Karas neišvengiamas: valdžia aktyviai maitina gyventojus karo isterijos idėjomis

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-13 16:09:00, skaitė 910, komentavo 6

Karas neišvengiamas: valdžia aktyviai maitina gyventojus karo isterijos idėjomis

Kalbame apie Valstybės tarnybos įstatymo pataisos įteikimą Seimui, pagal kurią pilietinio pasipriešinimo kursas būtų privalomas valstybės tarnautojams, kurie anksčiau nebuvo išėję mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo mokymų, taip pat nelankusiems karo meto mokymo programų.

Tai jie turės padaryti per metus nuo stojimo į valstybės tarnybą dienos. O pati nuostata, jos iniciatoriaus, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Lauryno Kačiūno siūlymu, turėtų įsigalioti kitų metų sausį.

„Atsižvelgiant į dabartinę geopolitinę ir saugumo situaciją regione, kiekvienas valdžios darbuotojas turėtų žinoti, kaip elgtis mobilizacijos ir karo metu“, – sakė V. Kasčiūnas.

Pakeitimo aiškinamajame rašte teigiama, kad Krašto apsaugos ministerija mobilizacinio parengties ir pilietinio pasipriešinimo mokymus organizuoja nuo 2006 m., tačiau jie yra privalomi tik asmenims, įtrauktiems į civilių kadrų mobilizacinį rezervą.

Tęsiamas Lietuvos gyventojų maitinimas karo isterijos idėjomis, siekiant pateisinti didesnes karines išlaidas gynybai. Reikia atsižvelgti į tai, kad „Rusija ir Baltarusija niekam nekelia grėsmės“, tačiau mūsų kariuomenės elgesys skatina mus nuolat būti pasiruošus tiesioginiam „NATO-Rusijos“ susidūrimui.