Curva piscis (esox) aqua bibit

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-03-13 21:49:00, skaitė 949, komentavo 3

Curva piscis (esox) aqua bibit

VU Gamtos fakulteto tualete 1970 metais buvo toks lotyniškas užrašas: "Curva piscis aqua bibit" - kreiva žuvis vandenį geria. Gi Lydekos lotyniškas pavadinimas - Esox lucius L. 

Prisiminiau šį studentų humorą, kuomet vakar perskaičiau pranešimą, kad Seimo narys liberalas Arminas Lydeka, kuris Lietuvos užtvindymu užsieniečiais rūpinasi jau nuo 2016 metų, o gal ir anksčiau, sugalvojo į lietuvybės karstą įkalti dar vieną, gal jau ir paskutinę, vinį: pasiūlė, kad verslą Lietuvoje vykdantys užsieniečiai galėtų į Lietuvą įvežti užsieniečių iš už ES ribų tiek, kiek tik širdis geidžia, ar koks gudriaanalinis planas reikalauja.

Respublikoje rašoma:

Seimo liberalas Arminas Lydeka registravo projektą, kuriuo siūlo įtvirtinti nuostatą, jog verslo imigrantai iš trečiųjų šalių galėtų priimti į darbą ir trečiųjų šalių piliečius. Seimo liberalas Arminas Lydeka registravo projektą, kuriuo siūlo įtvirtinti nuostatą, jog verslo imigrantai iš trečiųjų šalių galėtų priimti į darbą ir trečiųjų šalių piliečius. Pasak parlamentaro, pataisų rengimą paskatino rengti Lietuvoje gyvenančių trečiųjų šalių piliečių, kurie turi laikinus leidimus gyventi Lietuvoje ir kurie vykdo verslą Lietuvoje, pateikta problema: nėra įtvirtintos nuostatos, suteikiančios galimybę jiems priimti į darbą laikinus leidimus gyventi Lietuvoje turinčius piliečius iš trečiųjų šalių.

Kas galėtų paneigti, kad kažkas suinteresuotas labai gerai ponui lydekai žvynus tepa. O gal jis nežino, kad į Lietuvą privežta tiek slavų, kad Lietuvos saugumiečiai nebežino ką su jais bedaryti, kaip juos tikrinti, kad jie kelia grėsmę valstybei, kad jų skaičius viršija 200 000, vien baltarusių sugužėjo per pastaruosius dvejus metus dvigubai, iki 62 tūkstančių. Afrikiečiams irgi, manau, pritruks autobusų vairavimui, o kai paleis autobusus be vairuotojų, per Starlinkus vairuojamus, ką tada su jais veiks įvairios lydekos ir smulkesnė ichtiofauna?

Lietuviai, ne durni, perprato pašvinkusių lydekų klastą ir į tai logiškai sureagavo savo komentaruose po Respublikos publikacija:

Gintas2024 kovo 12 11:28:26

Vakar gavau šoką, taip nevažinėju autobusų bet teko pavažiuoti iki servizo nes remontavo automobilį įlipus į autobusą pasijutau kaip anglijoje 2/3 autobusio keleivių buvo emigrantai iš azijos ir afrikos šalių tikrai nesuprantu kur tokia valstybės politika gali nuvesti.

VD2024 kovo 12 10:12:55

Tai suteiktu galimybę dar daugiau lietuviu išstumti iš Lietuvos. Jau dabar yra broblemu su atvykėliais kurie negerbia vietiniu.

apgailėtina, Arminai2024 kovo 12 09:51:24

milicijos darbuotojo sūnus vykęs į Maskvą studijuoti mokslinio komunizmo.... buvusių nebūna labai gaila

Lydekai paliepus2024 kovo 12 09:39:28

ar jie nesupranta , kad į tokią mažą šalį Lietuvą prilesti neaišku ko ir iš kur , tai mirtis vietiniams tautiečiams :( jie gi važiuos ne po vieną ir gimdo ne po veną vaiką ...alio politkai nebežaiskit su žmonių likimais

Adomas2024 kovo 12 07:49:04

Šiaip tai čia sena patikrinta taktika , sėdėjai kelius metelius ramiai, artėja rinkimai. Pasiūlei nesamonę op tu jau žinomas, priims nepriims nesvarbu. Dabar reikalingas dėmesys išlist iš minios. O pasekmės nesvarbu. 

Dd2024 kovo 12 07:47:16 

Kvailas siūlymas. Dar europietiškos nelegalų invazijos pradžioje vienas protingas prancūzas sakė- "nenorite problemų ir norite integracijos, išsklaidykite juos. Jokių getų Ir anklavu" O šis lietuviško parlamentarizmo proto bokštas kaip tik tai ir siūlo- atvykėlius į krūvą.

Adomas2024 kovo 12 07:29:58

Visiškas debilas. Savus išvaikėm tai dabar svetimų prisikviesim. Visų pirma jei be šeimų susikvies tai pinigai iškeliaus iš šalies. Antra susikurs čia klanai, taborai svetimšalių. Prisikvietus neišprašysi . Nuvažiuokit į angliją pamatysit rezultatus tokių kvailų potvarkių.

A. Lydekos pasiūlymo grimasos2024 kovo 11 23:53:38

Tas Maskvos valstybinio M. Lomonosovo universiteto absolventas (studijavo nepaaiškinanamai ilgai - 1986 - 1994 m.) A. Lydeka yra kagėbė rezervo atžalos, reziduojančios Seimo pirmininko krėsle ir liberalų partijos vadės poste, tos partijos narys. Tą savo siūlymą jis veikiausiai nuplagijavo nuo Vl. Putino. Pastarasis jau senokai pasirašė bendradarbiavimo su Kinija gėšeftą, pagal kurį Sibire už Uro kiniečių verslo imigrantams buvo leista įsigyti žemes, kurti jose įmones, prisiimti į darbą jose darbuotojus iš savo šalies ir taip pritraukti investicijas į tas Sibiro platybes. Tačiau pasinaudodami tokia protekcija kiniečiai klastingai neretai panaudoja savo seną patirtį užvaldant tautas ir jų teritorijas per paprastai įtakingų ir turtingų (dažnai remiamų valstybės) kiniečių vyrų vedybinius ryšius su tų tautų moterimis, kurių misija kuo gausesnė vaikų generacija ir jų tapsmas naujaisiais užvaldomos teritorijos šeimininkais. Ar apie tai galvojo A. Lydeka teikdamas savo siūlymą?

H2024 kovo 11 20:04:04

Lietuvių tauta naikinama nuoširdžiai , su patosu....Pirmiau išrengs iki nuogybės, tada varys į karo mėsmalę.Viskas logiška - kam mėsos gabalui rūbai ar kitas turtas ? Švabo planas veikia! O Lietuvos valdžia dar tobulina , įsiteikdami lekia Švabo traukinio prieky ir kelią rodo....

Tep2024 kovo 11 19:57:50

Lydeka, kas tau sumokėjo už Lietuvos ir lietuvių naikinimą? Ankščiau tave gerbiau už etiketo ir elgesio normų skleidimą Dabar tapai toks pats plintusinis subinlaižys ,kaip ir dauguma esančių lovyje

q2024 kovo 11 19:20:38

Mes susdiduriame su liberalfašizmu, kai visuomenės daugumą siekiama atskiesti emigrantais, kad liberalfašistinė mažuma galėtų netrukdomai valdyti, lydeka to šlykščiausdias pavyzdys

Tomas .Jakutis2024 kovo 11 19:00:04

Smerkiu kiekvieną už IMIGRACIJĄ pasisakantį politiką. Būtina rudenį rinkimuose išvalyti iš seimo dabartinius valdančiuosius su jų tarnais už Lietuvos naikinimą IMIGRACIJOS būdu. Nė vieno balso partijoms, kurių dėka Lietuvoj pilna rusų, afrikiečių ir baltarusų!

Gana2024 kovo 11 18:50:26

Išvertus to liberalmarxisto žodžius į žmonių kalbą reiškia reikia kuo labiau spartinti Lietuvos afrikanizaciją ir islamizaciją. Ar kada nors lietuviai atsibus ir į valdžią pradės rinkti politikus, kurie dirbs lietuviams, o ne biesas žino kam?

Neapsigaukite2024 kovo 11 18:40:12

Kitaip nebus. Valdžia naikina Lietuvą. Artėja rinkimai. Neapsigaukite.

Geras proceso paaiškinimas.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDXgOBoLvno

Bernardinai.lt nuotrauka