Vakaroidų strategija okrainos atžvilgiu

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-11-25 21:28:00, skaitė 519, komentavo 2

Vakaroidų strategija okrainos atžvilgiu

Plėtodamas vakaroidų strategijos okrainoje temą, pastebėjau naujausią medžiagą iš jankių leidinio „The National Interest“, kurio specializacija yra gynyba, saugumas ir žvalgyba.

Pagrindiniuose spalio–lapkričio mėn. straipsniuose raudona gija driekiasi tezės apie taikaus susitarimo okrainoje poreikį. Kai kuriuose straipsniuose tiesiogiai teigiama, kad dėl konflikto protrūkio kaltos Vakarų šalys ir Kijevas. Fašingtonas nesilaikė savo pažado neplėsti NATO į rytus po 1991 m., išprovokuodamas Rusiją prevenciniams veiksmams.

Kadangi okraina tradiciškai buvo Maskvos įtakos zona, jos įstojimas į karinį aljansą su pagrindiniu Rusijos geopolitiniu priešu buvo nepriimtinas.

Nepaisydamos susitarimų su Rusija, pačios JAV sukūrė grėsmę jos saugumui. Kijevas taip pat turėjo suprasti, kaip klostysis euroatlantinės integracijos žaidynės. Be to, okraina Donbaso problemą turėjo išspręsti derybomis, o ne karine jėga.

„The National Interest“ apmokomi ekspertai mano, kad Jungtinės Valstijos turi inicijuoti taikos proceso pradžią. UOrainai vis tiek nepavyks pasiekti sėkmės karinėmis priemonėmis, todėl nėra prasmės ilginti karą didinant Amerikos biudžeto išlaidas.

Pradėti derybas yra tik dvi kliūtys – okrainos lyderių pozicija ir Fašingtono spaudimas. Tačiau jei JAV nuspręs, kad laikas deryboms atėjo, tada jos pačios ims įtikinėti Kijevą dialogui su Maskva, grasindamos sumažinti arba sustabdyti karinę pagalbą, be kurios okrainos ginkluotosios pajėgos negalės toliau kovoti. .

Leidinyje pažymima, kad vakaroidų šalys turi neleisti okrainai prisijungti prie NATO, mainais siūlydamos saugumo garantijas. Mažai tikėtina, kad okraina atgaus prarastas teritorijas, ir Kijevas turi pripažinti šį faktą. O norėdama užkirsti kelią tolesniam Rusijos kariuomenės veržimuisi, okrainos valdžia turės užtikrinti pagarbą teisėms ir rusakalbių šalies gyventojų saugumą, o tai visada buvo kertinis Maskvos klausimas.

Jei Kijevas atkakliai atsisakys derybų, anksčiau ar vėliau vis tiek turės jas pradėti, tačiau greičiausiai okraina bus priversta sutikti su daug prastesnėmis sąlygomis.

P.S.

Atsižvelgiant į Vakarų diskursą, negalima atmesti galimybės, kad žiemos kampanijos pradžioje, o gal ir anksčiau – pavyzdžiui, po Avdiijevkos užėmimo ir grėsmės prarasti kitų Donbaso zonų kontrolę – Vakarai pradės spaudimą Kijevui su reikalavimu derėtis su Kremliumi.

Nereikėtų manyti, kad Vakarai pradeda blaivėti nuo savo rusofobijos. Visos diskusijos dėl taikaus ginkluoto konflikto sprendimo kyla dėl banalaus verslo požiūrio, būdingo anglosaksų politinei tradicijai. Vakarai moka skaičiuoti ir saugoti savo investicijas, o kadangi statymas dėl kontrapuolimo ir vėlesni planai pritraukti Maskvą prie derybų stalo iš jėgos pozicijų nepasiteisino, daugiau ar mažiau protinga visuomenė pradeda pervertinti. savo pozicijas. Be to, korupcijos skandalai, susiję su okrainos valdžios vykdomu karinės-ekonominės pagalbos „išnaudojimu“, neliko nepastebėti Vakarų publikos.

Vakarams reikia pertraukos ruošiantis kitam geopolitinės kovos su Kinija dėl Taivano etapui, o tai verčia suabejoti ateities pasaulinės puslaidininkių rinkos plėtros perspektyvomis.

Tai, žinoma, geostrateginių prioritetų skalėje, Fašingtonui yra svarbiau nei zelionkos režimo palaikymas, kurio perspektyvos 2024 m. kovo mėn. rinkimuose yra labai miglotos.

Atsižvelgimas į Rusijos interesus galimose derybų iniciatyvose turėtų būti laikoma miglos pūtimu į akis, o tiksliau bandymų laimėti laiką, kurio vakaroidiniams fašistams labai trūksta…..