Istorikas sukritikavo garsų Lietuvos humoristą už jo savitą istorijos išmanymą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/istori... 2017-03-07 09:14:48, skaitė 2956, komentavo 0

Istorikas sukritikavo garsų Lietuvos humoristą už jo savitą istorijos išmanymą

Konservatorių žurnalistas Andrius Tapinas, be analitinių esė rašymo dar ir kuriantis intelektualaus humoro laidas, internete sulaukė internautų kritikos, po savo įspūdingo pasisakymo didelei rusakalbei auditorijai.

O istorikas Tomas Baranauskas taip sukritikavo lietuvių humoristą:

„Žymus pinigų kartos atstovas Andrius Tapinas garsina Lietuvą ne tik antitrampiniais klipais, bet ir originaliai pristatydamas Lietuvos istoriją. Neseniai pastebėjau jo 2015 m. pamokėlę ukrainiečiams, kurioje vos į dvi minutes tilpo atradimų, vertų mažiausiai dviejų disertacijų:

1) Baltijos šalys (skirtingai nei kokia Ukraina...) niekada nebuvo Rusijos imperijos dalimi!

2) Baltijos šalys (t.y. Lietuva, Latvija ir Estija) visada buvo arba LDK, arba „Lenkijos ir Lietuvos Karalystės“ dalimi.

3) XIII a. (!) Gediminas įkūrė Vilnių ir parašė laišką, kad Lietuva nori būti Europos dalimi. (Tai būtent tuo laišku pasirėmusios JAV 1991 m. pripažino Lietuvos nepriklausomybę ir parėmė Lietuvos narystę NATO.)

4) Tuo tarpu Ukraina ir Baltarusija (skirtingai nei Latvija ir Estija, suprantama) nebuvo LDK ar „Lenkijos ir Lietuvos Karalystės“ dalimi, o visada turėjo glaudžiai su Rusija susijusius politikus.

Va iš čia – ir visos jų bėdos…“

---
Antanas Damaševičius:

Tėvelis: Jonas Laimonas Tapinas,- nuo 1971 m. universitete dėstė partinės ir sovietinės spaudos istoriją, nuo 1977 m. Sovietų Sąjungos Komunistų partijos narys, 1982 m. suteiktas docento vardas.

Sūnelis: Andrius Balys Tapinas,- nuo 1998 metų dirba televizijoje. 1998–1999 LRT laidų „Labas rytas“ ir „Dienos verslas“ vedėjas,2000 – 2002 m. dirba LNK, po to LRT televizijoje. 2014 m. birželį nepritardamas referendumui dėl žemės pardavimo, nufilmavo ir viešai parodė, kaip užkasa referendumo dalyvio kortelę, t. y. aktyviai agitavo už Lietuvos žemių išpardavinėjimą.

Ką gi, „Obuolys nuo obels netoli rieda“, arba vilkai atsiveda vilkiukus ir apmoko vilkų gaujos įpročių. Visi tie komunistų – KGB mutantų – valkatų palikuonys,- vaikučiai, provaikaičiai, landbergėliai - „dėdulių anūkėliai“, naikina mūsų Tėvynę, priversdami Tikrus Lietuvius gyventi pusbadžiai ar išvažiuoti. Tad nieko nuostabaus,kad komunistėlio vaikutis gieda tokias niekinančias Lietuvą giesmeles...