Nuogąstaujama, kad Jonas Axel Ohmanas pakišinėja Laurą Paukštę-Kubilienę

Autorius: Zigmas Vaišvila Šaltinis: https://ekspertai.eu/nuogastau... 2024-01-26 19:24:00, skaitė 831, komentavo 3

Nuogąstaujama, kad Jonas Axel Ohmanas pakišinėja Laurą Paukštę-Kubilienę

Jonas Axel Ohman (kairėje), Laura Paukštė-Kubilienė (balta suknia), dešinėje antrame plane – platformos Akylas.lt įkūrėjas Edmundas Jakilaitis.

2017 m. vasario 15 d. prezidentė Dalia Grybauskaitė Joną Axel Ohmaną apdovanojo Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu, o 2018 m. lapkritį išimties tvarka jam suteikė Lietuvos pilietybę. Už nuopelnus Lietuvai, sėkmingą integraciją į Lietuvos visuomenę, reikšmingą indėlį garsinant Lietuvos vardą pasaulyje. Kokie tie nuopelnai? Kad atvyko į Lietuvą „ant bajerio‘ ir norėjo žudyti?

Kodėl Lietuvoje šis užsienietis gali nebaudžiamas vykdyti karinius mokymus, kertant sieną skraidinti žaislinius meškiukus į Baltarusiją? Gal dėl to, kad dirbo Švedijos karinės žvalgybos struktūrose?

Tačiau 2023 m. birželio 25 d. LRT TV laidoje „Savaitė“ Jonas Ohmanas įsismagino – paskelbė, kad tie, kurie NATO renginio Vilniuje metu iškels Lietuvos trispalvę vėliavą, yra vatnikai ir marginalai, veikiantys Rusijos valstybės naudai.

Šis įžūlus ir sąmoningas, tyčia ir su pasimėgavimu paskelbtas pareiškimas, kad Lietuvos žmonės negali iškelti savo valstybės vėliavos, yra grasinimas žmonėms, kad dėl jų valstybės vėliavos iškėlimo jie bus asmenimis, veikiančiais Rusijos valstybės naudai.

Tai susilaukė ne tik žmonių, bet ir teisėsaugos dėmesio.

Prokuratūrai tenkinus Zigmo Vaišvilos ir Valdo Tutkaus skundą dėl policijos atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą, ikiteisminis tyrimas dėl šio veikėjo jau pradėtas pagal BK 170 str. 2 d. Dėl viešo tyčiojimosi, žmonių niekinimo, neapykantos skatinimo ir kurstymo diskriminuoti žmones dėl įsitikinimų ir pažūrų savo valstybės vėliavos atžvilgiu. Nes Lietuvos piliečiai norėjo iškelti savo valstybės vėliavą!

Ir dėl to juos apkaltino veikimu Rusijos valstybės naudai! Neeilinio įžūlumo provokatorius! Todėl tie, kurie buvo priversti dėl to susilaikyti ir nekelti Lietuvos valstybės vėliavos, gali kreiptis į Vilniaus apylinkės prokuratūrą, prašydami pripažinti juos nukentėjusiaisiais ikiteisminiame tyrime Nr.01-1-33358-23, nurodydami, kokiomis aplinkybėmis ir dėl ko tai įvyko.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas ir pagal BK 154 str. dėl Žydrūno Savicko apšmeižimo. 2023 m. birželio 25 d. grąsinimus Lietuvos žmonėms J. Ohmanas susiejo ir su Ž. Savicko bei jo bendraminčių siūlymu NATO viršūnių susitikimo metu kelti Lietuvos vėliavas. 2023 m. birželio 16 d. J. Ohmanas Facebook paskyroje išplatino suklastotą nuotrauką, kurioje Ž. Savicko rankose ne Lietuvos Respublikos, bet Rusijos Federacijos vėliava. Su prierašu „Nuotrauka fotošopinta“, tuo prisipažįstant, kad nuotrauka sąmoningai suklastota.

ohmanas-karysjpg.jpg

Būtina įvertinti šias Jono Ohmano veikas ir kaip Lietuvos valstybės vėliavos išniekinimą, ir kaip Lietuvos piliečių laisvės suvaržymą, panaudojus šiurkščią ir neslepiamą psichinę prievartą.

Kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl grąsinimo susidoroti su TV-eterio redaktoriumi Donatu Pikeliu. Šį grąsinimą jis gavo Jono Ohmano veikų pasekoje, nustatinėjamos sąsajos.

Susipažinę su VšĮ „Mėlyna ir geltona“ finansinėmis atskaitomybėmis, kreipėmės ir dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo dėl šios įstaigos finansinės veiklos, disponuojant aukomis, gautomis Ukrainos pretekstu. Tris kartus prokuratūra panaikino policijos nutarimus atsisakyti pradėti dėl to ikiteisminį tyrimą.

Š.m. sausio 12 d. policija, neįvykdžiusi visų prokurorės nurodymų, ketvirtą kartą atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl to. Prokuratūrai dėl to pateiktas ketvirtas Z. Vaišvilos skundas. 2022 m. veiklos auditas nustatė, kad ši viešoji įstaiga, jau surinkusi per 50 mln. eurų aukų, neturi vidaus kontrolės procedūrų, o apgaulės tvarkant buhalterinę apskaitą rizika joje yra didesnė nei galimų klaidų, kad kyla „reikšmingos abejonės dėl viešosios įstaigos gebėjimo tęsti savo veiklą“. Tačiau ekonominė šios veiklos ekspertizė nepaskirta.

Policija neištyrė ir fakto, kad pagal 2022 m. VšĮ „Mėlyna ir geltona“ veiklos ataskaitos duomenis, iš 2022 m. gautos paramos nežinia kur 978 060 Eur - 2022 m. surinkus 40 737 605 Eur lėšų, paramai išleista 27 198 862 Eur, kitos išlaidos – 1 798 342 Eur, 3 969 263 Eur sumokėta PVM ir muitų, o 2022-12-31 d. banko sąskaitoje buvo 6 805 399 Eur (2021-12-31 d. – 12 321 Eur). Tad nesudėtinga aritmetika patvirtina viešai paskelbtą šių lėšų trūkumą (12 321 + 40 737 605 - 27 198 862 - 1 798 342 Eur - 3 969 263 - 6 805 399 = 978 060).

Šiuos skaičius patvirtino ir auditorė D. Pranckėnienė liudytojos apklausoje. Nematant pirminių dokumentų, negaliu pasisakyti konkrečiau. Paprašiau leisti man susipažinti su tyrimo medžiaga.

Policijai pradėjus šiuos tikrinimus, VšĮ „Mėlyna ir geltona“ prieš keletą mėnesių paskelbė, kad surinko ne per 50 mln. eurų, bet per 43 mln. eurų paramos. Po to, kai tai paviešinau, vėl paskelbė per 50 mln. eurų sumą. Tačiau dabar išvis nebeskelbia, kiek surinko paramos lėšų.

2022 m. VšĮ „Mėlyna ir geltona“ iš surinktos paramos sumokėjo 3 969 263 eurų PVM ir muitų, nors išvežus daiktus į Ukrainą, šie mokesčiai neturėtų būti mokami. Policija nevertino šių aplinkybių, nelaukė savo pareikalautų daiktų importo ir eksporto dokumentų. VšĮ „Mėlyna ir geltona“ ginasi, kad nėra PVM mokėtoja. Tačiau ji privalėjo ja tapti.

Be to, VšĮ „Mėlyna ir geltona“ yra Lietuvoje registruota paramos gavėja, kuriai eksportavus šias prekes iš Europos Sąjungos, joms taikytinas 0 procentų PVM tarifas, dėl ko 3 969 263 eurų PVM nemokėtini. Jei tikrai šie daiktai legaliai išvežti iš Lietuvos. Ir šios lėšos turėjo atsidurti Ukrainoje.

Nežinau, kas yra Jonas Ohmanas, kaip jis vykdo šią veiklą. Tačiau tai, kad pradėjus gauti dešimtimis milijonų eurų skaičiuojamą paramą, VšĮ „Mėlyna ir geltona“ direktore vietoje Jono Ohmano paskirta Laura Paukštė-Kubilienė, bent man daug ką pasako. Jei aš priimu sprendimą, aš pasirašau ir už jį atsakau. Kitų žmonių nepakišinėju. Jonas Axel Ohman – ne toks. Labai nevyriška.

Mielieji, ar ir toliau aukosite Ukrainai per Joną Ohmaną, susireikšminusį veikėją, atvirai ir su pasimėgavimu besityčiojantį iš Jūsų? Kas Lietuvoje dangsto šį neaiškų įžūlų veikėją? Ir kodėl Valdas Tutkus nusišalino nuo šio klausimo?

Keli susiję:

Kas dangsto Joną Axel Ohmaną (Oehman)?

Organizuota grupuotė rengia provokaciją Vilniuje, NATO viršūnių susitikimo metu

Ohmano rūpestis – Lietuvos vaikų ramybė iki galo, amžiams

ohmano-valdyba.jpg