Lietuva pirmauja visoje Europoje pagal atsparumą autoritariniam populizmui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2016-11-26 12:36:52, skaitė 3557, komentavo 0

Lietuva pirmauja visoje Europoje pagal atsparumą autoritariniam populizmui


Karys taikosi su automatiniu šautuvu G-36. Nuotr. kam.lt

Tik kokybiškos informacijos portalas 15min.lt perspėja, kad „pamažu ateina tokie laikai, kai grėsmė laisvei gali ateiti ne tik iš Rytų, bet taip pat iš Vakarų“.

„Nenorėčiau sakyti, kad žinau, ar sugebu aiškiai identifikuoti tas grėsmes, tačiau akivaizdu, kad Vakarų pasaulis, lygiagrečiai su Rytais, vis labiau linkęs į populistinius politinius sprendimus, kurie nieko gero nežada tokioms šalims kaip Lietuva“, - teigia straipsnio autorius publikacijoje „Jonas Ohmanas: Apie laisvės kovą“.

Pasak analitiko „yra dėl ko nerimauti“.

„Susidaro įspūdis, kad praleistas ne vienas rimtas signalas apie prastėjančią politikos būklę, taip pat ir Europoje“, - sako autorius.

Tačiau „savotiškos vilties teikia kai kurie duomenys apie Lietuvą“.

„Pagal neseniai darytą apklausą apie totalitarines tendencijas įvairiose šalyse, Lietuva pirmauja visoje Europoje pagal atsparumą autoritariniam populizmui“, - informuoja autorius.

Pasak analitiko „Lietuvoje dar tebereikia, vaizdžiai tariant, mokėti valdyti ir plunksną, ir automatą“.

„Tai vieta, kur, kai yra reikalas, būtina būti kietam ir nepalaužiamam, o, kai reikia, paisyti svarbiausių žmonijos išlikimo principų – tolerancijos, lygių teisių, orumo. Laisvė ir tikras orumas eina ranka rankon. Kai čia atvykau pirmą kartą, 1990-aisiais, mačiau mažą, negirdėtą tautelę kuri buvo pasiryžusi kovoti iki galo. Ryžtas darė įspūdį, pasilikau. Gali būti, kad teks kartu dar šiek tiek pakovoti“, - neslepia Švedijos pilietis J. Ohmanas.

Susiję:

Neliko abejonių, kad Rusija baigia „užsilenkti“

---
LDiena.lt:
primename, kad Jonas Ohmanas - Švedijos pilietis reziduojantis Lietuvoje, galimai yra užsienio specialiųjų tarnybų agentas, kurio užduotis - pisti Lietuvos piliečiams smegenis, rengti provokacijas, įtraukinėti lietuvius į nusikalstamus veiksmus, tame tarpe - tarptautinį terorizmą ir karo nusikaltimus. Būkite itin atsargūs, bendraudami su šituo asmeniu.