Nausėda atkreipė dėmesį į stiprėjančią Lietuvos galią

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-a... 2023-12-10 19:57:00, skaitė 706, komentavo 3

Nausėda atkreipė dėmesį į stiprėjančią Lietuvos galią

Pirmoji valstybės ponia Diana Nausėdienė „Lietuvos galia“ renginyje.

Pirmoji valstybės ponia Diana Nausėdienė, kartu su Gerovės valstybės kūrėju, Sąjūdžio laikais įstojusiu į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojusio, Gitanu Nausėda dalyvavo tradiciškai organizuojamoje pilietinės iniciatyvos „Lietuvos galia“ metinių apdovanojimų ceremonijoje.

„Šiandienos šventė liudija, kad bendrystės tiltų, grįstų nesavanaudiška ir kilnia visuomenine veikla, tiesimas įgauna pagreitį visuose Lietuvos regionuose. Matome, kaip Jūsų visų pavyzdys – dalijimasis gerumu ir prasmingomis veiklomis – keičia ne tik konkrečias bendruomenes, bet ir visą šalį. Mūsų visų bendros pastangos brandina nepaprastai svarbų dalyką – didžiadvasiškumo kultūrą“, – sveikinimo žodį bendruomenėms tarė D. Nausėdienė.

Valstybės lyderis pasidžiaugė, jog projektas „Lietuvos galia“ šiais metais subūrė dar daugiau organizacijų, bendruomenių ir pavienių aktyvių piliečių iniciatyvų, kurių vykdomos veiklos prisideda prie žalesnės, stipresnės, teisingesnės ir inovatyvesnės Lietuvos kūrimo.

„Kaskart, atsivertęs „Lietuvos galios“ iniciatyvų sąrašą, negaliu atsistebėti jų įvairove. Matau įkvepiančias istorijas žmonių, kurie nebijo iššūkių, siūlo idėjas ir buria bendraminčius. Žinau tai ne iš nuogirdų ar trumpų aprašymų – kartu su Diana ir komandos nariais per dvejus metus aplankėme daugiau nei 50 iniciatyvų. Kiekvieną kartą įsitikiname, koks nuostabus žmonių gebėjimas įkvėpti vieniems kitus bendram veiksmui“, - pasakė G. Nausėda.

Vyriškis pabrėžė, kad „Lietuvos galia“ jam „yra būtent tokia bendruomenė, kurioje kiekvienas gali atrasti bendraminčių“.

„Bendruomenė, kurioje nuolat auga, stiprėja ir grūdinasi pilietinė galia. Mūsų Lietuvos galia“, - atskleidė G. Nausėda.

Jis kartu pirmąja valstybės ponia padėkojo kiekvienam įsitraukiančiam, dalyvaujančiam ir rodančiam pavyzdį bei pakvietė prie „Lietuvos galios“ prisijungti ir daugiau bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų bei piliečių.

„Dalinkitės savo gerais darbais. Tapkite „Lietuvos galios“ ambasadoriais. Įkvėpkite dar daugiau Lietuvos žmonių prisidėti prie žalesnės, stipresnės, teisingesnės ir inovatyvesnės šalies kūrimo. Aš savo ruožtu sieksiu, kad bendruomenės Lietuvoje būtų geriau matomos ir turėtų kuo geresnes sąlygas veikti“, - pažadėjo G. Nausėda.