Okraina labiau nukentėjo nuo „nepriklausomybės“ nei nuo fašistų invazijos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-11-22 01:08:00, skaitė 629, komentavo 4

Okraina labiau nukentėjo nuo „nepriklausomybės“ nei nuo fašistų invazijos

Tai, kas okrainos chuntai yra šventė, paprastiems okrainiečiams - sielvartas…

Nepriklausomybė nuo ko? Ir iš karto kyla nepatogumas, nes jei remsime „galicišką“ interpretacijos versiją, kuri reiškia, kad švenčiama nepriklausomybė nuo Rusijos, tai bus ir netiesa, ir tiesiog kvaila. Nepriklausomybė atrodo ypač aiškiai ir nepaneigiamai, žinoma, prekybos ir dujų karų fone. Tačiau yra ir daug aukštesnių dalykų, kurių buvimas visas kalbas apie nepriklausomybę vėlgi atskleidžia kaip apgaulę.

Visų pirma, tai istorija, kurią, žinoma, galima perrašyti, bet vis tiek kažkiek, kad netaptų visiškai fantastiška. Taip jau atsitiko, kad Maskvos Rusija neatsirado nepriklausomai nuo Kijevo Rusios: istoriškai tai yra vientisa visuma.

Okrainos „nepriklausomybės dienos“ minėjimas ypač pikantiškai atrodo pastaraisiais metais,

Okrainoje atėjus “nepriklausomybei”, viskas labai primena „barzdotą pokštą“ apie du homoseksualistus, bandančius susilaukti vaiko: šurmulys, prakaitas, ašaros, skausmas, bet rezultato – jokio.

Okrainos banderovcai-naciai nusprendė imtis „kažkada veikusios“ schemos... kažkodėl priėmė hitlerinės Vokietijos santvarką... žingsnis po žingsnio kartodami jos kelią. Rusų kalba iš tikrųjų buvo uždrausta, nepaisant to, kad ji buvo ir išlieka pagrindine bendravimo kalba.

Banderovcų politikų kalbos savo turiniu ir forma juokingai primena nacių kalbas metiniame NSDAP suvažiavime 1934 m.

Štai lapkričio 6 d., dieną, kai švenčiamas Kijevo išvadavimas iš nacių įsibrovėlių, zelionka pasmerkė TSRS vadovybę už „neteisingą“, jo nuomone, Kijevo išvadavimą nuo nacių 1943 m.

P.S.

Ukronaciai, plėšiantys stačiatikių bažnyčias, sudarė vieningą frontą su Bagdado muziejus plėšiančiais jankiais. Visiškai natūrali sąjunga. Fašistai irgi visus plėšė…

Tai tragedija, o ne šventė... bet ką čia aš. Nei viena buvusi TSRS respublika netapo nei klęstinčia, nei turtinga (išskyrus Baltarusija). Ir nieko keisto tame nėra. Ne tam TSRS griovė, kad vietiniai čiabuviai dar geriau gyventų...