Nausėdienė: Lietuva ten, kur yra lietuvių

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedien... 2023-12-09 18:14:00, skaitė 768, komentavo 4

Nausėdienė: Lietuva ten, kur yra lietuvių

Pirmoji valstybės ponia Diana Nausėdienė Lenkijoje dalyvavo Suvalkų lietuvių pagrindinės mokyklos atidarymo ceremonijoje.

Sveikinimo kalboje pirmoji ponia pasidžiaugė galimybe susitikti su lietuvybės puoselėtojais krašte.

„Lenkijos lietuvių bendruomenės iniciatyvos, susitelkimas ir Lietuvos institucijų skiriama parama leido šiandien atverti Suvalkų lietuvių mokyklos duris. Tai mūsų visų laimėjimas ir investicija į vaikų ateities galimybes“, - sakė D. Nausėdienė.

Moteris pabrėžė, jog mokykla – ne tik architektūrinis pastatas, ypač svarbus ir reikšmingas yra jos turinys, formuojama kultūrinė ir intelektualinė erdvė.

„Aktyvios Lenkijos lietuvių bendruomenės dėka Suvalkų kraštas tapo tvirta jungtimi, stiprinančia dvišalius kaimyninius Lietuvos ir Lenkijos santykius. Žvelgiant šiandienos iššūkiams į akis, mūsų vienybė kaip niekada svarbi, ji yra dviejų šalių ilgametės draugystės stiprinimo pagrindas“, - atskleidė D. Nausėdienė.

Ji taip pat informavo, kad „Lietuva ten, kur yra lietuvių“.

„Nuoširdžiai dėkoju Jums už tai, kad savo pavyzdžiu liudijate, jog Lietuva ten, kur yra lietuvių, savo širdyse puoselėjančių meilę Tėvynei, branginančių savo tapatybę ir suvokiančių, kad ją reikia stiprinti“, - akcentavo D. Nausėdienė.