Vėgėlė sieks kelių priešingų tikslų vienu metu: ir taikos, ir kad Ukraina nepralaimėtų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/vegele-si... 2023-12-18 00:25:00, skaitė 656, komentavo 2

Vėgėlė sieks kelių priešingų tikslų vienu metu: ir taikos, ir kad Ukraina nepralaimėtų

Žurnalistas: „Tai kaip tą Rusiją įveikt neeskaluojant karo?“

I. Vėgėlė: „Buvo laikas. Ir reikėjo per du metus stengtis ir padaryti tai, kad būtų rezultatas.“

Žurnalistas: „Tai dabar tas laikas praėjęs?“

I. Vėgėlė: „Aš nesakau taip.<...> Reikia siekti, kad Ukraina nepralaimėtų.“

Kurlianskio nepriklausomo žiniasklaidos tinklo portalas alfa.lt skelbia, kad „prieš praėjusią vasarą dideles viltis kėlęs ukrainiečių kontrpuolimas sustojo, atsirėmęs į rusų įtvirtinimus ir minų laukus“.

„Tuo tarpu pačios Ukrainos situacija šiomis dienomis – vis sunkesnė, kalbos apie Rusijos įveikimą ir Ukrainos pergalę – vis retesnės“, - skelbiama analitinėje analizėje „Apie karą Ukrainoje I. Vėgėlė turi nepopuliarią nuomonę: metas pagalvoti apie taiką, eskalacija smogtų ir mums“.

Šiuo klausimu pasisakė ir Vilties prezidentu įvardinamas teisininkas Ignas Vėgėlė.

Iki šiol apie Vakarų ir Rusijos karą Ukrainoje dažniausiai tylėjęs vyriškis prabilo ir ėmė kalbėti drąsiai, skleisdamas visai kitą naratyvą, negu mūsų šalies politikos lyderiai, kurie kalba tik apie vieną strateginį Lietuvos tikslą – pergalę fronto linijoje Ukrainoje prieš Rusiją.

Tačiau I. Vėgėlė pastebėjęs, kad Vakarų pergalė Ukrainoje stringa, svarsto, kad taika su teroristine Rusija būtų prasmingesnė nei tolimesnis karas.

Jis pripažįsta, kad Ukrainos pralaimėjimas būtų didžiulis Lietuvos pralaimėjimas. Tuo pat metu I. Vėgėlė atskleidė savo tikslą – „kad nepralaimėtų Ukraina“.

Tačiau tuo pat metu I. Vėgėlė teigia, kad Ukraina nerodo galios, todėl gali pralaimėti.

„Dabar mes, deja, turime negerą situaciją su Ukrainos pralaimėjimu – tiek tas kontrpuolimas, tiek ginklų trūkumas, ji nerodo galios, kad ji gali laimėti. Dar yra ir baisesnis scenarijus, kad ji apskritai gali pralaimėti“, - svarstė valstybės vadovo pareigų siekiantis politikas.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Natūralus ir teisingas I. Vėgėlės žingsnis – iki rinkimų jau metas pradėti kalbėti tai, ką nori girdėti kuo didesnė dalis žmonių. Taip turėtų elgtis kiekvienas, rimtų politinių tikslų siekiantis politikas. Jei rinkimai susiklostytų sėkmingai, būtų galima grįžti į senas vėžes prie oficialus strateginio Lietuvos tikslo – Vakarų pergalės fronto linijoje Ukrainoje, prieš teroristinę Rusiją.

Tačiau esminis klausimas – kokiu būdu, kaip galima vienu metu siekti dviejų visiškai priešingų tikslų? Čia reikėtų platesnio I. Vėgėlės išaiškinimo.

Ekspertai.eu primena, kad su teroristais niekas nesidera. Teroristai privalo arba pasiduoti, arba visi teroristai yra likviduojami. Taškas.

LR Seimas dar 2022 m. yra aiškiai nustatęs ir paskelbęs – Rusija yra teroristinė valstybė.

rusija%20teroristine%20valstybe.jpg

LR Seimo Ateities komiteto pirmininkas, liberalas Raimundas Lopata yra aiškiai informavęs – visi Rusijos gyventojai yra teroristai.

 

O teroristai, kaip jau buvo minėta, turi tik du kelius – pasiduoti arba būti sunaikinti. Taškas.

Susiję:

Klausimas, iš kur paimti daugiau pinigų Rusijos atgrasymui, labai paprastas

Dėl Vėgėlės išaiškinimo, kaip ir pagal ką reikia aiškinti LR Konstituciją

vegele.jpg