Lietuvos polit-anal-itikai: Rusija nesužlugs, bet jos likimas – būti leisgyve

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rusija... 2016-12-08 11:42:31, skaitė 2818, komentavo 1

Lietuvos polit-anal-itikai: Rusija nesužlugs, bet jos likimas – būti leisgyve


Konservatorių mokslininkas Linas Kojala (kairėje). Nuotr. facebook.com

 

Nepriklausomas portalas delfi.lt, kiekvieną dieną be išimties daugiausia dėmesio skiriantis kaimyninei Rusijai, atskleidė, kokią kainą moka rusai už Vladimiro Putino agresiją.

„Tai – valstybė, kurioje vidutinis atlyginimas per vienerius metus sumažėjo beveik dešimtadaliu ir šiandien tesiekia kiek daugiau nei 400 eurų (palyginimui, Lietuvoje neseniai perkopė 600 eurų ribą). Tai – valstybė, kurioje senatvės pensijos vidurkis yra apie 179 eurai – beveik trečdaliu kuklesnis nei Lietuvoje“, - informuojama konservatorių politikos mokslininko Lino Kojalos straipsnyje „V. Putino Rusija. Už lyderio agresiją rusai jau dabar moka žiaurią kainą“.

Publikacijoje skelbiama, kad Rusija „tai – valstybė, kurios ministerijos prognozuoja ekonomikos augimo stagnaciją artimiausiems dviems dešimtmečiams“.

Pranešama, kad kaimyninė teroristinė valstybė „veikiama žemų energetikos žaliavų kainų, taip pat – Europos Sąjungos ir Jungtinių Amerikos Valstijų taikomų sankcijų dėl agresijos Ukrainoje, Rusija išgyvena recesiją“.

„Jos bendrasis vidaus produktas (BVP) 2015 metais smuko apie 3,7 proc., o pagerėjimo dar teks palūkėti“, - nurodoma straipsnyje.

Ilgas konservatorių politikos mokslininko esė užbaigiamas pesimististine nata, esą Rusija nežlugs.

„Žinoma, nėra jokių abejonių – Rusija nesužlugs. Nepaisant ekonomikos smukimo, per trejus ar ketverius metus stabilumas turėtų būti atkurtas. Juo labiau, kad tam bus imamasi visų įmanomų priemonių, kurios veikia dabar, tačiau turės ilgalaikių neigiamų pasekmių ateityje (ne tik dėl išnaudotų fondų, bet ir sumažėjusių investicijų į žmogiškąjį kapitalą per švietimą ar sveikatos apsaugą)“, - teigia L. Kojala.

Nors paskutinis straipsnio akordas vis tik palieka skaitytojams viltį, kad greitu metu Rusija tikrai neatsities.

„Valstybės ekonomikos augimo ribos yra užkoduotos sisteminiuose dalykuose, kurie turi ir politinį krūvį; o pokyčių šiuo aspektu tikėtis artimiausiu metu nėra pagrindo“, - nelinksmą Rusijos ateitį nušviečia konservatorius.

Susiję:

Neliko abejonių, kad Rusija baigia „užsilenkti“