Geros, pergalingos kovos Ignai! Smūgiuok drąsiai, smūgiuok pirmas ir pilna jėga!

Autorius: Audrius Butkevičius Šaltinis: https://www.facebook.com/Audri... 2023-12-01 15:30:00, skaitė 918, komentavo 26

Geros, pergalingos kovos Ignai! Smūgiuok drąsiai, smūgiuok pirmas ir pilna jėga!

Vakar buvau Igno Vėgėlės prisistatyme visuomenei, kelyje į Prezidentūrą...Viskas iki graudumo priminė Sąjūdžio pradžią. Net ir veidų daug tų pačių. Anų laikų veidų! Daug pažįstamų. Žmonės per pūgą atvažiavo iš įvairių kampelių. Sveikinomės lyg giminaičiai. Žmonės prieidavo ir pristatydavo: " aš iš Ukmergės sąjūdžio grupės... aš iš Anykščių... Tas pats permainų laukimas. Naujos viltys..

Ignas kalbėjo apie dabartį ir Lietuvos visuomenės skaudulius, ne apie ateitį! Kalbėjo apie tai, kodėl jo reikia šiandienos žmonėms. Tradiciškai politinis spektaklis konstruojamas taip, kad lyderis pasirodytų žinąs kelią geriau už kitus, turintis viziją..." nes be vizijų žūsta tautos". Ignas nėjo šiuo keliu. Jis tiesiog vardino problemas. Kažkada , man dar mažam berniukui statybų meistras pasakė receptą: " tu daryk, daryk, darbas pats parodys kaip reikia". Ar ir Ignas tiki tuo senoviniu:"Eik ir žvaigždės parodys tau kelią". Kitaip sakant, nelauk kelrodės žvaigždės, tiesiog eik ir tik tada ji, žvaigždė, pasirodys! Gal būt, tai vienintelis teisingas metodas tada, kai mūsų Tėvynė taip nustekenta, kuomet problemų tiek daug , kad vaidinti, jog tu turi visus atsakymus būtų tiesiog apgavyste.

Man patiko ir jo naudotos metaforos: Justino Marcinkevičiaus Mindaugas , renkantis į vieną gabalą į šukes sudaužytą molinę Lietuvą ir Didysis Kapsas,- Vincas Kudirka, pranašiškai pasakęs: kad išsivadavus iš rusų valdžios mums dar reikės nugalėti savo lietuviškus " judošius".

Taigi Igno kryptis aiški: Statyti, lipdyti valstybę, Tautinę valstybę, vadovaujantis krikščioniškosios demokratijos doktrinomis. Ignas minėjo ir savo politinių mokslų mokytojus: Viktorą Petkų, Kazį Bobelį. Tikruosius krikščionis demokratus, nieko bendro su šiandieniniais Saudargų ištvirkintais "krikdemais" neturėjusius.

Taigi , atrodo viskas, ko reikia ilgam žygiui yra! Geri mokytojai, tradicinė ideologija, tautiškumas, problemų suvokimas, puikus išsilavinimas, darbinė patirtis...

Norisi palinkėti: Geros, pergalingos kovos Ignai! Smūgiuok drąsiai, smūgiuok pirmas ir pilna jėga! Smūgiuok priešo negailėdamas, taip lyg kiekvienas tavo užsimojimas būtų paskutinis! Jeigu pralaimėsi, tave užspardys gatviniai valkatos, šiandien vaidinantys politikus. Todėl būk stiprus ir labai labai drąsus, daugiau nieko nereikia!