Meilė gali daug: žaliųjų valstiečių lyderio straipsnis apie žaliąjį valstietį, būsimą Prezidentą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/meile-gal... 2023-12-13 22:20:00, skaitė 590, komentavo 0

Meilė gali daug: žaliųjų valstiečių lyderio straipsnis apie žaliąjį valstietį, būsimą Prezidentą

„Aurelijus yra tikro Lietuvos patrioto pavyzdys, žmogaus, kurio žinios ir patirtis gali ir turi būti panaudotos mūsų šalies stiprinimui, žmonių gerovės didinimui“, - sako R. Karbauskis.

Žaliųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis parašė straipsnį apie savo bendrapartietį žaliąjį valstietį Aurelijų Verygą.

Straipsnis vadinasi „Aurelijus Veryga būtų vienas geriausių Prezidentų Lietuvos istorijoje“.

Per savo 27 metų politinę karjerą pirmą kartą aktyviai dalyvauju kandidato į Lietuvos Respublikos Prezidentus rinkimų kampanijoje. Man didelė garbė pristatyti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatą Aurelijų Verygą.

Prieš aštuonerius metus mus su Aurelijumi suvedė bendras tikslas – visapusiškai sveikos Lietuvos vizija, į kurią įėjo ne tik sveikatos problemų sprendimai, bet ir sveikas, t.y. racionalus požiūris į valstybės politiką ir visas valstybės gyvenimo sritis. Taip Aurelijus iš mokslo ir visuomeninės veiklos žengė žingsnį į politiką. Jis jau tada žinojo, kad reali galimybė įgyvendinti tokias vizijas ir siūlymus įmanoma, jei turi ne tik bendraminčių komandą, kompetencijas, bet ir tvirtą stuburą, nes politikoje jį stengiasi sulaužyti bet kuri kita politinė jėga ar interesų grupės, kurios tikslas, deja, ne valstybės gerovė, ne darbai dėl žmonių, o asmeninės ambicijos, dažniausiai susijusios su didžiuliais pasipelnymais iš valstybės.

2016-2020 m. Seimo kadencija ir Aurelijaus vadovavimas Sveikatos apsaugos ministerijai tapo tikru išbandymu. Pavyko įgyvendinti visą eilę A. Verygos siūlymų, kaip antai nemokami vaistai senjorams. Sprendimai bei siūlymai alkoholio ir tabako kontrolės srityse bei kt. davė labai gerus rezultatus, jų sunaikinti nesugebėjo net dabartinė, visą sveikatos sistemą baigianti sugriauti valdžia. Didžiausias iššūkis teko, susidūrus su vienu iš baisiausių paskutinio šimtmečio išbandymų – koronavirusu.

Aurelijus turėjo prisiimti atsakomybę už Lietuvos žmonių gyvybių išsaugojimą ir jis su tuo susitvarkė pavyzdingai. Tikriausiai tada, kada visa Lietuva susikausčiusi laukė naujienų prie televizijos ekranų ar radijo imtuvų, Aurelijus atsiskleidė labiausiai kaip lyderis, nebijantis prisiimti atsakomybės ir greitai reaguojantis į kone kas minutę kintančią krizinę situaciją. Tuomet kai visame pasaulyje buvo siūloma visuomenei dėvėti kaukes, jos nukrito nuo politikų veidų. Aurelijus vienintelis sugebėjo nuraminti visuomenę, kasdien, kartais net po kelis kartus per dieną rengė pranešimus su naujausia informacija, kuriuos tiesiogiai transliavo visa šalies žiniasklaida. Aš jau nekalbu apie darbus tuo metu, nes sveikatos ministras nebeteko teisės į poilsį, neturėjo teisės dvejoti, turėjo imtis ryžtingų sprendimų. Aurelijus kompetentingai, drąsiai, užtikrintai, o svarbiausia žmogiškai elgėsi kritinėje situacijoje. Jis dirbo su mokslininkais iš Lietuvos ir viso pasaulio. Jis sekė visas naujienas ir Lietuvai siūlė kelius, kuriuos žengė kitos šalys. Čia jis atsiskleidė kaip tvirtas, patikimas ir žmonių pusėje esantis politikas. Kiek bebuvo kritikos iš politinių oponentų Aurelijaus sprendimams, bet naujoji valdžia po 2020 m. Seimo rinkimų jokių geresnių sprendimų nepasiūlė. Atvirkščiai, visus uždarė namuose ilgam laikotarpiui, kai didžioji dalis pasaulio jau gyveno, vadovaudamiesi mokslininkų rekomendacijomis atlaisvinti suvaržymus.

Mes daug apie tai kalbėjome jau šešėlinės Vyriausybės posėdžiuose, kvietėmės mokslininkus, kurie teikė naujausias žinias apie skiepus, kam jie reikalingi, kam ne. Tačiau konservatorių ir liberalų suformuota Vyriausybė atmetė bet kokius mūsų siūlymus ir įspėjimus, kokią žalą ši valdžia padarys Lietuvai, pradedant susiskaldymu, nepasitikėjimu valstybe ir jos vadovais, baigiant žmonių sveikatos problemomis.

A. Veryga yra LVŽS pirmininko pirmasis pavaduotojas, mano bendramintis ir bičiulis. Aurelijus yra tikro Lietuvos patrioto pavyzdys, žmogaus, kurio žinios ir patirtis gali ir turi būti panaudotos mūsų šalies stiprinimui, žmonių gerovės didinimui. Esu užtikrintas, jog Aurelijus Veryga būtų vienas geriausių Lietuvos Respublikos prezidentų per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją. Jo atvirumas, dėmesingumas, šiltumas, žmogiškumas neabejotinai taptų jo kaip Prezidento išskirtinumu. Aurelijus vertina ir kalba apie tai, kas yra tikra – jam svarbi šeimos politika, rūpi, kaip Lietuva jaučiasi viduje, kaip ją mato kaimynai, ES ir NATO sąjungininkai, kiek esame stiprūs ekonomiškai, kas neduoda žmonėms ramybės ir verčia jaustis nesaugiais, nepasitikinčiais savo šalimi, kuri turi būti visapusiškos gerovės stabilumo garantas. Politologai Prezidento rinkimuose bando sukoncentruoti dėmesį į kelis kandidatus, kurti vaizdą, jog rinkimų rezultatas prognozuojamas. Bet nepasiduokite manipuliacijoms, nedalyvaukite šioje protų kolonizacijoje, kuomet Jums bandoma įteigti, kad visa tai – nepakeičiama realybė. Viskas gali keistis ir gali keistis žmonių norime linkme, tik reikia veikti išvien! Kviečiu visus į artėjančius prezidento rinkimus pažiūrėti per vertybinę prizmę ir pasirinkti tą, kuris ne tik deklaruoja atstovausiantis tradicinių vertybių politiką, bet turi realią politinę atramą savo programos įgyvendinimui. Tokiu kandidatu į Lietuvos Respublikos Prezidentus yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iškeltas Aurelijus Veryga.

Ramūnas Karbauskis

Keli susiję:

Karbauskis neatmeta Vėgėlės galimybės valdyti šalį, nes sutampa vertybės