Lietuvos košmaras tampa realybe

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2016-11-09 08:55:49, skaitė 3006, komentavo 0

Lietuvos košmaras tampa realybe

 

Prieš JAV prezidento rinkimus vienas didžiausių mūsų valstybės kenkėjų, profesionalus provokatorius konservatorius, buvęs Lietuvos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius JAV ir Meksikai Žygimantas Pavilionis, tas pats, kuris 2014 m. pabaigoje perspėjo visuomenę, kad Rusija visai šalia Vilniaus ruošiasi karinei invazijai į Lietuvą, š. m. pradžioje valstybinio transliuotojo LRT laidoje „Dėmesio centre“ klausė: tai kas liks iš Amerikos, kas liks iš mūsų pasaulio?

- Ar jūs matytumėte realią galimybę D. Trumpui tapti respublikonų kandidatu prezidento rinkimuose?

„Mano asmenine nuojauta – ne. Aš manau, kad taip neįvyks. Taip gali būti, nors tas sapnas, kuris buvo kaip košmaras, tampa vis didesne realybe, bet aš dar vis tikiu, kad ne“, - atsakė konservatorius.


Konservatorius Ž. Pavilionis (dešinėje) drauge su šventiku. Nuotr. facebook.com

Atrodo, kad šimtui metų įslaptintų KGB'istų valstybėje, įvairių kojalų, kaščiūnų, pavilionių ir panašių svirplių apsėstoje Lietuvoje tai tampa realybe…

Brexit Jugtinėje Karalystėje, konservatorių triuškinamas pralaimėjimas Seimo rinkimuose, Donaldo Trampo pergalė JAV prezidento rinkimuose...

Ar visą tą košmarišką laviną atlaikys tikrieji Lietuvos patriotai ir jų valatkodelfinė žiniasklaida?

H. Klinton šalininkai pralaimėjimą jau įvardijo kaip Trumpxit (analogija į Brexit). Liko suskaičiuoti paskutinius balsus, tačiau, sprendžiant pagal rezultatus (244 ir 215), D. Trampas jau laimėjo.

Apie 5 val. Lietuvos laiku paaiškėjo, kad rinkimus dėl JAV prezidento posto laimi respublikonas D. Trampas (D. Trump).

Ypač gerai jam sekėsi užkariauti balsuotojų iš Teksaso, kitų pietinių ir vidurinių valstijų dėmesį, jis taip pat laimėjo Floridoje.

Apie 6 val. ryto Lietuvos laiku Hilari Klinton (Hillary Clinton) beveik pasivijo D. Trampą (rezultatas, skaičiuojant balsus valstijose, atitinkamai siekė 190 ir 201).

Apie 7 val. ryto Lietuvos laiku D. Trampas ėmė gerokai pirmauti (244 ir 215).

Apie 7 val. 20 min. tapo aišku, kad D. Trampas laimėjo rinkimus. Už jį balsavo 48 proc. amerikiečių (51,9 mln.), už H. Klinton 47 proc. (50,8 mln.). Libertaras Garis Džonsonas (Gary Johnson) gavo 3 proc. (3,4 mln.) balsų, žalioji Džil Stein (Jill Stein) 0,9 proc. (957 tūkst.).    

D. Trampo bendražygiai respublikonai taip pat pelnė daugumą balsų Kongrese. Tokio netikėto pralaimėjimo demokratai dar nepamena.