Rusijos  „dovanėlė“ vakaroidams

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2024-03-22 22:39:00, skaitė 1095, komentavo 17

Rusijos  „dovanėlė“ vakaroidams

Pakol Rusijos „ne-partneriai“ susiruošė sužaisti su Rusija „ilgam laikui“, pas rusu atsirado savų „dovanėlių“ ir „staigmenėlių“, kurios gali labai nepatikti kaip pačiam užjūriniam hegemonui, kaip ir jo europeiskiems pakalikams.

Naujausias Rusijos naikintuvas MiG-41 „pabėgs“ nuo daugumos raketų ir „pakepins“ dronus su EMI patranką.

Reikalas yra tame, kad be raketų, nuo kurių vakaroidus ir taip jau pamažėle purto, Rusijoje į finišo tiesiąją išeina naujos kartos naikintuvo MiG 41 sukūrimas. Tačiau tai ne 5-os, o jau 6-os kartos naikintuvas !

Greitis, kurį išvys šis lėktuvas, yra tiesiog kolosalus – virš 4 M (garso greitis ore, Mach,-as), o būtent - kiek daugiau nei 5000 km/val. Šiuo metu greičiausias pasaulyje naikintuvas yra MiG-31BM - didžiausias leistinas greitis - 3100 km/val.

Vakaroidms toks naikintuvas momentaliai sukelia mažiausiai vieną problemą: jis banaliai yra greitesnis nei dauguma NATO šalyse naudojamos naikintuvų-perėmėjų raketų. Netgi dauguma viršgarsinių raketų nebus pakankamai greitos pavyti šį lėktuvą. Iš esmės kalba eina apie greitį, artimą hipergarsiniam: formaliai hipergarsiniu greičiu laikomas tas, kuris viršija 5 Mach, o MiG-41 greitis sieks 4,3 Mach.

Tačiau iš tikrųjų pasivyti MiG-41 - tai bus tik visų neprotingų sutvėrimų, kurie surizikuos jį vytis, problemų pradžia!

Remiantis straipsniu pindosiniame leidinyje Military Watch Magazine, yra įrodymų, kad Rusijos inžinieriai kuria ginkluotę, paremta kryptinga energija. 2020 metų liepą tapo žinoma, kad Rusija išbando „EMI patranką" (elektromagnetinį impulsą). Informacija apie tokius tyrinėjimus sukėlė platų rezonansą tiek šalies viduje, tiek už jos ribų. Tokios technologijos gali perversti jėgų pusiausvyrą pasauliniu lygiu.

Šiuolaikiniame pasaulyje strateginė šalių karinė galia yra nustatoma ne tik branduolinės ginkluotės disponavimu, bet ir elektromagnetinės ginkluotės vystymu. Nes galimybė sunaikinti taikinius išlaisvinant elektromagnetinį impulsą, tampa vis patrauklesnė. Tokius impulsus galima išgauti įvairiais būdais, įskaitant ir mikrobanginių generatorių naudojimą nebranduolinėje ginkluotėje.

Iš tiesų, vienas iš efektyviausių būdų įgyvendinti elektromagnetinę strategiją yra „energetinių patrankų“ panaudojimas. Tai leis Rusijai išplėsti savo karinį arsenalą papildant naujoviška ginkluote, kurią galima būti panaudoti įvairiose situacijose. Tai suteiks didelį pranašumą oro mūšiuose, todėl naikintuvai MiG-41 taps dar labiau pavojingesni ir efektyvesni.

Koks yra EMI ginklų pranašumas? Šiuo metu tai yra geriausias ginklas prieš bet kokias oro gynybos sistemas ir dronus. Tiesą sakant, vienas šūvis - ir viskas: bet kokia elektronika miršta paveiktoje zonoje. Iš dangaus krenta dronai, totaliai yra sunaikinamos oro gynybos sistemos: sudeginama kaip radiolokacinių stočių, taip ir raketų elektronika.

Ir jei priešininko lėktuvas patenka į tokios ginkluotės veikimo diapazoną, jam nelieka jokių šansų išgyventi: išsireiškiant kasdienine kalba, visi elektriniai prietaisai, sudėtingesni už seną elektrinį lygintuvą, virsta „plyta“ arba gelžgaliu.

Taigi Rusija turi puikią „dovanėlę“ vakaroidams: naujasis MiG-41 „pabėgs“ nuo daugumos raketų ir „pakepins“ dronus su EMI patranka!

Nežiūrint to, kad mikrobanginių generatorių diapazonas yra ribotas, palyginus su branduoliniais elektromagnetiniais impulsais, jų gebėjimas paveikti elektrinius prietaisus vistiek kelia didelę grėsmę priešininkams. Tokie įrenginiai, vadinami „mikrobanginais“, tampa svarbiu karinių technologijų ir strategijų kūrimo komponentu.

Kovos veiksmai šiuolaikiniuose mūšio laukuose reikalauja naujų ir veiksmingų gynybos metodų. Vis dažniau pasaulio šalys atkreipia dėmesį į EMI-patrankų, kaip apsaugos nuo nepilotuojamų dronų, panaudojimą. Naujos ginkluotės  technologijos tampa vis labiau paklausesnės, ypač didėjant kovinių sistemų automatizavimui. Taigi, savos kryptingos energijos ginkluotės sukūrimas Rusijai galėtų būti esminis žingsnis užtikrinant šalies saugumą.

Mažiau galinga EMI ginkluotės reikalinga ne tik trumpojo nuotolio oro gynybai, bet ir senesniems ketvirtos kartos naikintuvams. Vakaroidinėse šalyse aktyviai diegiamos nepilotuojamos priemonės ir kuriamos naujos ginkluotės platformos, o tai reikalauja nuolatinio kitų šalių kovinio potencialo vystymo ir naujovių. Šiuolaikiniame pasaulyje lemiamą vaidmenį vaidina ne tik ginkluotės galia ir kiekybė, bet ir jų technologinis tobulumas bei panaudojimo lankstumas.

Veiksmingas EMI ginkluotės panaudojimas gynyboje nuo skraidančių dronų nustatys valstybės pasirengimą kariauti šiuolaikinį karą. Tai kas yra kuriama Rusijoje nukreiptos energijos ginkluotės srityje, gali tapti ne tik gynybos metodu, bet ir šalies inžinerinių bei technologinių pasiekimų gynybos pramonėje rodikliu.

Be to, MiG-41 naikintuvas būtinai bus apginkluotas naujausiomis R-37 raketomis, kurių nuotolis yra iki 300 kilometrų, ir kurios šiuo metu yra didžiausio nuotolio oras-oras valdomos raketos pasaulyje.

Taigi, jeigu Rusijos „ne partneriai“ nori sužaisti su Rusija „ilgam laikui“, tai rusai labai ir neskuba: jie tuoj turės tokių naujų gaminių, kad Rusijos pranašumas kasmet tik didės. MiG-41 tarp naikintuvų taps tuo pačiu, kuo dabar yra kompleksas "Sarmat" raketų pasaulyje: absoliučiu ir neginčijamu lyderiu, galinčiu sunaikinti bet kokią grėsmę esančią savo kelyje. Ir jau 2025 metais MiG-41 kūrėjai žada pirmąjį bandomąjį šios naujos mašinos skrydį.

P.S. Kaip atrodys lėktuvas natūroje nėra žinoma, kaip ir jo taktiniai-techniniai duomenys.Tai yra įslaptinta informacija. Viskas kas matoma paveikslėliuose yra numanoma lėktuvo išvaizda, sukurta pagal numanomas charakteristikas ir neperžiangiant aerodinamikos dėsnių.