Atbėgėlių į Lietuvą problema darosi vis aštresnė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/atbegeliu... 2024-02-10 23:37:00, skaitė 1004, komentavo 2

Atbėgėlių į Lietuvą problema darosi vis aštresnė

Zamanbekui Treulijevas.

Šią savaitę savaitę, kaip įtariama pabėgėlis iš Kazachstano, Zamanbekas Treulijevas sukėlė skandalą didžiausios elektroninės komercijos bendrovės Baltijos šalyse, internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ viename iš prekių atsiėmimo skyrių Vilniuje.

Z. Treulijevas buvo toks nepatenkintas dėl vienos užsakytos prekės, kad rėkdamas ant parduotuvės personalo net žadėjo sau pasidaryti suicidą – t.y. atlikti savižudybę pačiame prekių atsiėmimo punkte.

Siautėjusiam triukšmadariui teko kviesti policiją, kuri vyriškį sutramdė ir nuvežė į psichiatrijos ligoninę, kur jis šiuo metu ir yra gydomas.

Ekspertai.eu susisiekė su „Pigu.lt“, kurios atstovai į klausimus pažadėjo atsakyti raštu po savaitgalio.

O politikams galima užduoti tokį klausimą – ar toks asmuo, kaip Z. Treulijevas ir panašūs, iš viso turėtų gauti leidimus gyventi ir veikti Lietuvoje, ar pasiteisina didelių lėšų skyrimas tokių žmonių išlaikymui?

Žinant atvejus, kai pasaulyje pabėgėliai imasi net smurto iki nužudymo, ar nereikėtų atidžiau pažvelgti į problemą?

Apie tai plačiau 2024 02 12 ekspertai.LIVE laidoje „2K+“, kurią tiesiogiai nuo 17 val. bus galima žiūrėti ekspertai.eu TELEGRAM kanale ČIA (kas neturi, instaliuokitės programėlę).

Laidos vaizdo įrašai talpinami čia – youtube.com/@ekspertaiTV, čia – dailymotion.com/ekspertai ir čia – youtube.com/@ekspertai.eurasia.

Susiję:

Проблема беженцев в Литву становится все более острой