"Ponas Tapinai, suėdėt Šerėnienę? Pabandykite su manimi!" - viešieji intelektualai sviedė pirštinę į veidą Žodžio Laisvės priešams

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2017-02-03 23:15:17, skaitė 5065, komentavo 0

Vakarykščiame Delfyje prasprūdo ir greit buvo nugramzdinta absoliučiai skandalinga žinia apie tai, kad A.Tapino iniciatyva Kauno savivaldybės pareigūnai visgi skyrė tarnybinę nuobaudą ikimokyklinės ugdymo įstaigos pedagogei Saulei Šerėnienei už viešai išsakytą absoliučiai legalią nuomonę dėl teoriškai galimų vaikų auklėjimo metodų ir stimulų taikymo:

http://www.delfi.lt/…/pasisakymu-feisbuke-isgarsejusiai-svi…

"...Lietuvos švietimo pagalbos asociacijos prezidentė, Kauno lopšelio-darželio „Želmenėlis“ direktorės pavaduotoja ugdymui Saulė Šerėnienė buvo iškviesta „ant kilimėlio“.

Kauno miesto savivaldybės atstovai DELFI patvirtino, kad su S. Šerėnienė buvo susitikusi švietimo sritį kuruojanti mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Su S. Šerėniene antradienį turėjome ilgą ir rimtą pokalbį. Išklausėme ją ir jos paaiškinimus“, – apie susitikimą pasakojo R. Šnapštienė.

Jos teigimu, S. Šerėnienei buvo skirtas įspėjimas.

„Žinoma, lengviausia būtų ją atleisti. Tačiau įvertinę jos turimas kompetencijas ir patirtį, pasirinkome atsakingesnį, bet sudėtingesnį kelią, orientuotą į jos požiūrio ir vertybių keitimą. S. Šerėnienei primygtinai rekomendavome profesinę reabilitaciją, t.y. artimiausiu metu daug laiko skirti mokymams ir kompetencijos tobulinimuisi pozityvios pedagogikos ir vaiko gerovės srityje. Savo ruožtu mes stebėsime jos veiklą ir vertinsime mūsų laukiamus pokyčius“, – sakė savivaldybės atstovė.

----------------
Nugramzdino šį straipsnį į Delfio šiukšlynus ne veltui, nes iš tiesų tai yra itin skandalingas atvejis, kuomet valdiškoje įstaigoje dirbančiam asmeniui aukštesnė vadovybė tarnybinėmis bausmėmis bando užčiaupti burną ir atimti galimybę naudotis konstitucine teise į laisvą nuomonės raišką.

Tokio Lietuvoje dar lyg ir nebuvo, jei neimti domėn skandalingo dr. P.Stankero išėjimo iš VRM "savo noru".

Būtų puiku, jeigu Saulė Šerėnienė dėl šitos nuobaudos teisėtumo kreiptųsi į teismą ir praeitų visas instancijas, įskaitant teismų praktiką formuojantį LAT.

Tuomet aiškiai žinotume - ar Lietuva vis dar demokratinė valstybė, kurioje galioja konstitucinė Žodžio Laisvė, ar jau sovietinio modelio deklaruojamų, bet tikrovėje nerealizuojamų "teisių" šalis.

Tačiau smagu, kad į tokį absurdišką žodžio laisvės niekinimo ir baudimo už legalios nuomonės raišką atvejį, kurį inicijavo garsusis Laisvės TV vedėjas Andrius Tapinas, pradėjo reaguoti neabejingi pilietinės visuomenės aktyvistai ir autoritetai.

Tarp kurių - žinomas viešasis intelektualas, Kauno VDU mokslininkas dr.A.Švarplys. Šiandien savo FB Sienoje jis metė atvirą iššūkį Andriui Tapinui ir jo fan klubui, paskelbdamas štai tokią deklaraciją:

https://www.facebook.com/andrius.svarplys/posts/10212306855094569

Dubliuoju dr.A.Švarplio viešo pareiškimo tekstą:
--------------------------

"Solidarizuodamasis su Saule Šerėniene, bene pirmąja Lietuvoje leftistinio liberalizmo auka, gindamas konstitucinę žodžio laisvę, gerbdamas savo tėvų ir ilgametes Vakarų pedagogikos tradicijas ir prieštaraudamas komjaunuoliškiems, masiniu populiarumu paremtiems, agresyviems išpuoliams prieš asmenį ir laisvą žodį, pareiškiu:

Aš, taip pat kaip ir Saulė Šerėnienė, esu už fizines bausmes auklėjant vaikus. Taip pat esu už „beržinės košės“ metodą, kai tik jis paremtas tėvų meile ir pareiga išauginti padorias, save ir kitus žmones gerbiančias asmenybes.

P.S. siūlau visiems, kas suvokia kokioje pavojingoje teisinio, politinio ir socialinio spaudimo padėtyje mes atsidūrėme, pasidalinti šiuo arba savaip perdarytu tekstu.

P.P.S. Pone A.Tapinai, jeigu šis tekstas jūsų pastangomis neatsidurs ant jūsų sienos FB ir jeigu jūs nepradėsite grasinti man ir mano darbovietei, jus laikysiu paprasčiausiu demagogu, populistu ir bailiu išverstaskūriu."

-----------------
Gerbiamieji, visus, neabejingus demokratijos ir žodžio laisvės likimui Nepriklausomoje Lietuvoje raginu palaikyti dr.A.Švarplį jo kovoje su antikonstituciniais leftistiniais iškrypimais ir jų atstovais.

Šiuo atveju nesvarbu, ar jūs taikote savo vaikams kūno bausmes ar ne, bei kiek prasmingu matote galimybę naudoti fizinio poveikio priemones tramdyti mažamečius ir jau paaugusius neklaužadas ugdymo įstaigose - kalba eina apie pamatinę demokratijos ir laisvės vertybę - Žodžio Laisvę, kaip galimybę nekliudomai ir nebaudžiamai viešai reikšti įstatymo nedraudžiamą nuomonę bet kuriais visuomenės gyvenimo ir augančių kartų auklėjimo klausimais.

Kurią iš mūsų bando atimti A.Tapinas ir jo leftistinis fan klubas, padedamas Kauno savivaldybės politikierių bei biurokratų.

Nenusileiskime ir nepasiduokime! Būkime, kaip dr.A.Švarplys!

---
LDiena.lt. Solidarizuojuosi ir sakau: leftistinės žertvos ir tapinoidai - tai visuomenės pūliai, apnikę nusilpusį ir sergantį Tautos kūną.

Bet mes pasveiksime ir išsivalysime!