Burgis nekaltas, kaip nuotaka! Visgi teisingumo pramonė ne tik š... malti sugeba

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-05-07 08:32:36, skaitė 3774, komentavo 0

Burgis nekaltas, kaip nuotaka! Visgi teisingumo pramonė ne tik š... malti sugeba

Na štai, pagaliau nutiko tai, kas minimaliai protingiems žmonėms buvo aišku nuo pačios pradžios - nekompetetingo Apylinkės teisėjo nuteistas KTU gimnazijos direktorius Burgis visiškai išteisintas Apygardos teisme.

Nes nepadarė jokio nusikaltimo, griežtai auklėdamas savo mokinę, drįstančią demonstratyviai nepaisyti mokyklos taisyklių ir nesilaikyti duoto žodžio.

Paaiškėjo, ko verti visi tie silpnapročiai, skardenę viešąją erdvę raudomis dėl tariamai nuskriaustos mergužėlės. Beigelio skylės ant pagaliuko, ne daugiau.

Tapo aiškus ir Apylinkės teismo teisėjo kompetencijos lygis. Tikiuosi, Prezidentė kada nors gražins jį į Lietuvos ūkį. Dirbti teisingumo pramonėje jam akivaizdžiai per sudėtinga.

Atrodytų, teisingumas triumfuoja, įtakingų kalėjmščikų šeimynėlė slepiasi po lapais iš gėdos?

Tačiau kas atstatys status quo? Kas gražins prarastus gyvenimo metus? Kaip išvis galima kompensuoti ta purvo ir šmeižto srautą, kurį ant pedagogo pylė kai kurios žiniasklaidos priemonės ir tolerantiški žurnaliūgėlės?

Kaip karčiai pastebi Burgis:

„Visuomenė senai įvertino mano poelgį, mano gyvenimą ir mano 25 metus gimnazijoje. Aš tai vertinu kaip pamoką visai Lietuvai, visai valstybei – daugiau taip nedarykite.

Ir tu, valstybe, daugiau taip nedaryk. Nei jūs, Švietimo vadai. Nei jūs, teisėsauga. Nei jūs, žiniasklaidos atstovai. Nedarykite taip.

Kiekvienas žmogus yra gyvas ir nė vieno žmogaus negalima naikinti. Pusantrų metų patyčių, pusantrų metų melo ir dabar išteisinimas. Ir kas iš to? Jūs man sugrąžinsite mano gimnaziją?“, - išgirdęs verdiktą teigė B. Burgis. Pasak jo, pastarieji pusantrų metų buvo patyčių laikas, kuris baigėsi išteisinimu."

------------------
Smalsu - ar mergužėlės tėvams užteks sąžinės gražinti tuos nepelnytai paimtus iš pedagogo 30 tūkstančių?

Ir atsiprašyti Burgio, KTU gimnazijos mokinių ir visos Lietuvos už tai, ką pridirbo savo niekingomis užgaidomis pamokyti direktorių, išdrįsusį pareikalauti iš jų dukters atsakomybės už prisiimtų įsipareigojimų nesilaikymą ir žodžio laužymą?

Labai tikiuosi, kad Burgio advokatai to taip nepaliks. Ir deramai pamokys kalėjmščikus Civilinio Kodekso numatytomis priemonėmis, išsieškodami kompensacijas už patirtas skriaudas ir jų veikų pasėkoje padarytą milžinišką materialinę bei moralinę žalą.

Ačiū Dievui - Lietuva dar ne Pravieniškės!