A. Navys, M. Sėjūnas. Džiugeliai

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/02/21/a-... 2024-02-22 18:19:00, skaitė 904, komentavo 2

A. Navys, M. Sėjūnas. Džiugeliai

Seimo narys Justas Džiugelis, kuo ramiausiai per tris metus išleidęs 23 tūkstančius mokesčių mokėtojų eurų savo veiklos viešinimui teigia, kad „demokratija kainuoja brangiai“.

Tai neskambėtų taip groteskiškai, jei ne visai sena istorija su šalto vandens tiekimu, kurio Seimo nario namuose buvo pavogta už maždaug 4 tūkstančius eurų.

Tiesa, brangios demokratijos apologetas tuomet teigė, kad vandenį vogė ne jis, o jo mama. Puikus etinis – moralinis viražas, gerai, tiksliai atspindintis gražulių, džiugelių ir žemaitaičių koaliciją Seime.

Vieni vagia, jiems dėl to būna labai gėda, bet jie vis tiek vagia, nes kitaip negali. Iš tos begalinės gėdos jie raudonuoja, prakaituoja, bet rankų ir kojų pirštų nagai taip į save nulenkti, kad juos nulaužus, vėl tuoj pat atauga nauji.

Kiti yra vargšai, tikrieji bėdžiai, paprastieji driskiai, atėję į Seimą pralobti.

Tretieji yra džiugeliai. Jie naudojasi kiekviena įstatymo raidės spraga, kiekviena landa, pačiu mažiausiu urveliu. Tuo mėgaujasi, ir iš Tavęs, mielas rinkėjau, atvirai tyčiojasi.

Baisiausia, malonūs skaitytojai, yra ne smulkioji korupcija. Ir net ne didžioji, valstybės mastu. Jų yra kiekvienoje šalyje, o Lietuva ir su smulkiąja, ir su didžiąja tikrai neblogai tvarkosi.

Pati šlykščiausia yra dvasinė korupcija, moralinis nuosmukis, asmenybės degradacija, kuris iš žmogaus padaro iškamšą, „Radioshow“ lėlę porolono galva, kuri laisvu nuo kombinavimo laiku, leidžia įstatymus ir priima valstybei reikšmingus sprendimus.

Jums ir jūsų gyvenimui reikšmingus sprendimus.