Globali Lietuva dar kartą įrodė, kokia ji didelė, stipri ir įvairi

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/globali-l... 2023-12-30 05:26:00, skaitė 815, komentavo 1

Globali Lietuva dar kartą įrodė, kokia ji didelė, stipri ir įvairi

Šventės akimirkos.

Pirmoji valstybės ponia Diana Nausėdienė ir Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Gitanas Nausėda dalyvavo Globalios Lietuvos apdovanojimų ceremonijoje.

Renginyje pagerbti Lietuvai nusipelnę profesionalai, kurie sulaukė globalaus pripažinimo, spindėjo moksliniais pasiekimais ir inovacijomis, pritraukė į Lietuvą tarptautinių investicijų, svariai prisidėjo prie tarptautinių verslo ryšių kūrimo ir Lietuvos vardo garsinimo pasaulyje.

Šalies vadovas paskelbė ir įteikė apdovanojimą nominacijos „Už tarptautinių verslo ryšių kūrimą“ laureatei Lietuvos generalinei garbės konsulei Ingridai Bublys.

„Šįvakar turime dar vieną galimybę įsitikinti, kokia didelė, stipri ir įvairi yra Globali Lietuva. Apdovanojimų nominantai ir laureatai drąsiai ir užtikrintai skinasi kelią globaliame versle, moksle, kultūroje ar sporte. Savo kūrybine energija, meistriškumu, gebėjimu kelti ir įgyvendinti naujas idėjas jie rodo pavyzdį ir įkvepia tuos, kurie dar tik ruošiasi svaiginamam skrydžiui“, - pasakė valstybės lyderis.

Pasak vyriškio, „mūsų šalies ateičiai kritiškai svarbu žengti pirmyn, išnaudojant didžiausias savo stiprybes, tarp jų – ir po visą pasaulį pasklidusius talentus“.

„Nuo to didele dalimi priklausys, ar Lietuva ir toliau bus stipri, veržli ir girdima pasaulyje. Todėl turime įdėti dar daugiau pastangų, kad išlaikytume ir išsaugotume tvirtus, patikimus bei produktyvius ryšius su lietuvių diaspora“, - atskleidė G. Nausėda.

Šalies vadovas padėkojo renginio organizatoriams, „Globalios Lietuvos lyderių“ tinklo kūrėjams, už jų ilgametes pastangas burti pasaulinę lietuvių ir Lietuvai neabejingų žmonių bendruomenę.