KALAFIORŲ REVOLIUCIJA PRASIDĖJO! „Maxima“ neištvėrė: dėl puolimo kreipiasi į VSD

Autorius: Martynas Žilionis, www.DELFI.lt Šaltinis: http://www.delfi.lt/news/daily... 2016-05-06 15:56:02, skaitė 6528, komentavo 0

KALAFIORŲ REVOLIUCIJA PRASIDĖJO! „Maxima“ neištvėrė: dėl puolimo kreipiasi į VSD

LDiena.lt: visa žemiau esanti informacija yra ypatingos visuomenei svarbos, todėl pateikiamas pilna apimtimi, kad būtų išvengta galimų klaidinimų ir iškraipymų.

LIETUVI, BŪK BUDRUS - KALAFIORŲ REVOLIUCIJA, apie kurios būtinybę nenuilsdamas kalba feisbukas, JAU PRASIDĖJO!!!
---

„Maxima“ neištvėrė: dėl puolimo kreipiasi į VSD

Didžiausią mažmeninės prekybos tinklą valdanti bendrovė „Maxima“ ketina kreiptis į valstybės institucijas, kad šios ištirtų, ar nesibaigiančios diskusijos apie brangstančias prekes nėra Kremliui palankių jėgų darbas.

„Maxima“ Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė patvirtino, kad oficialų raštą Valstybės saugumo departamentui (VSD) ir kitoms institucijoms perduos penktadienį.

„Socialiniuose tinkluose pradėjo plisti žinutės, raginančios ne tik taikiai piketuoti ir mitinguoti, bet jau tiesiog kovoti ir „parodyti niekšams“, ir panašiai. Be to, pradėjo plisti interneto „troliai“, kurie skleidžia mūsų tinklo, vadovo nuotraukas, kitas provokacijos“, – DELFI sakė bendrovės atstovė, pridūrusi kad ir kiti prekybos tinklai svarsto galimybę kreiptis į tarnybas.

Jos teigimu, „Maxima“ darbuotojai pasidomėjo, kas skleidžia nepalankią informaciją, ir aptiko, kad dalis tokių veikėjų turi netikras paskyras, kuriose nieko nėra.

„Kita vertus, paaiškėjo, kad keletas asmenų, kurie yra protesto akcijų organizatoriai, minimi šiemet VSD paskelbtoje Grėsmių nacionaliniam saugumui ataskaitoje. Ir ten tikrai yra tų asmenų pavardės. Visa tai mus kelia pagrįstą susirūpinimą. Bijome, kad prisidengiant kilniais tikslais norima tiesiog išprovokuoti agresiją, smurtą. Mes tam tikrai nuoširdžiai daug ruošiamės“, – kalbėjo R. Saulytė.

Anot jos, bendrovė kreipėsi ne tik į VSD, bet ir į Krašto apsaugos ministeriją, bendravo su policija, savivaldybėmis, kurios išduoda leidimus rengti piketus.

„Visa tai dėl saugumo užtikrinimo. Ar žinome būsimų mitingų kilmę ir mastą, ar tikrai nebus masinių riaušių? Žinoma, mums rūpi klientų ir darbuotojų saugumas“, – paaiškino „Maxima“ atstovė.

LDiena.lt replika: kaip simptomiška - apie darbuotojų "saugumą" kalba atstovė įmonės, kurios darbuotojai internete anonimiškai skundžiasi dėl grąsinimų ir sekimo:

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas neatmetė galimybės, kad visus didžiuosius prekybos tinklus vienijanti organizacija taip kreipsis į atitinkamas tarnybas, jeigu matys, kad raginimai nepirkti prekybos centruose peraugs galimas į visos visuomenės grėsmes.

VSD ataskaitoje iš tiesų teigiama, kad „Visuomenės saugumo koncepcijos“ idėjas Lietuvoje skleidžiantis Laurynas Ragelskis kuruoja antivakarietiškų ir prorusiškų straipsnių iš įvairių interneto tinklapių platformą lietuvių kalba – Ldiena.lt. Kai kurie kiti „Visuomenės saugumo koncepcijos“ šalininkai aktyviai dalyvavo prieš JAV bei NATO nukreiptose protesto akcijose“.

Ldiena.lt feisbuko paskyroje apie protestus dėl didelių kainų rašo taip (kalba beveik netaisyta (teko atitaisyti - LDiena.lt replika)):

„Ką galima pasakyti – baudžiauninkas turi žinoti savo vietą pono dvare: šuns būdoje, kumetyne. Nors, teisybės dėlei, reikia pažymėti, kad ponams veisliniai šunys yra vertesni už neveislinius homo lithujienus, todėl kumečių vieta ne šiaip su šunimis, o su kiemsargiais dvarniaškomis.

Džiaukimės, broliai ir seserys lietuviai – atstatėme savo nepriklausomybę visame ikitarybiniame gražume: su ponais – viešpačiais ir su kumečiais – ubagais“.

VSD atstovai kol kas nekomentavo, ar protestai dėl pabrangusių prekių gali būti susiję su nacionalinėmis grėsmėmis.

---
LDiena.lt: kiti straipsniai apie KALAFIORŲ REVOLIUCIJĄ, kurie buvo paskelbti LDiena.lt