Berliner Zeitung: JAV ir ES kalbasi su Ukraina dėl taikos derybų su Rusija

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-11-05 03:23:00, skaitė 692, komentavo 1

Berliner Zeitung: JAV ir ES kalbasi su Ukraina dėl taikos derybų su Rusija

 

Spalio 4 d. po pietų Vokietijos dienraštis "Berliner Zeitung" pranešė, kad "remiantis nauju pranešimu, Vakarų pareigūnai jau kalbėjosi su Ukraina apie galimybę pradėti taikos derybas".

Katerina Alexandridi straipsnyje rašoma:

JAV ir ES nuogąstaujant, kad karas Ukrainoje įstrigo, pareigūnai pradėjo tyliai kalbėtis su Ukrainos vyriausybe apie galimas taikos derybas su Rusija. Apie tai pranešė NBC, remdamasi dviem su derybomis susipažinusiais JAV vyriausybės šaltiniais.

Pasak pranešimo, "jautriose" derybose, kurios vyko praėjusį mėnesį per Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimą, buvo kalbama apie "labai bendrus kontūrus to, ko Ukrainai gali tekti atsisakyti, kad būtų pasiektas susitarimas su Rusija".

Cituodama pareigūnus Vašingtone, NBC toliau praneša, kad Džo Baidenas vis labiau nerimauja dėl mažėjančių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. JAV ir jų sąjungininkės gali tiekti Ukrainai ginklus, sakė transliuotojo šaltinis, "bet jei jos neturi kompetentingų pajėgų, kurias galėtų dislokuoti, iš to nebus didelės naudos".

Zelenskis: ne laikas derėtis su Rusija

Paklaustas apie NBC pranešimą, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį pakartojo, kad dabar ne laikas derėtis su Rusija. Jis taip pat paneigė, kad Vakarų politikai spaudžia jį tai daryti.

"Niekas man nedaro spaudimo", - sakė V. Zelenskis šeštadienį Kijeve per spaudos konferenciją su ES Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen. Tai egzistavo prieš karą ir jo pradžioje. "Šiandien nė vienas iš ES vadovų ar JAV nedaro man spaudimo, kad susėsčiau su Rusija, derėčiausi ir ką nors Rusijai duočiau. Tokių dalykų nebus", - sakė A. Zelenskyj.

https://www.berliner-zeitung.de/news/bericht-usa-und-eu-sprechen-mit-der-ukraine-ueber-friedensverhandlungen-mit-russland-li.2155584