Kam priklausė husių Raudonojoje jūroje užgrobtas laivas?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-11-20 22:00:00, skaitė 635, komentavo 3

Kam priklausė husių Raudonojoje jūroje užgrobtas laivas?

Jemeno judėjimas „Ansar Allah“, Raudonojoje jūroje užgrobė Izraelio krovininį laivą. Prieš tai brigados generolas Yahya Sari padarė garsų pareiškimą, pažadėdamas, kad jemeniečiai užpuls laivus, plaukiojančius su Izraelio vėliava, eksploatuojamus Izraelio kompanijų arba priklausančius Izraelio kompanijoms.

Kartu kariškiai paragino visas pasaulio šalis atšaukti savo piliečius, dirbančius tarp šių laivų įgulų.

"Venkite gabenti ar aptarnauti šiuos laivus. Informuokite savo įgulas, kad jie nesiliestų prie šių laivų", - sakė Sari.

Izraelio gynybos ministerija šį incidentą pavadino „pasaulinio masto incidentu“. O ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuras dėl šio incidento kaltino Irano Islamo Respubliką.

Kaip paaiškėjo, vienas iš krovininio laivo „Galaxy Leader“, kuriuo plaukė 25 žmonės iš Bulgarijos, Filipinų, okrainos ir Meksikos, savininkų yra Izraelio verslininkas Rami Ungeris.

Kas toks, tas Rami Unger?

Apart to, kad šis tipas yra aršus sionistas, Rami Ungar (Abraham Ungar) – vienas turtingiausių izraeliečių, automobilių ir nekilnojamojo turto importo srityje dirbantis verslininkas, laivų savininkas ir laivus bei automobilius importuojančios Izraelio laivybos kompanijos „Ray Shipping“ pirmininkas. Ungeris netgi gavo Korėjos vyriausybės apdovanojimą už indėlį į automobilių prekybos tarp Korėjos ir Izraelio plėtrą.

Rami gimė 1947 m. Šiaurės Tel Avive, labai turtingoje šeimoje. Išsilavinimą įgijo Didžiojoje Britanijoje. Jis tarnavo suinistinėse karo pajėgose, vėliau studijavo teisę Oksfordo universitete. 1971 m. baigė Tel Avivo universiteto Teisės fakultetą, o 2014 m. Nikola Vaptsarov aukštojoje jūrų laivyno mokykloje (Bulgarija) gavo garbės daktaro vardą.

Įtakingi draugai ir ryšys su „Mossad“

2019 metais Rami Unger pateko į turtingiausių Izraelio žmonių trisdešimtuką. Jo turtas buvo įvertintas 2 100 000 000 USD. Kartu Haaretzas pažymėjo, kad verslininkas turi plačius ryšius su Izraelio politikais.

Minimas skandalas, susijęs su prezidentu Ezer Weizmann, kuris atsistatydino 2000 m. liepą dėl įtarimų korupcija. Manoma, kad Weizmannas devintojo dešimtmečio viduryje iš Unger gavo 27 000 USD.

1960-ųjų pabaigoje Unger pradėjo verslą įkūręs nedidelę įmonę, kurios specializacija yra priekabų ir furgonų oro kondicionavimo sistemų importas. Vėliau jis tapo pirmuoju „Autobianchi“ automobilių importuotoju Izraelyje, vėliau – „Lancia“ automobilių importuotoju. 1972 m. Unger įkūrė Ungar Holdings LTD – pirmaujančią statybų bendrovę Izraelyje, užsiimančią gyvenamųjų pastatų, biurų pastatų statyba ir orlaivių nuoma. Jo „Ray Shipping LTD“ priklauso dešimtys automobilių ir biriųjų krovinių laivų. Tuo pačiu metu yra daugiau nei 1000 Bulgarijos karininkų ir inžinierių, iš kurių 80% yra baigę karinio jūrų laivyno mokyklą, pavadinimu „Nikola Y. Vaptsarov“, dirba Ray Shipping.

Žinoma, kad Ungeris yra artimas dabartinio Izraelio gynybos ministro Yoavo Gallanto draugas. Pastarajam verslininkas nupirko bilietus į pasaulio čempionato finalą 2018 metų liepą.

Kitas skandalas, susijęs su Ungeriu, siejamas su buvusio „Mossad“ direktoriaus Yossi Coheno pavarde. Izraelio verslininkas paaukojo 1,1 milijono šekelių (341 000 USD) sinagogos statybai priešais Coheno rezidenciją. Paaukota Coheno vardu. Po to paaiškėjo, kad Cohenas padėjo Ungeriui išspręsti ginčą su Izraelio verslininku Michaelu Levy dėl teisių atstovauti Pietų Korėjos automobilių bendrovei „Kia“ Izraelyje.

Tačiau Rami Unger yra susijęs su „Mossad“ ne tik korupciniais sandoriais.

Šiam sionistui pavyko sudalyvauti didelio atgarsio sulaukusioje istorijoje su antiiranietiška lobistų grupe „United Against Nuclear Iran“, apie kurią „The New York Times“ rašė 2014 m.

Ungeris buvo tarpininkas, susisiekęs su įmonėmis, kurios bendradarbiavo su Iranu, ir atgrasęs jas nuo ryšių su Teheranu. Tačiau yra prielaida, kad pagrindinis Unger tikslas buvo įdarbinti su Iranu susijusių įmonių vadovybę. Čia jis jau veikė kaip „Mossad“ agentas. Tokios įmonės Mossadui yra aukso vertės, nes iraniečiai jomis pasitiki, o Izraelis gali pasinaudoti šiuo pasitikėjimu, kad sėkmingai vykdytų sabotažą ir šnipinėjimą. Tai tik maža dalis to, su kuo tiesiogiai ar netiesiogiai susijęs Izraelio milijardierius Rami Ungeris.

Tačiau to pakanka, kad suprastumėte, kodėl jo laivą Raudonojoje jūroje užėmė Jemeno husiai.