Ypač, kai reklamai išnaudojami neįgalūs žmonės...