Šimonytė priminė, kad Ukrainos kariai šiuo metu kovoja už visos Europos laisvę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonyte-... 2023-11-28 17:02:00, skaitė 550, komentavo 7

Šimonytė priminė, kad Ukrainos kariai šiuo metu kovoja už visos Europos laisvę

Premjerė Ingrida Šimonytė lapkričio 27 d. dalyvavo pirmąkart Baltijos regione vykusiame renginyje „Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės apdovanojimai“.

„Šiandieninio karo Europoje akivaizdoje gynybos ir saugumo pramonės plėtra ir stiprinimas buvo, yra ir bus Lietuvos nacionalinio saugumo klausimas. Esame liudininkai istorinių pokyčių, kai autoritariniai režimai, bendradarbiaudami tarpusavyje, siekia suskaldyti ir susilpninti demokratijas, mums brangias vertybes, griauti taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką. Tai laikotarpis, kai demokratijos priverstos gintis, nes autoritariniai režimai jaučiasi galį naudoti brutalią jėgą. Suvokėme, kad nebegalime tik kalbėti apie demokratinių vertybių svarbą, bet turime būti pasirengę jas ir apginti. Ginti ne tik savo vienybe, savo atsparumu, bet ir ginklu“, - susirinkusiuosius sveikindama kalbėjo premjerė.

I. Šimonytė priminė, kad Ukrainos kariai šiuo metu kovoja už visos Europos laisvę.

Moteris pasidžiaugė, kad šiandien Ukrainos fronte naudojami ir aukštai vertinami Lietuvos gamintojų dronai, antidronų sistemos, optika ir kitos technologijos.

„Mūsų tikslas, kad investicijos į ginkluotės gamybą dar labiau didėtų“, - pasakė premjerė.

Pasak politikės, „dabar visi turime bėgti sparčiau“.

Susiję:

Nausėda garantavo, kad jis su bendražygiais bus su Ukraina iki pergalės