Rukloje - kietas seniūnas! Žodžių į vatą nevynioja ir snarglio nekramto

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-10-21 20:43:38, skaitė 6145, komentavo 0

Rukloje - kietas seniūnas! Žodžių į vatą nevynioja ir snarglio nekramto


Ruklos seniūnas Gintas Jasiulionis

Pasižiūrėjau per televizorių žinias iš Ruklos, kur pabėgėliai vos nesukėlė masinių riaušių ir smurtinės keršto akcijos prieš vietos gyventojus ir nesusilaikiau nesusijuokęs.

Tenykštis seniūnas Gintas Jasiulionis tolerantiškiems žurnalistams tiesiai į akis išrėžė, ką jis mano apie susiklosčiusią situaciją ir kaip derėtų elgtis mūsų valdžiai:

„Jei būtų centre tik penki sirai, ar jie būtų organizavę kerštą užpuolikams? Ne. Bet jei jų yra šimtas?

Pabėgėliai netinkamai pasielgė: turėjo apie incidentą informuoti policiją, o ne mąstyti apie linčo teismą. Prieš mūsų įstatymus „einančius“ asmenis reikia deportuoti iš šalies.

Buvai bailys, pabėgai iš karo niokojamos savo šalies, jos negynei, tad sėdėk dabar ramus, ausis suglaudęs. Lietuva tave priėmė, tad vadovaukis jos įstatymais. Juk esi svečias“, – rėžė seniūnas, išsižiojusiems nuo netikėtumo žurnalistams piktai vartant akis.

O ką jis neteisingai pasakė? Viskas taip ir yra, kaip seniūnas porina.

Bet tomis banaliomis tiesomis ponas Jasiulionis neapsiribojo ir papasakojo savo pastebėjimus apie naujuosius Ruklos gyventojus:

„Kurį laiką buvo ramu. Susibendravome su prieš tai čia gyvenusiais pabėgėliais. Jie kalbėjo lietuviškai.

Tačiau naujai atvežta grupė – įžūlesni. Vis dažniau sulaukiu gyventojų skundų, kad jie elgiasi agresyviai, vykdo provokacijas.

Atvirai pasakysiu, nenoriu, kad jie pasiliktų gyventi Rukloje. Nereikia didinti židinio. Kai išauga kitataučių populiacija – prasideda trintis.

Kaip ir trečiadienio vakarą. Iki šiol nežinome, kas buvo konflikto iniciatorius, nes girdėjome tik vienos pusės pasakojimą. Jei norime užkardyti būsimus neramumus, turime nubausti abi puses“, – teigė G.Jasiulionis.

Seniūnas įsitikinęs, kad suteikdami vis geresnes sąlygas pabėgėliams, rodome nepagarbą vietos gyventojams, iškeliame svetimtaučius aukščiau vietinių. Štai Pabėgėlių priėmimo centro gyventojai pasiprašė spartesnio nemokamo Wi-Fi ryšio.

„Ir gavo. Perlenkiame lazdą. Tai suteikime visiems Ruklos gyventojams tuomet nemokamą internetą. Planuoja dabar apšviesti ruožą nuo „Norfos“ iki Pabėgėlių priėmimo centro. Bet kai baigsis ši pabėgėlių banga, ar reikalingas ten bus apšvietimas? Vienu metu centre gyveno vos 20 gyventojų. Mėtysime pinigus į balą“, – drąsią nuomonę toliau rėžė seniūnas.

Ir vėl seniūnas teisus!

JPRST, kur tas vyras buvo, kai reikėjo balotiruotis į Seimą? Būčiau už jį balsavęs!

Palyginkite, ką apie tą pačią situaciją šneka esami politikieriai:

"....socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis. Paklaustas, kaip vertina spontaniškai kilusį pabėgėlių vyrų norą surasti chuliganus ir atkeršyti už jų moterų įžeidimą, jis patikino, jog tai – visiškai normali reakcija. Normalu, jog vyrai sureagavo, jog jų moterys buvo skriaudžiamos. Nesvarbu, ar lietuvis, ar užsienietis – visi taip sureaguotų, jei jų artimą kas skriaustų, – teigė A.Šešelgis.

„Pabėgėlių vyrų reakciją vertinu kaip natūralią. Normalu, kad vyrai sureagavo, jog jų moterys buvo skriaudžiamos. Nesvarbu, ar lietuvis, ar užsienietis – visi taip sureaguotų, jei jų artimą kas skriaustų. Tiek jūs, tiek ir jūsų draugai sureaguotų. Net klausimo nekyla: ginti ar neginti kitą žmogų, ypač jei jis artimas. Šiuo atveju niekas juk iš teritorijos neišėjo, viskas buvo suvaldyta“, – teigė A.Šešelgis."

Normali reakcija? Čia jis kalba apie pabėgėlių bandymą surengti masinę keršto akciją vietos gyventojams? Apie kokią "moterų gynybą" jis pliauškia, jei tos moterys seniai buvo sugrįžusios į centrą ir ničniekas joms nebegrėsė?

Ar ponas Šešelgis tikrai neskiria "gynimo nuo užpuolikų" nuo "keršto niekuo dėtiems praeiviams" ir nemato skirtumo tarp šių veiksmų, kad vadina juos normalia reakcija?

Tai gal ir kraujo keršto tradicijos kokių nusikaltėlių giminaičiams perkėlimas į Lietuvos sąlygas jam pasirodys normaliu reiškiniu?

Nežinau, nežinau. Palyginkite patys dviejų garbių valdžios vyrų - seniūno ir viceministro - reakcijas į situaciją:

- kuri jums atrodo artimesnė sveikam protui?