Nacistinis akibrokštas įrašytoje(!) valdiškos televizijos laidoje. Kas prisiims politinę atsakomybę už tokį baisų tarnybinį aplaidumą?

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2017-01-10 02:23:07, skaitė 1978, komentavo 0

Nacistinis akibrokštas įrašytoje(!) valdiškos televizijos laidoje. Kas prisiims politinę atsakomybę už tokį baisų tarnybinį aplaidumą?

Jau kelios dienos mūsų viešojoje erdvėje siautėja baisus skandalas, kurį sukėlė žymi komedinio amplua aktorė Asta Baukutė.

Norėdama išreikšti savo karštus judofilinius jausmus ir simpatijas velionio Leonido Donskio pusbroliui Simonui Donskovui, pastaroji nesugalvojo nieko gudresnio, nei laidos filmavimo metu mėtyti nacistinius saliutus, vaizduoti A.Hitlerio-Č.Čaplino ūsiukus bei šūkalioti priekaištus, kad grojant dainą niekas nedrįso paminėti išrinktosios tautos vardo!

"...Pasidomėjus, kodėl atspėjusi S. Donskovo dainą A. Baukutė ėmė garsiai rėkti „žydas“, ši patikino, kad tai tiesiog jo tautybė. „Jis mano draugas. Jo pusbrolis amžiną atilsį Leonidas Donskis, mano geriausias draugas, tai pat. Mes draugaujame, – kalbėjo pašnekovė. – Turbūt žinote, kad pasaulyje žydas yra pats stipriausias ir giliausias visomis prasmėmis."

Atvirai sakant, ne pati išmintingiausia reakcija šiais tolerantiškais laikais.

Tačiau derėtų nepamiršti, jog mieloji Asta yra aktorė! O tikėtis iš tos profesijos atstovo itin didelio intelektualumo būtų nedovanotinas naivumas ir profesijų pasaulio nesuvokimas. Aktoriaus darbas yra vaidinti įvairius personažus - ir perdėm aukštas intelektas tam gali tik trukdyti.

Ypač sėkmingai vaizduojant visokius kvailelius, nes žiū - proto blyksniai ims ir prasikiš, sugadindami vaidmenį!

Bet palaukite, juk tai nebuvo tiesioginio eterio laida! Pranešama, kad LTV buvo rodomas jau įrašytos laidos įrašas!

Tokiu atveju man nėra suprantama, kodėl šis spontaniškas aktorės judofilijos proveržis, išvirtęs į skandalingą nacistinį akibrokštą viešojoje erdvėje pateikiamas, kaip ...A.Baukutės skandalas?

Aktorė filmavimo metu gali nusišnekėti, nesusivaldyti, nusičiaudėti, jai gali nukristi sijonas ar plyšti aptemptos kelnės - bet juk tam ir egzistuoja tokia profesija, kaip televizijos laidų montuotojai ir režisieriai, kad visi tie nesklandumai nepasiektų žiūrovų akių!

Kaip taip nutiko, kad šiuo atveju spontaniškas nacistinis akibrokštas nebuvo iškirptas montuojant laidą ir pateko į valdiškos televizijos eterį?

Per klaidą?

O koks tos klaidos vardas, pavardė ir užimamos pareigos LTV? Kieno pareiginėje instrukcijoje įrašyta "šalinti necenzūrinius ir nepolitkorektiškus laidos dalyvių pasireiškimus" bei "užtikrinti į eterį išleidžiamų laidų kokybę ir atitiktį įstatymų reikalavimams"?

Kas už tai valdiškoje televizijoje mokesčių mokėtojų pinigus gauna?

Per pora skandalo dienų visuomenė taip ir nesulaukė atsakymo į šiuos elementarius klausimus.

Panašu, jog LTV vadovybė, padedama draugiškos žiniasklaidos, bando skandalą suvesti tik į A,.Baukutės išpuolį, visaip nukreipdama dėmesį nuo savo asmeninės-politinės atsakomybės už tai, kad jų vadovaujamoje televizijoje tapo įmanomas nacistinių akibrokštų demonstravimas prime time metu!

Laikinai einantis LRT generalinio direktoriaus pareigas A.Siaurusevičiaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis graudenosi:

„... Esu šokiruotas. Tai niekaip nesiderina su LRT propaguojamomis vertybėmis. Kaip atsakingas už LRT programą ir laikinai einantis LRT generalinio direktoriaus pareigas, nuoširdžiai atsiprašau mūsų žiūrovų. Apie incidentą informuotas LRT generalinis direktorius priėmė sprendimą laidą nedelsiant stabdyti. Šeštadienį numatyti projekto filmavimai neįvyks. Laida jau išimta iš LRT Mediatekos, nuimti savaitgalį suplanuoti kartojimai“."

Šokiruotas? Apsiverkė? Reiškia užuojautą žydų bendruomenei?

Palaukite, argi tokia turėtų būti atsakingo vadovo reakcija į PR katastrofą jo vadovaujamos televizijos eteryje, kurios priežastis yra tiesioginis tos televizijos darbuotojų aplaidumas?

Kur ponų R.Paleckio ir A.Siaurusevičiaus pareiškimai apie atsakomybės prisiėmimą už nacistinį akibrokštą jų vadovaujamame eteryje ir atsistatydinimą iš LTV vadovų pareigų be išeitinių pašalpų?

Dar keisčiau - kodėl žiniasklaida ir valdantys politikai dar nepareikalavo visuomenine save tituluojančios valdiškos televizijos vadovų galvų?

Kitose valdiškose įstaigose vadovams tenka atsakyti už visokius smulkius pavaldinių tarnybinius nusižengimus, o čia juk ne kokia vairuojanti girta, kaip tapkė, pageidavimų koncertų vedėja - čia Putino Agitpropo pasičiuptas baisus nacistinis akibrokštas, sukėlęs milžinišką žalą Lietuvos įvaizdžiui!

Tai negi ponams R.Paleckiui ir A.Siaurusevičiui pavyks išsisukti nuo atsakomybės už tai, ką pridirbo LTV eteryje?