Pagaliau Naujoji Vilnia atsidūrė dėmesio centre. Tik ar ilgam?

Autorius: Algirdas Paleckis Šaltinis: https://www.facebook.com/palec... 2016-10-28 14:36:53, skaitė 3501, komentavo 0

Pagaliau Naujoji Vilnia atsidūrė dėmesio centre. Tik ar ilgam?

Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis, kandidatas į Seimą Naujosios Vilnios apygardoje

Pirmiausia noriu padėkoti 6 500 žmonių, balsavusių už mane antrajame Seimo rinkimų ture vienmandatėje Naujosios Vilnios apygardoje. Taip pat dėkoju kelioms dešimtims komandos narių ir šimtams savanorių, nuoširdžiai talkinusių rinkimų metu, o taip pat tūkstančiams kitų Lietuvos miestų ir rajonų gyventojams, kurie linkėjo pergalės. Ačiū už palaikymą! 

Šie rinkimai Naujojoje Vilnioje buvo ypatingi. Oponentai surengė masinį manęs ir mano kolegų juodinimą žiniasklaidoje. Jie griebėsi žemiausių propagandos metodų, įtraukė į juos neva "neutralius" žurnalistus, visuomenės veikėjus, net konservatorių patriarchą, surengė kelias provokacijas, kurstė tautinę nesantaiką. Bet tuo pačiu parodė, kad mano komandos skelbiamos socialinio teisingumo idėjos yra tikroji alternatyva Lietuvai, tikroji išeitis iš krizės. 

Daug kam pasirodė, kad šioje apygardoje vyko masinės falsifikacijos. Mūsų stebėtojai įdėmiai stebėjo balsavimo procesą. Tačiau esminių pažeidimų neužfiksavo. Kita vertus, turime realaus pagrindo manyti, kad kai kurios jėgos ragino žmones masiškai deklaruoti gyvenamąją vietą Naujosios Vilnios apygardos teritorijoje ir po to balsuoti joje. Deja, tai leidžia įstatymai.

Kitas svarbus faktorius, padaręs įtakos rezultatams, buvo tai, kad šių metų pradžioje Seimas pakeitė apygardos teritorijos ribas. Iš jos buvo pašalinti Naujininkai, kuriuose aš kelis metus vykdžiau socialinius projektus gyventojams. Vietoje jų prie apygardos prijungė naujus Markučių, Liepkalnio ir Filaretų gatvės rajonus, o ypač pastarajame gyvena itin daug konservatorių rėmėjų.

Jie ir suteikė mano oponentei tą lemiamą kelių procentų persvarą. Šitoks apygardos ribų keitimas iki rinkimų likus mažiau nei metams yra sąmoningos betvarkės valstybėje pavyzdys ir nesąžiningos rinkimų kovos būdas.

Turiu pagrindo teigti, kad prisidėjau prie bendrojo konservatorių pralaimėjimo antrajame Seimo rinkimų ture - juk jų frakcija naujajame Seime dabar mus mažesnė nei senajame. Kodėl taip teigiu? Todėl, kad ši partija tiesiog užtvindė savo agitatoriais, bukletais ir pinigais Naujosios Vilnios apygardą ir tuo pačiu apnuogino savo pozicijas visoje likusioje Lietuvos dalyje, netgi savo citadelėje Kaune - ir pralaimėjo net ten. Sveikinu konservatorę M. Navickienę su pergale Naujojoje Vilnioje ir konservatorius - su pralaimėjimu Lietuvoje. Lietuvai nuo to tik geriau.

Po šių rinkimų pagaliau valdžia atkreips dėmesį į apleistą Naująją Vilnią. Tik ar ilgam?

Linkiu visiems Lietuvos rinkėjams kitą kartą aktyviau dalyvauti rinkimuose, o dar geriau - įsilieti į gretas tų, kurie myli Lietuvą ir jos žmones ne žodžiais, o darbais. Tikiuosi visų geros valios žmonių bendradarbiavimo.

Algirdas Paleckis